Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2005. Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 24 Ιουνίου 2005, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Γερμανός ΑΒΕΕ, στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στον 'Aγιο Στέφανο.

Ελήθφησαν αποφάσεις για το σύνολο των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, μεταξύ των οποίων:

α) Έγκριση για καταβολή μερίσματος χρήσης 2004 στα 0,45 ευρώ ανά μετοχή. Δικαιούχοι ορίστηκε να είναι οι κάτοχοι μετοχών κατά τη λήξη της συνεδρίασης της 24ης Ιουνίου. Από την Δευτέρα 27 Ιουνίου η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος.

β) Έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους των αποθεματικών υπέρ το άρτιο και έκδοση νέων (δωρεάν) μετοχών σε αναλογία μία (1) νέα προς μία (1) παλαια μετοχή.

γ) Έγκριση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock options) σε ανώτερα κι ανώτατα στελέχη του Ομίλου. Το πρόγραμμα έχει τριετή διάρκεια από τη σχετική έγκριση της Γ.Σ. Ο ανώτατος αριθμός μετοχών που θα εκδώσει η εταιρία στο πλαίσιο προγράμματος για το σύνολο των δικαιωμάτων ανέρχεται σε 1,214,625 μετοχές που αποτελούν το 3% του μετοχικού κεφαλαίου. Η τιμή διάθεσης των μετοχών ορίστηκε από το πρόγραμμα στα ? 18, ή ? 9 μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την αναλογία μία (1) νέα προς μία (1) παλιά.

δ) Αντικατάσταση μέλους Δ.Σ. Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε την εκλογή του κ. ?γγελου Πλακόπητα, ο οποίος αντικαθιστά τον παραιτηθέντα κ. Αλέξανδρο Κιτσοπάνο.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτέλέσματα του Ομίλου, ο Γιάννης Καραγιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε: « Ο Όμιλος Εταιριών ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ανταποκρινόμενος στους στόχους που έθεσε στις αρχές του 2004, σημείωσε μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά. Η δυναμική μας συμμετοχή στις εξελίξεις των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, αλλά και η ενίσχυση της παρουσίας μας στις πολλά υποσχόμενες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης είχαν ως αποτέλεσμα τη δυναμική αύξηση των πωλήσεων και των κερδών του Ομίλου και είμαστε αισιόδοξοι ότι παραμένοντας σταθεροί στη στρατηγική μας οι αποδόσεις μας θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Όσον αφορά τις προσδοκίες μας για το 2005, παραμένουμε σταθεροί στις δηλώσεις μας προς τους μετόχους μας καθώς διαβλέπουμε ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για τις επενδύσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στο εξωτερικό. Η στρατηγική μας έχει επιτυχημένα προσανατολιστεί προς τις χώρες όπου υπάρχουν υψηλά περιθώρια ανάπτυξης της κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που αποτυπώνεται στις οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου για το έτος 2004, και που πιστεύουμε θα μας αποφέρει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και για το 2005.»

Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα, οι ενοποιημένες πωλήσεις για το έτος 2004 ανήλθαν στα ευρώ 859,8εκ., σημειώνοντας αύξηση κατά 21,6 % σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα ευρώ 53,9 εκ, αυξημένα κατά 19,4%. Η Διοίκηση αναφέρθηκε επίσης στους οικονομικούς στόχους για την παρούσα χρήση, προβλέποντας ότι οι συνολικές πωλήσεις θα αυξηθούν στα ευρώ 980 ?1,000 εκ, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή αναμένονται να αυξηθούν κατά 15% περίπου.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων