Αποτελέσματα 9μήνου 2004

ΜΕ ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΝΟΔΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ 27,7% ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ 9ΜΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ.
H ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Εντυπωσιακή αύξηση των οικονομικών μεγεθών της, τόσο στον Όμιλο όσο και στη μητρική εταιρία, ανακοινώνει η διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ για το 9μηνο του 2004, με το επενδυτικό πρόγραμμα Ελλάδας και Βαλκανίων σε πλήρη εξέλιξη. Συγκεκριμένα, με στοιχεία Ομίλου:
- Πωλήσεις: ευρώ 127,37 εκ., αύξηση +27,7% από τα αντίστοιχα περσινά μεγέθη, προερχόμενη από Ελλάδα και εξωτερικό (έναντι ευρώ 99,73 εκ. για το 2003)
- Λειτουργική κερδοφορία (προ φόρων & αποσβέσεων, EBITDA): ευρώ 21,85 εκ., στα ίδια περίπου επίπεδα με τα περσινά μεγέθη (ευρώ 21,95 εκ. για το 2003)

Τονίζεται ιδιαίτερα το γεγονός των προγενέστερων αναφορών της Διοίκησης περί συγκυριακής κάμψης των αποτελεσμάτων του προηγούμενου 6μήνου, σε σχέση και με τη ραγδαία άνοδο της τιμής της πρώτης ύλης. Η κατακόρυφη άνοδος των πωλήσεων προέρχεται από την εξάπλωση των κέντρων πώλησης του Ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα οποία προμηθεύουν 45 χώρες, σε συνδυασμό με τις διαρκώς αυξημένες πωλήσεις επεξεργασμένου προφίλ, πολυκαρβονικών φύλλων, συστημάτων αυτοματισμών και εξαρτημάτων. Ενδεικτικά αναφέρεται πως οι πωλήσεις στις διεθνείς αγορές εμφανίζονται σημαντικά αυξημένες σε όγκους πωλήσεων κατά 38% συνολικά, εκ των οποίων στη Δυτική Ευρώπη ξεπερνούν το 87%.

Η διαμόρφωση των λειτουργικών κερδών (EBITDA) στα ευρώ 21,85 εκ. περίπου, παρά τα ιδιαίτερα υψηλά κόστη που συσσωρεύονται σε αρχικό στάδιο από τις συνεχιζόμενες επενδύσεις του Ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό, οφείλεται στη διατήρηση ικανοποιητικού μεικτού περιθωρίου, σε συνδυασμό με την αύξηση πωλήσεων επεξεργασμένου προφίλ στη Δυτική Ευρώπη.

Η τελική κερδοφορία του Ομίλου (προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας) ανήλθε σε ευρώ 6,74 εκ., έναντι ευρώ 8,28 εκ. του 2003, σημειώνοντας πτώση κατά 18,6%, απόρροια των γενικότερων οικονομικών εξελίξεων, ήτοι, υψηλές τιμές πρώτης ύλης, νέες επενδύσεις και υψηλές αποσβέσεις.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20% περίπου, στα ευρώ 107,34 εκ. έναντι ευρώ 89,46 εκ. του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA), ανήλθαν σε ευρώ 12,51 εκ. περίπου έναντι ευρώ 13,49 εκ. του 9μήνου 2003, υποχωρώντας κατά 7,3%, ενώ η τελική κερδοφορία (προ φόρων), ραγδαία ενισχυμένη σε σχέση με τα αποτελέσματα του 6μήνου 2004, ξεπέρασε τα 5,28 εκ. έναντι ευρώ 7,05 εκ. του 2003. Τα αποτελέσματα αναμένεται να βελτιωθούν περαιτέρω και κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2004, συνέπεια της στρατηγικής της Διοίκησης.

Οι επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό του Ομίλου για το 9μήνο του 2004 έφτασαν τα ευρώ 26,3 εκ. περίπου και το σύνολο των παγίων του Ομίλου προσεγγίζει πλέον τα ευρώ 180 εκ. προ αποσβέσεων, αποτελούμενο σχεδόν αποκλειστικά από γραμμές παραγωγής με τεχνολογία αιχμής.

Μέρος των επενδύσεων - ευρώ 7 εκ. περίπου - τροφοδότησε στην Ελλάδα τα εργοστάσια της Ξάνθης, της Κομοτηνής και των Σερρών. Στις διεθνείς αγορές, σημαντικά κεφάλαια απορροφήθηκαν στα εργοστάσια της Αλβανίας ( ευρώ 8 εκ. ) και της Σερβίας (ευρώ 3,5 εκ. ). Οι επενδύσεις της μητρικής έφτασαν τα 5,7 εκ. περίπου, για εξαρτήματα παραγωγής (καλούπια μητρών), συστήματα μηχανογράφησης και μέρος ανέγερσης υπερσύγχρονου κτιρίου γραφείων και εκπαιδευτικών κέντρων στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων