Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

Ανακοινώνεται από την εταιρεία ότι οι μέτοχοί της συνήλθαν σε Τακτική Γενική Συνέλευση την 30η Ιουνίου 2006, σύμφωνα με την από 2 Ιουνίου 2006 Πρόσκληση του Δ.Σ. Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν δέκα τέσσερις (14) μέτοχοι και εκπρόσωποι μετόχων, που αντιπροσώπευσαν 23.255.374 ψήφους, ποσοστό 38,03% του συνόλου των 61.146.970 μετοχών της εταιρείας. Συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερησίας διατάξεως :
1. Επί του πρώτου θέματος της ημερησίας διατάξεως, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τις οικονομικές καταστάσεις και τις Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών της 31.12.2005 σε εταιρική και ενοποιημένη βάση.
2. Επί του δευτέρου θέματος της ημερησίας διατάξεως η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Δ.Σ. για την διάθεση των κερδών και τη διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. την 17η Αυγούστου 2006. Από την επόμενη εργάσιμη ημέρα 18 Αυγούστου 2006, οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα για μέρισμα χρήσης 2005. Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει την 28η Αυγούστου 2006 και θα διανέμεται από την "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε." μέχρι την 31.12.2006. Για όσους εκ των μετόχων δεν καταστεί, για διάφορους λόγους, δυνατή η πίστωση μέσω των χειριστών τους, θα είναι δυνατή η είσπραξη του μερίσματος από την 4η Σεπτεμβρίου 2006, μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.". Μετά την ημερομηνία αυτή θα καταβάλεται από τα γραφεία της εταιρείας.
3. Επί του τρίτου θέματος της ημερησίας διατάξεως η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα με ειδική ψηφοφορία την απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης επί του Ισολογισμού και της εν γένει διαχείρισης της χρήσης 2005.
4. Επί του τετάρτου θέματος της ημερησίας διατάξεως η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση του τακτικού ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2006 στις ελεγκτικές εταιρείες: α. "ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε.Ο.Ε." και προτείνεται ως τακτικός ελεγκτής, ο ορκωτός ελεγκτής κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ του Ιωάννη, Α.Μ. ΣΟΕΛ 17001 και β. "BKR ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε." και προτείνεται ως τακτικός ελεγκτής, ο ορκωτός ελεγκτής κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΜΑΚΗΣ του Δημητρίου, Α.Μ. ΣΟΕΛ 17101. Η αμοιβή των ελεγκτών θα είναι η ελάχιστη που καθορίζεται από το Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.
5. Επί του πέμπτου θέματος της ημερησίας διατάξεως η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση των αμοιβών που χορηγήθηκαν σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για παροχή υπηρεσιών με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών συνολικού ποσού 385.575,58 ευρώ. Επίσης παρέχει προέγκριση για την καταβολή αμοιβών στα μέλη του Δ.Σ. για την συμμετοχή τους σε αυτό, όσο και για πρόσθετες υπηρεσίες που παρέχουν κατά την λειτουργία της εταιρείας συνολικού ύψους έως του ποσού των 800.000 ευρώ συνολικά.
6. Επί του έκτου θέματος της ημερησίας διατάξεως για την αγορά ιδίων μετοχών σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. της 13.04.2005, η εταιρεία ανακοίνωσε πίνακα που κατάρτισε για την αγορά ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 παραγρ. 11 του Ν.2190/20. Από τον καταρτισθέντα πίνακα προέκυψε ότι αγοράστηκαν 1.500.000 ίδιες μετοχές με μέσο όρο τιμής αγοράς 1,02 ευρώ.
7. Επί του εβδόμου θέματος της ημερησίας διατάξεως επικυρώθηκε η εκλογή του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. κ. Γεωργίου Ι. Βασιλακόπουλου σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Γεωργίου Κόντη.
8. Επί του όγδοου θέματος της ημερησίας διατάξεως η Γενική Συνέλευση παρείχε έγκριση σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και Διευθυντικά Στελέχη της εταιρείας για την συμμετοχή τους στην Διοίκηση εταιρειών οι οποίες συνδέονται με οποιοδήποτε τρόπο με την εταιρεία.
9. Επί του ενάτου θέματος της ημερησίας διατάξεως ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας έδωσε προς την Γενική Συνέλευση πληροφορίες και διευκρινίσεις για τις εργασίες και την πορεία της εταιρείας.
Ολες οι αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ελήφθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα με πλειοψηφία 28,15% του μετοχικού κεφαλαίου.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων