Απάντηση σε Επιστολή του Χ.Α.

Σε απάντηση της από 10/12/2004 επιστολής του Χ.Α., η εταιρία ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

'Η απάντησή μας στο ερώτημα σας 1i): Η εταιρία ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ συστάθηκε για να αναλάβει τη δημιουργία, λειτουργία και συντήρηση του μηχανογραφικού συστήματος ERP των γυμναστηρίων του δικτύου και του προϊόντος BeingBestTM το οποίο η Εταιρία προωθεί στην Ελληνική αγορά και σκοπεύει να προωθήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά με πρώτη την αγορά της Γερμανίας. Οι λόγοι για τους οποίους συστάθηκε η εν λόγω εταιρία και περισσότερες πληροφορίες για τη δραστηριότητά της παρατίθενται στην απάντηση του ερωτήματος 1iii. Σύμφωνα το άρθρο Β) §4 της από 1/10/2003 Σύμβασης Μετόχων η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ Α.Ε. δύναται να επιλέξει να χρηματοδοτήσει το κόστος των φάσεων ανάπτυξης του λογισμικού και του μηχανογραφικού συστήματος καταβάλλοντας στην εταιρεία ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε. ποσά έως 1.400.000 ευρώ (πέραν της αρχικής καταβολής της ύψους 1.100.000 ευρώ με την οποία απέκτησε το 20% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας), τα οποία εφόσον μονομερώς απαιτήσει την κεφαλαιοποίησή τους οι έτεροι μέτοχοι (οι οποίοι αναφέρονται στην απάντηση της ερώτησης 1ii) είναι υποχρεωμένοι να παραιτηθούν του δικαιώματος συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου ώστε η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ Α.Ε. να καταστεί κάτοχος του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η απάντησή μας στο ερώτημα σας 1ii):

Α. Η μετοχική σύνθεση της ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε. είναι η ακόλουθη: 1. H ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ ΑΕ που εδρεύει στο Περιστέρι οδός Χαρ.Τρικούπη & Κωνσταντινουπόλεως και εκπροσωπείται νόμιμα από την κα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντίνου, η οποία διαθέτει 4.995 ανώνυμες μετοχές ονομαστικής αξίας 3,00 Euro εκάστης, έχουσα δικαίωμα 4.995 ψήφων. 2. H κυρία ΑΣΤΕΡΙΑ ΜΠΑΓΟΥΛΗ του Γεωργίου και της Σταυρούλας, η οποία διαθέτει 19.800 ανώνυμες μετοχές ονομαστικής αξίας 3,00 Euro εκάστης, έχουσα δικαίωμα 19.800 ψήφων. 3. Ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΩΚΟΣ του Αποστόλου και της Αγλαΐας, ο οποίος διαθέτει 200 ανώνυμες μετοχές, ονομαστικής αξίας 3,00 Euro εκάστης, έχων δικαίωμα 200 ψήφων. Συνεπώς η μετοχική σύνθεση έχει ως εξής: ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ Α.Ε.: 4.995 μετοχές, 20,0%. Αστερία Γ. Μπαγούλη: 19.800 μετοχές, 79,2%. Κων/νος Απ. Τσιώκος: 200 μετοχές, 0,8%. Σύνολο: 24.995 μετοχές, 100,0%.

Β. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΠΡΑΚΤΙΚΟ Δ.Σ ΤΗΣ 16/10/2004 - ΦΕΚ 14010/23-11-2004). - Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου & Δ/νων Σύμβουλος: κ. ΤΣΙΩΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αποστόλου και της Αγλαΐας Έλληνας υπήκοος, Οικονομολόγος. - Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου: κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος του Γεωργίου, Έλληνας υπήκοος, Οικονομολόγος. - Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου: κα. Ζαχαράκη Χαρά Ελληνίδα υπήκοος, Οικονομολόγος. Η απάντηση μας στο ερώτημα σας 1iii): Ο σκοπός της εταιρίας ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε., σύμφωνα με το καταστατικό της είναι: Α) η παροχή υπηρεσιών στους τομείς της δημιουργίας, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης συστημάτων και δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών, και Β) η παροχή υπηρεσιών τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών τρίτων ή υποψήφιων πελατών τρίτων δια τηλεφωνικού κέντρου προς εξυπηρέτησης των ανωτέρω αντικειμένων.

Η παραπάνω εταιρεία ανέλαβε την δημιουργία, λειτουργία και συντήρηση του μηχανογραφικού συστήματος ERP των γυμναστηρίων του δικτύου και του προϊόντος BeingBestTM. Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ έκρινε ότι η δημιουργία και η λειτουργία του μηχανογραφικού κέντρου και του κέντρου εξυπηρέτησης πελατών στα οποία στηρίζεται το προϊόν BeingBestTM θα έπρεπε να είναι αντικείμενο εξειδικευμένης τεχνολογικά μονάδας, η οποία θα είναι αφιερωμένη στο σκοπό αυτό. Προκειμένου το προϊόν BeingBestTM να λειτουργήσει απαιτείται εξειδικευμένο και σύνθετο λογισμικό καθώς και υπολογιστικό κέντρο σημαντικής ισχύος με εξασφαλισμένη αδιάλειπτη λειτουργία ώστε να καθίσταται δυνατή η on-line-real-time αναγνώρισητης κάρτας BeingBestTM του μέλους σε όποιο γυμναστήριο το μέλος του δικτύου εμφανιστεί στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, προκειμένου να ελεγχθεί η γνησιότητα και η εγκυρότητα της συνδρομής του και να ενημερωθεί ο προσωπικός του λογαριασμός σε μονάδες χρήσης (fitcreditsTM) ανάλογα με τις υπηρεσίες του δικτύου των οποίων κάνει χρήση. Η επιλογή αυτή σκοπεύει επίσης στην ανάλογη υποστήριξη του προϊόντος BeingBestTM στις χώρες του εξωτερικού σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες που αναπτύσσονται σε κάθε ξεχωριστή αγορά.

Σημειώνεται ότι πριν τη σύσταση της ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε., είχε ξεκινήσει η δημιουργία του μηχανογραφικού συστήματος του δικτύου της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ ΑΕ από εξειδικευμένη ομάδα εργασίας. Το Σεπτέμβριο του 2003 συστάθηκε η ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ η οποία ενσωμάτωσε την παραπάνω ομάδα εργασίας. Στην εταιρία αυτή η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ απέκτησε συμμετοχή ύψους 20% με την καταβολή 1.100.000 ευρώ, με στόχο τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του μηχανογραφικού συστήματος. Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ επέλεξε να χρηματοδοτήσει με αυτόν τον τρόπο την παραπάνω διαδικασία ώστε να διασφαλιστεί με μεγαλύτερη ασφάλεια η επένδυσή της. Σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση μετόχων της 1/10/2003 η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ διατήρησε το δικαίωμα να αυξήσει τη συμμετοχή της σε 67% καταβάλλοντας ποσά έως 1.400.000 ευρώ. Αναλυτικότερα, η απόφαση για ανάπτυξη της τεχνολογικής υποδομής μέσω της επένδυσης στην ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ, επιλέχθηκε για τους ακόλουθους σκοπούς:

Α) η ανάπτυξη της τεχνολογικής υποδομής από εταιρία στην οποία συμμετέχει η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ και διατηρεί το δικαίωμα απόκτησης πλειοψηφικής συμμετοχής έχει το επιπρόσθετο πλεονέκτημα ότι η τεχνογνωσία που αναπτύσσεται διατηρείται εντός του ομίλου, καθώς η ομάδα εργασίας η οποία ανέπτυξε και ήδη διαχειρίζεται το σύστημα θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του ομίλου της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ.

Β) Το κόστος για τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ θα ήταν το ίδιο στην περίπτωση που είχε επιλεγεί τρίτος προμηθευτής, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν θα διασφαλιζόταν η συνέχιση της δραστηριοποίησης της ομάδας εργασίας που ανέπτυξε το σύστημα στη φάση διαχείρισης και λειτουργίας του. Σημειώνεται επίσης ότι ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός (hardware) του μηχανογραφικού συστήματος αξίας 640 χιλ. ευρώ περίπου, αγοράστηκε από τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ, και στη συνέχεια παραχωρήθηκε με σύμβαση χρησιδανείου στην ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Συνεπώς ο εξοπλισμός συνεχίζει να αποτελεί ιδιοκτησία της ΔΥΝΑΜΚΗ ΖΩΗ αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια της συνολικής επένδυσης.

Γ) Η συμμετοχή στην ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ μπορεί να αποφέρει πρόσθετα πλεονεκτήματα στον όμιλο της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ καθώς η πρώτη θα είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες σε τρίτους φορείς με στόχο τη μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους για τον όμιλο. Η επιλογή αυτή αποδείχτηκε ορθή στην πράξη, δεδομένου ότι το μηχανογραφικό σύστημα και το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών λειτουργούν πλήρως και απρόσκοπτα από τον Ιούνιο του 2004 και εξυπηρετούν όλο το Ελληνικό δίκτυο γυμναστηρίων (άνω των 250.000 μελών με παλαιότερες κάρτες συνδρομής και κάρτες BeingBestTM) καθώς και τα γυμναστήρια που ήδη έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους στη Γερμανία (συνολικά 6 γυμναστήρια). Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρήθηκε αναγκαία η διασφάλιση της επένδυσης από κάθε κίνδυνο στο μέλλον μέσω της απόκτησης συμμετοχής στην εν λόγω επιχείρηση από τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ ΑΕ, διατηρώντας το δικαίωμα να αποκτήσει πλειοψηφική συμμετοχή στην εν λόγω εταιρία έναντι προσυμφωνημένου τιμήματος, όπως αναφέρονται παραπάνω στην απάντηση του ερωτήματος 1i.

Η απάντηση μας στο ερώτημα σας 1iv): O κύκλος εργασιών της ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε. στη χρήση 2004 αναμένεται να διαμορφωθεί σε 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να διαμορφωθούν σε 50 χιλιάδες ευρώ περίπου. Η απάντηση μας στο ερώτημα σας 1v): Στις Εκθέσεις Πορείας Υλοποίησης του Επενδυτικού Σχεδίου της 31.12.2003 και της 30.06.2004 αναφέρονται λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά του πληροφοριακού συστήματος που έχει αναπτυχθεί, καθώς επίσης και τα κεφάλαια που είχαν επενδυθεί κατά τις παραπάνω ημερομηνίες για το σκοπό αυτό. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι μέχρι την 31.12.2003 είχαν επενδυθεί κεφάλαια ύψους 1.332,60 χιλ. ευρώ ενώ μέχρι την 30.06.2004 είχαν επενδυθεί κεφάλαια ύψους 3.014,83 χιλ. ευρώ. Από το παραπάνω συνολικό ποσό ύψους 3.014,83 χιλ. ευρώ, τα 2.000 χιλ. ευρώ έχουν επενδυθεί μέσω συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ, ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια έχουν επενδυθεί απευθείας από την ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ για προμήθεια εξοπλισμού (hardware) και διαφόρων εφαρμογών λογισμικού. Τα κεφάλαια με τα οποία ενισχύθηκε η εταιρία ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ έχουν χρησιμοποιηθεί στο σύνολό τους για την ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος, το οποίο ήδη λειτουργεί πλήρως και εξυπηρετεί τόσο το δίκτυο γυμναστηρίων που λειτουργούν στην Ελλάδα, όσο και τα έξι γυμναστήρια που λειτουργούν στη Γερμανία.

Οι λόγοι για τους οποίους επιλέχθηκε η ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος μέσω της ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ εξηγούνται παραπάνω στην απάντηση της ερώτησης 1iii. Σημειώνεται επίσης ότι στο κεφ. 3 της Έκθεσης Αξιολόγησης του Κυρίου Αναδόχου της 31.12.2003 η οποία ενσωματώνεται στο Ετήσιο Δελτίο της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ ΑΕ για τη χρήση 2003, αναφέρεται ότι η επένδυση ανάπτυξης τεχνολογικής υποδομής "προχωράει σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρία στην οποία μετά την ολοκλήρωση του έργου η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ ΑΕ έχει το δικαίωμα απόκτησης πλειοψηφικής συμμετοχής". Σημειώνεται επίσης ότι είναι μέσα στις προθέσεις της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ να εξασκήσει το δικαίωμά της για αύξηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ σε ποσοστό 67% (από 20% που κατέχει σήμερα). επισημαίνεται ότι για το σκοπό αυτό δεν θα καταβληθούν επιπλέον κεφάλαια, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική σύμβαση μετόχων (βλ. απάντηση ερωτήματος 1i).

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ δεσμεύεται να ενημερώσει το Χρηματιστήριο Αθηνών και το επενδυτικό κοινό μόλις προβεί στην παραπάνω ενέργεια που θα καταστήσει τη ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ θυγατρική της εταιρία. Η απάντηση μας στο ερώτημα σας 2i): Η θυγατρική εταιρεία Δ.Ζ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ FRANCHISE Α.Ε. έχει την εκμετάλλευση των γυμναστηρίων UNIVERSAL STUDIOS ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, UNIVERSAL STUDIOS ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ και UNIVERSAL STUDIOS ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Το πρώτο γυμναστήριο, UNIVERSAL STUDIOS ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ξεκίνησε μερικώς την λειτουργία του στο τέλος του 2002 και ολοκληρώθηκε πλήρως το Απρίλιο του 2003. Το δεύτερο γυμναστήριο UNIVERSAL STUDIOS ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ξεκίνησε μερικώς την λειτουργία του τον Ιούνιο του 2003 και ολοκληρώθηκε μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Το τρίτο γυμναστήριο UNIVERSAL STUDIOS ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΑΤΤΙΚΗ, ξεκίνησε μερικώς την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2003 και ολοκληρώθηκε στο τέλος του ίδιου έτους. Κανένα από τα παραπάνω γυμναστήρια δεν εξαγοράστηκαν. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί, ότι το γυμναστήριο UNIVERSAL STUDIOS ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ είχε αρχικά λειτουργήσει τον Νοέμβριο του 2002 υπό άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενώ τον Ιούνιο του 2003 διέκοψε τη δραστηριότητά του. Λόγω του μεγέθους του συγκεκριμένου γυμναστηρίου και για την εξυπηρέτηση των πελατών του, η Δ.Ζ. Α.Ε. αποφάσισε να επαναλειτουργήσει το εν λόγω γυμναστήριο τον Σεπτέμβριο του 2003, χωρίς ωστόσο να λάβει χώρα οποιαδήποτε συναλλαγή με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες. Για την επαναλειτουργία του απαιτήθηκε σημαντική επένδυση για τη χρηματοδότηση της οποίας η Δ.Ζ. προέβη σε τραπεζικό δανεισμό, όπως αναλύεται στην απάντηση της ερώτησης 2iv. Η απάντηση μας στο ερώτημα 2ii):

Η ανάλυση του κύκλου εργασιών και των αποτελεσμάτων των τριών γυμναστηρίων της θυγατρικής εταιρίας Δ.Ζ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΩΝ FRANCHISE Α.Ε. θα αποσταλεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού μόλις είναι διαθέσιμη, καθώς ο διαθέσιμος χρόνος δεν ήταν επαρκής για την επεξεργασία των λογιστικών στοιχείων του κάθε γυμναστηρίου, καθώς το κάθε γυμναστήριο αποτελεί υποκατάστημα της Δ.Ζ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΩΝ FRANCHISE Α.Ε. χωρίς λογιστική αυτοτέλεια.

Η απάντηση μας στο ερώτημα 2iii): Τα ενεργά μέλη της θυγατρικής εταιρείας Δ.Ζ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΩΝ FRANCHISE Α.Ε., ανά γυμναστήριο είναι: UNIVERSAL STUDIOS ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ: 4.696 μέλη. UNIVERSAL STUDIOS ΧΟΛΑΡΓΟΥ: 1.731 μέλη. UNIVERSAL STUDIOS ΚΗΦΙΣΙΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ): 689 μέλη. Η απάντηση μας στο ερώτημα 2iv): Η θυγατρική εταιρεία Δ.Ζ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ FRANCHISE Α.Ε., έλαβε χρηματοδότηση μέσω τραπεζικού δανεισμού κατά το έτος 2004. Η χρηματοδότηση της εταιρείας κρίθηκε αναγκαία για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο τρίτο γυμναστήριο στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Το συγκεκριμένο γυμναστήριο είναι το μεγαλύτερο του δικτύου και ένα από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια στην Ελλάδα. Έχει έκταση 4.000 τετραγωνικών μέτρων καταλαμβάνοντας σχεδόν δύο ορόφους του εμπορικού κέντρου στο οποίο στεγάζεται. Το γυμναστήριο διαθέτει πισίνα, cafe - εστιατόριο, shop, πλήρες οργανωμένο κομμωτήριο, φύλαξη παιδιών, αισθητική προσώπου και σώματος, εργομετρικά test, massage και solarium. Τα τμήματα cafe - εστιατόριο, shop και κομμωτήριο μπορούν να λειτουργούν και ανεξάρτητα του γυμναστηρίου. Λόγω του μεγέθους του γυμναστηρίου του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, του σημαντικού αριθμού μελών και κατά συνέπεια της σημασίας του συγκεκριμένου γυμναστηρίου για το δίκτυο, κρίθηκε ότι η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ έπρεπε μετά τη διακοπή της λειτουργίας του να το επαναλειτουργήσει μέσω της Δ.Ζ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ FRANCHISE Α.Ε. έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του μελλοντικά. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Δ.Ζ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ FRANCHISE Α.Ε. προέβη σε τραπεζικό δανεισμό για τη χρηματοδότηση της επένδυσης, καθώς η διακοπή της συνεργασίας του δικτύου με την τράπεζα EFG EUROBANK - ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Ε, επηρέασε και τη δική της ρευστότητα, όπως συνέβη και με τα υπόλοιπα γυμναστήρια του δικτύου.

Η απάντηση μας στα ερωτήματα 3i & 3ii): Η θυγατρική εταιρεία THE BEING BEST GLOBAL ALLIANCE Ltd., έχει συνάψει συμβάσεις με εταιρίες στο εξωτερικό (country operators), η κάθε μία από τις οποίες έχει αναλάβει την ανάπτυξη του δικτύου γυμναστηρίων και την προώθηση του BeingBestTM σε συγκεκριμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναλυτικά και όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ ΑΕ έχει συμβληθεί με τις ακόλουθες εταιρίες: a) BONSPORT GMBH. Ανάπτυξη του δικτύου στις χώρες Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία. b) IMAGE GROUP. Ανάπτυξη του δικτύου στις χώρες Ισπανία και Πορτογαλία. c) CANNONS HEALTH & FITNESS Ltd. Ανάπτυξη του δικτύου στην Αγγλία. d) HDD GROUP B.V. Ανάπτυξη του δικτύου στις χώρες Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο. e) PLANET FITNESS. Ανάπτυξη του δικτύου στην Γαλλία. Από το τέλος Σεπτεμβρίου 2004, εφαρμόζεται το σύστημα BeingBestTM στα πρώτα 6 συνεργαζόμενα γυμναστήρια της Γερμανίας. Τα γυμναστήρια που ήδη λειτουργούν στη Γερμανία είναι τα ακόλουθα: - PHYSICUM GmbH & Co. KG, Marburg: Λειτουργεί από το 1989 με έκταση 2.500τ.μ. Ειδικεύεται στη σάουνα, αφού μπορούν να χρησιμοποιούν τη σάουνα 80 μέλη τη φορά. Διαθέτει 2 μεγάλες πισίνες. - ELAN HEALTH & FITNESS GMBH, Marburg: Λειτουργεί από το 1988 με έκταση 800 τ.μ. Ειδικεύεται στα Aerobics, όπου διαθέτει για τη συγκεκριμένη υπηρεσία μόνο, 170 τ.μ. - FITNESS- und GESUNDHEITSCLUB MEA VITA, Flensburg Λειτουργεί από το 2000 με έκταση 1.000 τ.μ. Πρόκειται για νέο γυμναστήριο με σύγχρονο εξοπλισμό και νέες καινοτόμες υπηρεσίες. - AEROFIT HPM GBR, Loehne: Λειτουργεί από το 1997 με έκταση 2.100 τ.μ. Ειδικεύεται στα Aerobics, διαθέτει 3 αίθουσες Aerobics με έκταση 500 τ.μ. - CHEERS CLUB, Bochum: Λειτουργεί από το 1993 με έκταση 800 τ.μ. Διαθέτει υπηρεσίες καλλωπισμού, spa, μασάζ. Διαθέτει πιστοποίηση για συνεργασία με όλες τις Ασφαλιστικές Εταιρίες. - AXXEL FITNESS, Berlin: Λειτουργεί από το 1999 με έκταση 2.500 τ.μ. Είναι πολύ ιδιαίτερο γυμναστήριο με 3 αίθουσες Aerobics αλλά και χώρους χαλάρωσης για τα μέλη.

Παράλληλα, ξεκίνησε η εκπαίδευση των στελεχών και η προσαρμογή του συστήματος BeingBestTM στις χώρες Ολλανδία, Γαλλία και Ισπανία. Τα πρώτα γυμναστήρια στις χώρες αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν στο πρώτο τρίμηνο του 2005. Επίσης, ξεκίνησε η προσαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος για την Αγγλία, στην οποία αναμένεται η έναρξη υλοποίησης το πρώτο εξάμηνο του 2005. Η απάντηση μας στο ερώτημα 3iii): Η THE BEING BEST GLOBAL ALLIANCE Ltd. ιδρύθηκε το 2003 για να διαχειριστεί την ανάπτυξη του δικτύου γυμναστηρίων που προωθούν το προϊόν BeingBestTM στο εξωτερικό. Οι αρχικοί στόχοι τοποθετούσαν την έναρξη λειτουργίας γυμναστηρίων σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες εντός του 2004. Λόγω του σημαντικού μεγέθους του εγχειρήματος αυτού, σημειώθηκαν αναπόφευκτες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα έως σήμερα να έχει επιτευχθεί η πραγματική έναρξη λειτουργίας αλλοδαπών γυμναστηρίων υπό την ομπρέλα του BeingBestTM μόνο στην αγορά της Γερμανίας. Κατά συνέπεια η THE BEING BEST GLOBAL ALLIANCE Ltd. κατά τη χρήση 2004 έπρεπε να ενισχυθεί κεφαλαιακά από τη μητρική Εταιρία ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ.

Η THE BEING BEST GLOBAL ALLIANCE Ltd. για την πρώτη χρήση που θα λήξει την 31.12.2004 δεν θα εμφανίσει έσοδα, ενώ οι ζημιές προ φόρων αναμένεται να διαμορφωθούν σε 2 εκατ. ευρώ περίπου. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ θεωρεί οι προοπτικές της THE BEING BEST GLOBAL ALLIANCE Ltd. είναι ιδιαίτερα θετικές, καθώς παρά τις καθυστερήσεις οι οποίες σημειώθηκαν, η διαδικασία εξάπλωσης του δικτύου προχωράει, και αναμένονται επιπλέον αποτελέσματα εντός του 2005 όπως προαναφέρθηκε.

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ δεσμεύεται να ενημερώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών και το επενδυτικό κοινό για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την εξάπλωση του δικτύου στο εξωτερικό σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η απάντηση μας στο ερώτημα 3iv): Στην επιστολή μας με ημερομηνία 6/12/2004, αναφέρουμε ότι τα δάνεια ύψους 6,00 εκατομμυρίων ευρώ αντλήθηκαν για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του δικτύου στο εξωτερικό, για την προώθηση του προϊόντος BeingBestΤΜ και για την πληρωμή φόρου εισοδήματος - μερίσματος.

Αναλυτικά το διάστημα από 1/3/2004 μέχρι 30/9/2004 η εταιρεία κατάβαλε για τα παραπάνω τα εξής ποσά ανά κατηγορία: 1. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου THE BEING BEST GLOBAL ALLIANCE Ltd.: 1.200.000,00. 2. BeingBest - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (προϊόν, portal, manuals, τηλεοπτικά spot, έρευνα αγορών, καταθέσεις σημάτων, νομικοί σύμβουλοι): 2.170.104,20. 3. ΕΞΟΔΑ marketing (διαφημιστικά μέσα - τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος): 1.303.238,10. 4. ΠΛΗΡΩΜΗ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ: 1.403.203,88. 5. ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ: 632.089,30. ΣΥΝΟΛΟ: 6.708.635,48. Για το ποσό που διατέθηκε για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της THE BEING BEST GLOBAL ALLIANCE Ltd. σημειώνονται τα ακόλουθα: το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της THE BEING BEST GLOBAL ALLIANCE Ltd. κατά την ίδρυσή της ανερχόταν σε 100 χιλ. ευρώ. Λόγω των προαναφερθέντων στην απάντηση της ερώτησης 3iii, η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ προέβη το 2004 στην ενίσχυση της THE BEING BEST GLOBAL ALLIANCE Ltd. με κεφάλαια ύψους 1.200 χιλ. ευρώ μέχρι την 30/9/2004 μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ κατέχει το 100% της THE BEING BEST GLOBAL ALLIANCE Ltd. Η απάντηση μας στο ερώτημα 4): Ανάλυση απαιτήσεων της 30/9/2004 της μητρικής Εταιρίας: ΙΙ. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ - 1. Πελάτες: 6.134.553,91. Μείον: Προβλέψεις: 54.795,59. Μερικό Σύνολο: 6.079.758,32. 2. Γραμμάτια εισπρακτέα: 569.652,18. 3α. Επιταγές εισπρακτέες (Μεταχρ/νες): 777.652,39. 3β. Επιταγές εισπρακτέες σε καθυστέρηση: 720.018,83. 11. Χρεώστες διάφοροι: 4.933.388,69. 12. Λογαριασμοί διαχειρίσεως προκαταβολών & πιστώσεων: 1.030.441,17. Σύνολο: 14.110.911,58. Ανάλυση απαιτήσεων της 30/9/2004 της ενοποιημένης λογιστικής κατάστασης: ΙΙ. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ - 1. Πελάτες: 6.569.761,40. Μείον: Προβλέψεις: 54.795,59. Μερικό Σύνολο: 6.514.965,81. 2. Γραμμάτια εισπρακτέα: 569.652,18. 3α. Επιταγές εισπρακτέες (Μεταχρ/νες): 778.705,28. 3β. Επιταγές εισπρακτέες σε καθυστέρηση: 720.018,83. 11. Χρεώστες διάφοροι: 5.393.554,97. 12. Λογαριασμοί διαχειρίσεως προκαταβολών & πιστώσεων: 1.071.642,57. Σύνολο: 15.048.539,64. Τα υπόλοιπα χρεωστών άνω του 10% τα οποία εμπεριέχονται στο λογαριασμό "Χρεώστες Διάφοροι" της εταιρικής και ενοποιημένης λογιστικής κατάστασης, είναι οι κάτωθι: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΠΡΟΚ/ΛΕΣ & ΠΑΡ/ΝΟΙ ΦΟΡΟΙ: 1.311.675,46. ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΕΣ ΜΕΤ/ΝΕΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ: 1.663.229,76. Το πρώτο κονδύλι αφορά κυρίως την προκαταβολή εισοδήματος του έτους 2005, ενώ το δεύτερο αφορά επιταγές πελατών που έχουν εκχωρηθεί (μέχρι την είσπραξή τους) ως εγγύηση στο δάνειο που έχει συνάψει η εταιρεία. Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο πελατών αφορά κατά 50% περίπου απαιτήσεις από γυμναστήρια του δικτύου, ενώ ποσό ύψους 3.000 χιλ. ευρώ αποτελεί απαίτηση από τη θυγατρική THE BEING BEST GLOBAL ALLIANCE Ltd. όπως αναλύεται στο ερώτημα 5. Η απάντηση μας στο ερώτημα 5): Τα ενδοεταιρικά υπόλοιπα και συναλλαγές της εταιρείας με τις συνδεδεμένες εταιρείες της, είναι ως εξής:THE BEING BEST GLOBAL ALLIANCE LTD. - ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ 2004: 3.000.000,00. ΥΠΟΛΟΙΠΟ: 3.000.000,00. Δ.Ζ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ FRANCHISE - ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ 2004: 353.879,48. ΥΠΟΛΟΙΠΟ: 495.225,08. Η απαίτηση από την THE BEING BEST GLOBAL ALLIANCE Ltd. προέρχεται από την άδεια χρήσης της εφαρμογής λογισμικού ιδιοκτησίας της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ ΑΕ που απαιτείται για τη λειτουργία του συστήματος BeingBestΤΜ στο εξωτερικό. Η μητρική Εταιρία ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ διατηρεί ωστόσο τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης αυτού του λογισμικού συστήματος τόσο έναντι της θυγατρικής της, όσο και οποιασδήποτε νέας εταιρίας στο μέλλον συμφωνηθεί να προωθήσει το προϊόν BeingBestΤΜ στο εξωτερικό. Οι απαιτήσεις από την Δ.Ζ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ FRANCHISE προέρχονται κυρίως από την πώληση εκπαιδευτικού υλικού (ΚΙΤ) που λαμβάνουν τα μέλη των γυμναστηρίων με την έναρξη της συνδρομής τους και κατά δεύτερο λόγο από τις ετήσιες αμοιβές δικαιόχρησης που καταβάλουν τα γυμναστήρια της Δ.Ζ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ FRANCHISE στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ σε ετήσια βάση, όπως όλα τα γυμναστήρια του δικτύου.

Η απάντηση μας στο ερώτημα 6): Σήμερα ο αριθμός των γυμναστηρίων ανέρχεται σε 102 από τα οποία τα 3 είναι τα γυμναστήρια της θυγατρικής εταιρίας Δ.Ζ. Α.Ε. Αναλυτικά τα γυμναστήρια ανά κατηγορία (σήμα) είναι τα ακόλουθα: UNIVERSAL STUDIOS: 52, ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ: 3. UNIVERSAL LADIES: 27, ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ: 0. VIS VITALIS: 6, ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ: 0. VIS VITALIS LADIES: 0, ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ: 0. UNIVERSAL: 7, ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ: 0. FITNESS FUN: 10, ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ: 0. ΣΥΝΟΛΟ: 102, ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ: 3.

Η απάντηση μας στο ερώτημα 7): Η συνεργασία με την τράπεζα NOVA BANK Α.Ε., ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2004 και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η μηχανογραφική υποστήριξη της συνεργασίας, οπότε ξεκίνησε η εφαρμογή της στα γυμναστήρια του δικτύου. Η συνεργασία με την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2004 και από τις αρχές του Δεκεμβρίου που ολοκληρώθηκε η μηχανογραφική υποστήριξη, ξεκίνησε η εφαρμογή της στα γυμναστήρια του δικτύου. Και στις δύο παραπάνω συνεργασίες εντάσσεται σταδιακά το σύνολο των γυμναστηρίων του δικτύου, μετά την προσκόμιση από τα γυμναστήρια των απαιτούμενων δικαιολογητικών στις τράπεζες. Μέχρι σήμερα Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ έχει ολοκληρώσει τη συνεργασία με 22 γυμναστήρια και η NOVA BANK με 18 γυμναστήρια. Η απάντηση μας στο ερώτημα 8): Μέχρι σήμερα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διανομή του μερίσματος της χρήσης 2003. Απομένει υπόλοιπο, που ακόμα δεν έχει ζητηθεί από τους δικαιούχους ύψους 76.603.92 ευρώ. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική διευκρίνιση.

Περαιτέρω, η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ Α.Ε. δεσμεύεται ότι θα ενημερώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών και το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντικό στοιχείο σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών της και την ανάπτυξη του δικτύου στο εξωτερικό.'


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων