Ανακοίνωση

Η ΑΛΦΑ ΛΗΣΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γνωστοποιεί τα ακόλουθα:
Η ΑLPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ο Προτείνων), ανακοινώνει ότι, την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (η Ε.Κ.) ενέκρινε το Πληροφοριακό Δελτίο (το Πληροφοριακό Δελτίο) για την προαιρετική δημόσια πρόταση (η Δημόσια Πρόταση), την οποία ο Προτείνων, στις 2 Νοεμβρίου 2006, απηύθυνε προς όλους τους κατόχους κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών (οι Μέτοχοι και, αντιστοίχως, οι Μετοχές) εκδόσεως της ΑΛΦΑ ΛΗΣΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ (η Εταιρία) σχετικά με την αγορά του συνόλου των Μετοχών και η οποία ανακοινώθηκε την 3 Νοεμβρίου 2006 με δημοσίευση στο διαδικτυακό τόπο και στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (το Χ.Α.).
Πληροφοριακό Δελτίο
Το Πληροφοριακό Δελτίο θα δημοσιευθεί στο διαδικτυακό χώρο του Προτείνοντος (www.alpha.gr) και του Χ.Α. (www.ase.gr), στο ημερήσιο δελτίο τιμών του Χ.Α., και αντίτυπα αυτού θα διατίθενται δωρεάν σε όλα τα καταστήματα της Alpha Bank στην Ελλάδα (μετά των δηλώσεων αποδοχής της Δημoσίας Προτάσεως), καθώς και στα γραφεία της "ALPHA FINANCE Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.", Μέρλιν 5, 10671, Αθήναι (ο Σύμβουλος), από την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2006 και καθ'' όλη τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημοσίας Προτάσεως (ως ακολούθως ορίζεται).
Περίοδος Αποδοχής
H περίοδος αποδοχής (η Περίοδος Αποδοχής) αρχίζει την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2006 ώρα 8:00 π.μ. και λήγει την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2006, ώρα 2:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος).
Μετοχές της Δημοσίας Προτάσεως
Το σύνολο των κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών εκδόσεως της ανωνύμου εταιρίας ΑΛΦΑ ΛΗΣΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ, με ονομαστική αξία Ευρώ 2,77, οι οποίες έχουν εισαχθεί και αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεως στο Χρηματιστήριο Αθηνών και τις οποίες ο Προτείνων, αμέσως ή εμμέσως, δεν κατέχει, ούτε θα αποκτήσει διαρκούσης της Δημοσίας Προτάσεως, ο αριθμός των οποίων, κατά την 1 Νοεμβρίου 2006, ανήρχετο σε, αφενός μεν 39.447.912 Μετοχές ή ποσοστό 99,65% του μετοχικού της κεφαλαίου, αφετέρου ποσοστό σε 99,65% των δικαιωμάτων ψήφου (συμπεριλαμβανομένων 420 δικαιωμάτων ψήφου από ισάριθμες ενεχυριασθείσες Μετοχές), ενώ, αντιστοίχως, κατά την 22 Νοεμβρίου 2006, ανήρχετο σε 39.450.089 Μετοχές της Εταιρίας ή ποσοστό 99,66% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της. Η Δημόσια Πρόταση θα ισχύσει ανεξαρτήτως αριθμού προσφερομένων Μετοχών. Επισημαίνεται ότι ο Προτείνων σκοπεί, διαρκούσης της Δημοσίας Προτάσεως, να αγοράζει, μέσω του Χ.Α., Μετοχές σε τιμή που δε θα υπερβαίνει το Προσφερόμενο Τίμημα (ως ακολούθως ορίζεται).
Προσφερόμενο Τίμημα Ο Προτείνων θα καταβάλλει για κάθε εγκύρως προσφερόμενη Μετοχή το ποσό των Ευρώ 6,50 τοις μετρητοίς, από το οποίο δεν θα αφαιρεθούν τα βαρύνοντα τους αποδεχομένους τη Δημόσια Πρόταση Μετόχους και στον Κανονισμό Εκκαθαρίσεως προβλεπόμενα δικαιώματα υπέρ του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών (το Κ.Α.Α.), σήμερον ανερχόμενα σε ποσοστό 0,08% επί της αξίας της συναλλαγής, ως τοιαύτης νοουμένης το γινόμενο του αριθμού των προς μεταβίβαση Μετοχών της Δημοσίας Προτάσεως επί το μεγαλύτερο μεταξύ του προσφερόμενου ανταλλάγματος και της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Εταιρίας στο Χ.Α. κατά την προηγούμενη της υποβολής των απαραίτητων εγγράφων στο Κ.Α.Α. ημέρα.
Διαδικασία Αποδοχής
Η διαδικασία αποδοχής περιγράφεται αναλυτικά στην παράγραφο 2.18 (Δηλώσεις Αποδοχής - Διαδικασία Παραλαβής των Δηλώσεων Αποδοχής - Μη ανακλητό των Δηλώσεων Αποδοχής) του Πληροφοριακού Δελτίου.
Ολοκλήρωση της Δημοσίας Προτάσεως
Τα αποτελέσματα της Δημοσίας Προτάσεως θα δημοσιευθούν στο διαδικτυακό χώρο και στο ημερήσιο δελτίο τιμών του Χ.Α. εντός δύο (2) εργασίμων ημερών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής. Κατόπιν ολοκληρώσεως της Δημοσίας Προτάσεως, ο Προτείνων ενεργών, κατ'' άρθρο 27 ν. 3461/2006, θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς, ώστεσκενώσει το 100% των Μετοχών και, μετά ταύτα, τηρουμένων των εκ του νόμου διατυπώσεων θα αιτηθεί προς την Ε.Κ. τη διαγραφή των Μετοχών από το Χ.Α. σύμφωνα με το άρθρο 17 ν. 3371/2005.
Σημειώσεις
Η παρούσα προαιρετική Δημόσια Πρόταση απευθύνεται μόνο σε πρόσωπα, τα οποία νομίμως δύνανται να την αποδεχθούν. Συγκεκριμένα, η παρούσα Δημόσια Πρόταση δεν απευθύνεται καθ'' οιονδήποτε τρόπο ή τύπο (εγγράφως ή άλλως πως), αμέσως ή εμμέσως, εντός ή προς οποιαδήποτε χώρα, στην οποία σύμφωνα με τους νόμους αυτής, η διενέργεια της παρούσας Δημόσιας Προτάσεως ή η αποστολή/διανομή της παρούσας ανακοινώσεως είναι παράνομη ή αποτελεί παραβίαση οιασδήποτε εφαρμοστέας νομοθεσίας, κανόνος ή κανονισμού.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων