Ανακοίνωση

Σε διεύρυνση των διεθνών δράσεων, αύξηση των μεριδίων αγοράς με στόχο το 30% στην διετία 2006-2007 από 17% που είναι σήμερα, αύξηση της κερδοφορίας και ενεργοποίηση στον τουρισμό προχωράει ο Όμίλος ΣΕΛΟΝΤΑ.
Στον διεθνές πεδίο, μετά και την ολοκλήρωση της συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕ με ποσοστό 10% του στρατηγικού εταίρου Jazan Development Company (Gazadco), η Σελόντα ανέλαβε το σχεδιασμό, οργάνωση και εκτέλεση των επενδυτικών σχεδίων ύψους $ 100 εκ. του ιδίου Ομίλου στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας. Οι επενδύσεις θα γίνουν στην Νότια Ερυθρά Θάλασσα με την κατασκευή μονάδας εκτροφής τοπικών κύρια ψα-ριών και ιχθυογεννητικού σταθμού, για λογαριασμό της εταιρείας Farasan Aquaculture και στην Βόρεια Ερυθρά Θάλασσα με την κατασκευή θαλάσσιας μονάδας εκτροφής τσιπούρας, χερσαίας μονάδας κλειστού κυκλώματος εκτροφής λαβρακιού και ιχθυογεννητικού σταθμού παραγωγής γόνου τσιπούρας και λαβρακιού για λογαριασμό της εταιρείας Tabuk Fisheries. Ο Όμιλος Jazan από τις ανωτέρω εταιρείες συμφερόντων του, θα εκχωρήσει δωρεάν στον Όμι-λο Σελόντα ποσοστό 5% του μετοχικού κεφαλαίου τους με option αγοράς ακόμα 5% μέσω συμψηφισμού των κερδών από τις ανωτέρω δράσεις.
Παράλληλα ο Όμιλος Σελόντα σχεδιάζει την επέκταση με άμεσες επενδύσεις στις ΗΠΑ και στην ευρύτερη περιοχή, με σκοπό την διεύρυνση τόσο των παραγωγικών όσο και των εμπο-ρικών δράσεων.
Στον τουρισμό είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες αδειοδότησης και εκπόνησης των μελετών για την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή της Παλαιάς Επιδαύρου σε ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 511 στρεμμάτων. Παράλληλα, ο όμιλος Σελόντα βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ξενοδοχειακό όμιλο Aman Resorts για την ανάληψη του management της μονάδας. Ταυ-τόχρονα γίνονται επαφές με επενδυτές που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στην προαναφερόμενη τουριστική επένδυση. Με βάση την αύξηση των παραγωγικών μεγεθών, μετά τις πρόσφατες εξαγορές που έκανε ο Όμιλος και ο σχεδιασμός για περαιτέρω επέκταση και αύξηση του μεριδίου αγοράς, προβλέπε-ται για το 2006 κύκλος εργασιών Euro 70 εκ. και κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειο-ψηφίας Euro 6,3 εκ., ενώ για το 2007 οι προβλέψεις είναι για κύκλο εργασιών Euro 99 εκ. και κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας Euro 10,7 εκ.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων