Aνακοίνωση ολοκλήρωσης εξαγοράς των εταιρειών Primus Call Α.Ε. και Orbitech Α.Ε. από τη Lannet Communications

Η Lannet Communications ανακοινώνει ολοκλήρωση των εξαγορών των εταιρειών Primus Call Α.Ε.και Orbitech Α.Ε.
Στις 29/8/2006 πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της οριστικής σύμβασης μεταβίβασης του 100% των μετοχών της εταιρείας Primus Call, Ανώνυμης Εταιρείας Υποστήριξης Υπηρεσιών Επικοινωνιών, η οποία υπεγράφη μετά την ολοκλήρωση του οικονομικού και νομικού ελέγχου. Το τίμημα της εξαγοράς, διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των 7.600.200 Euro και αφορά το 100% των υφισταμένων μετοχών. Από το συνολικό τίμημα, ποσό 3.000.000 Euro έχει ήδη καταβληθεί, ποσό 130.010 Euro καταβλήθηκε σε μετρητά κατά την υπογραφή της σύμβασης και για το υπόλοιπο ποσό 4.470.180 Euro εκδόθηκει η Ε' σειρά του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου. Η Primus Call Α.Ε, θυγατρική της εταιρείας Telepassport, είναι ένα εξειδικευμένο call center, το οποίο αποτελεί μέχρι σήμερα τον κύριο βραχίονα ανάπτυξης της μητρικής της εταιρείας.
Η οριστική εξαγορά της νέας εταιρείας ενισχύει σημαντικά τη θέση της Lannet, διαμορφώνοντας ένα πιο ανταγωνιστικό κανάλι προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, ευέλικτο και ευπροσάρμοστο στις ανάγκες που υπαγορεύει η αγορά.

H PRIMUS CALL ξεκίνησε την δραστηριότητα της τον Ιούνιο του 1998. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατέκτησε ηγετική θέση στον χώρο, διαθέτοντας 120 θέσεις εργασίας και έχοντας επιτύχει:
- 'Αριστη δομή και λειτουργία μέσα από μία προηγμένη και διαρκώς εξελισσόμενη τεχνολογία και ένα συνεχώς και άριστα εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό.
- Διαχείριση και διενέργεια άνω των 5.000.000 τηλεφωνικών επαφών τα τρία τελευταία έτη.
- "Ανάπτυξη, εφαρμογή και λειτουργία" δύο περιοχών δραστηριότητας, που αφορούν την εκπόνηση έρευνας αγοράς και την αμφίδρομη επικοινωνία από την ταυτόχρονη συλλογή και παροχή πληροφόρησης.

Η Lannet Communications με την εξαγορά αυτή στοχεύει στην ανάπτυξη του πελατολογίου της στον ευρύτερο τομέα της τηλεφωνίας, internet, ενημέρωσης & ψυχαγωγίας και στην αποδοτική προώθηση νέων προϊόντων, με στόχο την κατάκτηση ηγετικού μεριδίου της αγοράς.
Επίσης σήμερα υπεγράφη η σύμβαση μεταβίβασης του 100% των μετοχών της εταιρείας Orbitech Α.Ε μετά την διεξαγωγή του οικονομικού, εμπορικού και νομικού ελέγχου. Το τίμημα της εξαγοράς, ανέρχεται στα 14.496.000 Euro και αφορά το 100% των υφισταμένων μετοχών. Το τίμημα της εξαγοράς θα εξοφληθεί με την έκδοση της ΣΤ' σειράς του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου. H ORBITECH ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Α.Ε είναι εταιρεία υψηλής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας και δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών. Με πολυετή πείρα στην έρευνα, την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών πληροφορικής, αλλά και την υλοποίηση ολοκληρωμένων λύσεων, η εταιρεία περιλαμβάνει στο πελατολόγιό της μεγάλους πελάτες όπως ο όμιλος ΟΤΕ, το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Intracom.
Αναγνωρίζοντας την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες "επόμενης γενιάς" από παρόχους τηλεπικοινωνιών, καθώς και την ανάγκη που παρουσιάζει η αγορά για ολοκληρωμένες λύσεις που περιλαμβάνουν πλούσιες υπηρεσίες πολυμέσων (rich multimedia), η ORBITECH A.E. επικέντρωσε σχεδόν αποκλειστικά τα δύο τελευταία χρόνια τις ενέργειές της, την τεχνογνωσία και τις επενδύσεις της στην έρευνα και ίδια ανάπτυξη. Παράλληλα, η εταιρεία ασχολήθηκε και με την ολοκλήρωση της 'Cultis', μιας πελατοκεντρικής τεχνολογικής πλατφόρμας που υποστηρίζει και διευκολύνει διαρκώς εξελισσόμενες και προηγμένες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας 'TRIPLE PLAY'.
Η πλατφόρμα 'Cultis' της Orbitech είναι μία ολοκληρωμένη, "έτοιμη για χρήση" λύση η οποία δίνει τη δυνατότητα σε παρόχους υπηρεσιών τηλεφωνίας και internet να προσφέρουν ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Τηλεφωνίας, Δεδομένων και Εικόνας/Ηχου, "παντρεύοντας" τον κλασσικό κόσμο των τηλεπικοινωνιών με τον κόσμο του Διαδικτύου, των πολυμέσων και της ψυχαγωγίας μέ την παροχή διαδραστικών και καινοτόμων υπηρεσιών. Αυτό γίνεται δυνατό μέσω των κεντρικών και διανεμημένων συστημάτων πληροφορικής που έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει με μοναδικό τρόπο η Orbitech σε ότι αφορά:
- τη διαχείριση, επεξεργασία και διανομή περιεχομένου (όπως ζωντανά τηλεοπτικά κανάλια, μουσική/βίντεο κατά παραγγελία (audio/video on demand), ενημερωτικό υλικό)
- την γρήγορη, ποιοτική και ασφαλή μετάδοση υπηρεσιών πολυμέσων μέσω ασύρματων & ενσύρματων ευρυζωνικών δικτύων και
- το σχεδιασμό και προγραμματισμό εύχρηστου εξοπλισμού για τον τελικό χρήστη (set top box).

Η Lannet Communications και η ORBITECH συνεργάζονται ήδη για την δημιουργία προηγμένων υπηρεσιών, όπως η υπηρεσία Lannet Net home, που αποτελεί την πρώτη ουσιαστική εφαρμογή triple-play στην Ελλάδα, η οποία έχει ήδη εγκατασταθεί και λειτουργεί πιλοτικά.
Η εξαγορά αυτή δίνει στην Lannet Communications το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της γρήγορης και με ελεγχόμενο κόστος ανάπτυξης και δημιουργίας "tailor made" υπηρεσιών επόμενης γενιάς για οικιακούς αλλά και εταιρικούς χρήστες, διευρύνοντας έτσι τη συνδρομητική της βάση, ενώ συμμετέχει μετοχικά σε μία εταιρεία με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης στην αγορά υψηλής τεχνολογίας και πληροφορικής.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων