Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης - Ορθη Επανάληψη από Εταιρία

Σας γνωστοποιούμε ότι, κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρίας μας, η οποία έλαβε χώρα την 30η Ιουνίου 2005 και ώρα 11η πρωϊνή στην αίθουσα Boardroo? του Ξενοδοχείου KING GEORGE II PALACE (Πλατεία Συντάγματος) συζητήθηκαν τα κάτωθι θέματα ημερησίας διατάξεως, όπως αυτά είχαν ανακοινωθεί με την από 28/4/2005 πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας :

Θέμα 1ο : Υποβολή και έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας για τη χρήση 2004, έγκριση διάθεσης κερδών, καθώς και έγκριση καταβολής μερίσματος 0,36 ευρώ ανά μετοχή. Θέμα 2ο : Υποβολή και έγκριση της έκθεσης απολογισμού του Δ.Σ. και των ελεγκτών επί των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2004. Θέμα 3ο : Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 2004. Θέμα 4ο : Εκλογή δύο τακτικών και δύο αναπληρωματικών Ορκωτών Ελεγκτών για τον έλεγχο των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2005 και καθορισμός της αμοιβής τους. Θέμα 5ο : Χορήγηση αδείας σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ.1 του Κ.Ν.2190/20, όπως ισχύει, στα μέλη του Δ.Σ., προκειμένου να μετέχουν στα Δ.Σ. ή στις Διευθύνσεις των εταιριών του ομίλου που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς. Θέμα 6ο : Συμπλήρωση του σκοπού της εταιρίας για την ανέγερση και εκμετάλλευση Ξενοδοχειακών Μονάδων και Τουριστικών Εγκαταστάσεων και επέκταση όλων των δραστηριοτήτων της εταιρίας και στην αλλοδαπή, με ανάλογη τροποποίηση του περί σκοπού άρθρου 4 του καταστατικού.

Θέμα 7ο : Αλλαγή της έδρας της εταιρίας και τροποποίηση του περί έδρας άρθρου 2 του καταστατικού. Θέμα 8ο : Ενημέρωση των μετόχων και λήψη απόφασης για την απορρόφηση της θυγατρικής εταιρίας "ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.". Θέμα 9ο : Διάφορες ανακοινώσεις και ενημέρωση των μετόχων για τις πωλήσεις και τη δραστηριότητα της θυγατρικής εταιρίας "ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.".

Κατά την συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως, παρέστησαν μέτοχοι, οι οποίοι κατείχαν συνολικά 18.647.356 μετοχές, ήτοι ποσοστό 54,958% επί του συνόλου των μετοχών (33.930.000). Όλες οι αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως ελήφθησαν παμψηφεί και ήταν οι εξής : Θέμα 1ο : Υπεβλήθησαν και εγκρίθηκαν παμψηφεί, ήτοι με 18.647.356 ψήφους, οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις και οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας για την χρήση 2004, εγκρίθηκε η διάθεση κερδών, καθώς και η καταβολή μερίσματος 0,36 ευρώ ανά μετοχή.- Η Γενική Συνέλευση όρισε ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος την 1η Ιουλίου 2005 και ημερομηνία καταβολής αυτού την 29η Αυγούστου 2005 και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να ορίσει τον τρόπο διανομής αυτού και να δημοσιεύσει σχετική ανακοίνωση σε μία ημερήσια πολιτική και μία ημερήσια οικονομική εφημερίδα. Θέμα 2ο: Υπεβλήθησαν και εγκρίθηκαν παμψηφεί, ήτοι με 18.647.356 ψήφους, η έκθεση απολογισμού του Δ.Σ. και των ελεγκτών επί των ετησίων οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2004.- Θέμα 3ο: Αποφασίσθηκε παμψηφεί, ήτοι με 18.647.356 ψήφους, η απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 2004.- Θέμα 4ο: Εξελέγησαν παμψηφεί, ήτοι με 18.647.356 ψήφους, δύο τακτικοί και δύο αναπληρωματικοί Ορκωτοί Ελεγκτές για τον έλεγχο των ετησίων οικονομικών καταστάσεων και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για την χρήση 2005 και ειδικώτερα : Τακτικοί 1. Προκοπίδης Αντώνιος του Αθανασίου, Ορκωτός Ελεγκτής της εταιρίας "ΕΥΡΩΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε.", πτυχιούχος Πανεπιστημίου Πειραιώς (Α.Β.Σ.Π.) κάτοικος Κηφισιάς Αττικής, οδός Φαιστού 35, Α.Δ.Τ. Χ 062029/25-9-2001 του Α.Τ. Κηφισιάς Α.Φ.Μ. 030403198 και Α.Μ.Σ.Ο.Ε.Λ. 14511. 2. Ριρής Κυριάκος του Γεωργίου, Ορκωτός Ελεγκτής της εταιρίας "ΠραϊςγουωτερχαουςΚουπερς Α.Ε.Ε.", κάτοικος Διονύσου Αττικής, Λεωφ. Καϊρη 50, Α.Δ.Τ. 176141/5-8-1999 του Κέντρου Αλλοδαπών Παλλήνης και Α.Μ.Σ.Ο.Ε.Λ. 12111 Αναπληρωματικοί 1. Κασιμάτης Γεώργιος του Παναγιώτη, Ορκωτός Ελεγκτής της εταιρίας "ΕΥΡΩΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε.", πτυχιούχος Α.Σ.Ο.Ε.Ε. κάτοικος Παλλήνης Αττικής, οδός Αριστείδου 6, Α.Δ.Τ. Ρ 523622/4-11-94 του Α.Τ. Χολαργού Α.Φ.Μ. 020848597 και Α.Μ.Σ.Ο.Ε.Λ.10841. 2. Παπαγεωργίου Αντώνιος του Παντελή, Ορκωτός Ελεγκτής της εταιρίας "ΠραϊςγουωτερχαουςΚουπερς Α.Ε.Ε.", κάτοικος Πικερμίου Αττικής, Κενταύρου 10, Α.Δ.Τ. 326917/20-11-2003 του Κέντρου Αλλοδαπών Βορειοανατολικής Αττικής και Α.Μ.Σ.Ο.Ε.Λ. 11691.

Η αμοιβή εκείνων που θα απασχοληθούν θα είναι αυτή που θα εγκρίνει το Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών που καθορίζεται σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Σ.Ο.Ε.Λ. Θέμα 5ο: Χορηγήθηκε παμψηφεί, ήτοι με 18.647.356 ψήφους, άδεια, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ.1 του Κ.Ν.2190/20, όπως ισχύει, στα μέλη του Δ.Σ., προκειμένου να μετέχουν στα Δ.Σ. ή στις Διευθύνσεις των εταιριών του ομίλου που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς. Θέμα 6ο: Επειδή για την συζήτηση του θέματος αυτού είναι απαραίτητη, σύμφωνα με το άρθρο 33 του Καταστατικού της εταιρίας απαρτία των 2/3 και δεδομένου ότι αυτή δεν εξασφαλίσθηκε κατά την συνεδρίαση της Γενικής Συνελεύσεως της 30/6/05, αποφασίσθηκε παμψηφεί, ήτοι με 18.647.356 ψήφους, να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να συγκαλέσει Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση, στις 18 Ιουλίου 2005. Θέμα 7ο : Επειδή για την συζήτηση και αυτού του θέματος είναι απαραίτητη, σύμφωνα με το άρθρο 33 του Καταστατικού της εταιρίας απαρτία των 2/3 και δεδομένου ότι αυτή δεν εξασφαλίσθηκε κατά την συνεδρίαση της Γενικής Συνελεύσεως της 30/6/05, αποφασίσθηκε παμψηφεί, ήτοι με ψήφους, να συζητηθεί στην Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα συγκληθεί, κατά τα ανωτέρω, στις 18 Ιουλίου 2005. Θέμα 8ο : Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα, ήτοι με 18.647.356 ψήφους, να μην γίνει απορρόφηση της θυγατρικής εταιρίας "ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ- ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε." έως ότου υπάρξει ευνοϊκό για την εταιρία φορολογικό καθεστώς και το θέμα να ξανασυζητηθεί σε επόμενη Γενική Συνέλευση. Θέμα 9ο : Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους μετόχους για τις πωλήσεις και την δραστηριότητα της θυγατρικής εταιρίας "ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ- ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.". Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα, ήτοι με 18.647.356 ψήφους, αποδέχθηκε την ως άνω ενημέρωση του Προέδρου ως πλήρη και κατατοπιστική. Διάφορες ανακοινώσεις. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους μετόχους για τα έργα που ολοκληρώθηκαν εντός της χρήσεως 2004, για τις εξελίξεις στο ζήτημα της μεταφοράς συντελεστού δομήσεως και την δυνατότητα που έχει η εταιρία για κατασκευή επί πλέον κτιρίων κατ? εφαρμογή του θεσμού αυτού, καθώς και για τα οφέλη της εταιρίας από τα συμβόλαια χρηματοδοτικών μισθώσεων που έχει υπογράψει μέχρι σήμερα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Αρμόδιος Βωβός ενημέρωσε τους μετόχους για την αύξηση της καθαρής θέσης της εταιρία άνω του 100% από το 2002 έως το Α' τρίμηνο του 2005, για τον στόχο της εταιρίας να επιτύχει ξανά διπλασιασμό την επόμενη τριετία, για δύο έργα, στο Μαρούσι και το Δέλτα Φαλήρου, που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης και για τα οποία έχουν υπογραφεί μακροχρόνιες συμβάσεις με δύο πολυεθνικές εταιρίες (Village Roadshow και Media Markt), έργα που αποδεικνύουν τα σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης τ ου κλάδου των εμπορικών - ψυχαγωγικών κέντρων. Αναφέρθηκε επίσης στην προσδοκώμενη ανάπτυξη στον τομέα των γραφειακών χώρων η αναμένεται να συντελεστεί αφ' ενός μεν μέσω επαναεφαρμογής της Μ.Σ.Δ. και αφ' ετέρου μέσω της αξιοποίησης καινούργιων οικοπεδικών εκτάσεων τις οποίες η εταιρία έχει ήδη εντοπίσει. Τέλος ανέπτυξε τον τρίτο τομέα ανάπτυξης της Εταιρίας, που είναι οι παραθεριστικές κατοικίες και οι ξενοδοχειακές μονάδες. Η εταιρία σχεδιάζει να εισέλθει στην αναπτυσσόμενη αγορά εξοχικής κατοικίας με ένα μεγάλης κλίμακας κατασκευαστικό έργο στον Γαλατά Πόρου, σε οικόπεδο 89.000 μ2 που περιλαμβάνει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα σε λειτουργία και ημιτελείς κατοικίες. Το δεύτερο οικόπεδο που θα αναπτυχθεί είτε ως τουριστικό συγκρότημα, είτε ως εξοχικές κατοικίες, συνολικής επιφανείας 62.000,00 μ2, βρίσκεται στην Πουνταζέζα, στο Σούνιο, έργο που είναι προς το παρόν σε αναστολή, δεδομένου ότι αναμένεται απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το Σεπτέμβριο του 2005, οπότε η εταιρία, είτε θα προχωρήσει βάσει του α ρχικού σχεδιασμού, είτε με τα εναλλακτικά σχέδια που έχουμε ήδη επεξεργαστεί. Τέλος αναφέρθηκε σε πιθανές εξαγορές υφιστάμενων χαρτοφυλακίων ακίνητης περιουσίας, εφόσον αυτά πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς και στην αναγνώριση της ηγετικής θέσης της εταιρίας, όχι μόνο από έλληνες θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, αλλά και από τα μεγαλύτερα θεσμικά χαρτοφυλάκια του κόσμου, δεδομένου ότι το ποσοστό των ξένων θεσμικών ξεπερνά το 44%. Κλείνοντας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκαιρη προσαρμογή της εταιρίας σε περιβάλλον Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, τα οποί α θεωρούμε ότι προσδίδουν μεγαλύτερη διαφάνεια, αξιοπιστία και απεικονίζουν με περισσότερη ακρίβεια την πραγματική - στατική αξία της εταιρίας σε σχέση με τον Ελληνικό Λογιστικό Κώδικα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η καθαρή θέση της εταιρίας, η οποία τετραπλασιάστηκε μέσω Δ.Π.Χ.Π. και στις 31/03/05 ήταν 13,63 ευρώ ανά μετοχή.

Στο σημείο αυτό ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρίας κ. Σταύρος Χατζηαβραάμ επεξήγησε την επίδραση των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης στα μεγέθη της εταιρίας και του Ομίλου. Αφού εξαντλήθηκε έτσι η ημερήσια διάταξη και δεν υπήρχε άλλο θέμα για συζήτηση, ο κ. Πρόεδρος έλυσε τη συνεδρίαση.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων