Αλλαγή Χρήσης Αντληθέντων Κεφαλαίων

Σύμφωνα με την Απόφαση EK 5/204 Αρθρο 4 παρ. 1ζ, η εταιρία γνωστοποιεί απόφαση αλλαγή χρήση αντληθέντων κεφαλαίων: Oι επενδύσεις στις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου είχαν τροποποιηθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 30/07/2002, σε τρεις άξονες:

I. Συμμετοχή σε θυγατρικές εταιρείες: 1 εκατ. ΙDEAL SYSTEMS (162.603): Από το αρχικό ποσό επένδυσης των 6,3 εκατ. έχουν επενδυθεί τα 6,2 εκατ., ενώ υπολείπονται 162 χιλ. Η τροποποίηση της επένδυσης είχε αποφασιστεί για χρηματοδότηση αυξημένων απαιτήσεων κεφαλαίου κίνησης.
MEDITERANEAN ADVANCED SYSTEMS (320.000): Από το αρχικό ποσό επένδυσης των 1,1 εκατ. έχουν επενδυθεί τα 0,7 εκατ., ενώ υπολείπονται 320 χιλ. Η τροποποίηση της επένδυσης είχε αποφασιστεί για χρηματοδότηση αυξημένων απαιτήσεων κεφαλαίου κίνησης.
IDEAL GRAFICO (279.000): Από το αρχικό ποσό επένδυσης των 1,6 εκατ. έχουν επενδυθεί τα 1,3 εκατ., ενώ υπολείπονται 279 χιλ.
Η τροποποίηση της επένδυσης είχε αποφασιστεί για χρηματοδότηση ανάπτυξη τμήματος ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής.
MY MULTI SHOP (157.750):
Από το αρχικό ποσό επένδυσης των 0,5 εκατ. έχουν επενδυθεί τα 0,3 εκατ., ενώ υπολείπονται 157 χιλ. Η τροποποίηση της επένδυσης είχε αποφασιστεί για χρηματοδότηση αυξημένων απαιτήσεων κεφαλαίου κίνησης. Οι ως άνω εταιρείες αλλά και οι υπόλοιπες συμμετοχές του Ομίλου, έχουν ανάγκη μεγαλύτερης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όχι μόνο για την κάλυψη απαιτήσεων για κεφάλαιο κίνησης και μείωση δανεισμού λόγω αυξημένου χρηματοοικονομικού κόστους, αλλά και για να μην συντρέχει περίπτωση εφαρμογής των άρθρων 47 και 48 του Ν 2190/20 και ορθολογισμό της κεφαλαιακής δομής των εταιρειών. Τα υπολειπόμενα ως άνω ποσά είναι πολύ μικρά για να καλύψουν τις ανάγκες αυτές, ενώ αν πραγματοποιηθούν δεν θα επιφέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

II. Μείωση δανεισμού της μητρικής εταιρείας: 1,6 εκατ. Ο δανεισμός της μητρικής εταιρείας ανέρχεται σε 0,6 εκατ., ενώ το χρηματοοικονομικό κόστος εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου δανείου είναι σχετικά μικρό. Οπότε παύει να υφίσταται ο λόγος της αρχικής τροποποίησης διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων.

III. Νέο Λογισμικό: 0,9 εκατ. Το κόστος των 0,9 εκατ. για αναβάθμιση του υφιστάμενου λογισμικού μετά και από την αναδιοργάνωση που έχει πραγματοποιηθεί θεωρείται ότι δεν είναι αναγκαίο και ότι η εταιρεία μπορεί να προχωρήσει στην αναβάθμιση του λογισμικού της με πολύ πιο χαμηλή επένδυση. Σύμφωνα με την Έκτακτη Γενική Συνέλευση (Β' Επαναληπτική εξ αναβολής) της 18 Νοεμβρίου 2004 η ανακατανομή των αδιάθετων κεφαλαίων εγκρίθηκε ως εξής:
ADACOM: 3,4 εκατ. Η εταιρεία συμμετέχει σε σημαντικούς διαγωνισμούς στον χώρο της πληροφορικής και παρέχει εξειδικευμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Στα πλαίσια αυτά χρειάζεται να αναβαθμίζει τον εξοπλισμό της, να εκπαιδεύει το προσωπικό αλλά και να χρηματοδοτεί τις δραστηριότητες τις αυτές. Επιπλέον η εταιρεία λόγο της καθυστέρησης στην υλοποίηση έργων πληροφορικής και οριστικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας για τις ψηφιακές υπογραφές, έχει εμφανίσει ζημιές οι οποίες με βάση τον προσωρινό ισολογισμό της 30/9/2004 παρουσιάζουν αρνητική καθαρή θέση ύψους περίπου 2,7 εκατ. Στα πλαίσια αυτά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 3,4 εκατ. θα βοηθήσει την εταιρεία να προχωρήσει σε ορθολογισμό της κεφαλαιακής δομής της, αλλά και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της σε κεφάλαιο κίνησης και αναβάθμιση του εξοπλισμού της. Κατόπιν συζητήσεως, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε, με πλειοψηφία του 69.52% των παριστάμενων μετόχων (ενώ το υπόλοιπο 30.48% απείχε), την ως άνω πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου και αποφάσισε την ανακατανομή των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την αύξηση του κεφαλαίου που αποφασίσθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 11.10.1999, όπως αυτή τροποποιήθηκε από την σχετική απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 30.07.2002.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων