80,8% αύξηση του κύκλου εργασιών και 51,1% αύξηση των καθαρών κερδών στα αποτελέσματα του A' εξαμήνου του 2006

Ο Όμιλος INTRALOT συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία, όπως αυτή αποτυπώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα του Α' εξαμήνου του 2006. Σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου INTRALOT διαμορφώθηκε σε 382 εκατ. στο Α' εξάμηνο του 2006 σημειώνοντας αύξηση 80,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στα Euro 122,7 εκατ. έναντι Euro 79 εκατ. το Α' εξάμηνο του 2005, σημειώνοντας αύξηση 55,4%, ενώ τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 43,4% και ανήλθαν στα Euro 114,1 εκατ. από Euro 79,5 εκατ. το Α' εξάμηνο του 2005. Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε Euro 55,2 εκατ., αυξημένα κατά 51,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Τα συνολικά έσοδα από τις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου ανήλθαν σε Euro 279 εκατ. και συνεισφέρουν κατά 73% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών από Euro 159,2 εκατ. ή 75,4% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2005. Όσον αφορά στα κέρδη προ φόρων, οι διεθνείς δραστηριότητες απέφεραν Euro 79,3 εκατ. ή το 69,5% του συνόλου έναντι Euro 43.0 εκατ. ή 54.0% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Αναφορικά στη μητρική εταιρία, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα Euro 106,7 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 114,8%, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα Euro 62,6 εκατ. έναντι Euro 40,6 το 2005 (αύξηση 54%). Τέλος, όσον αφορά στα κέρδη μετά φόρων, αυτά διαμορφώθηκαν στα Euro 45,3 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 59,7% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2005.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος είπε: "Η ικανοποίησή μας για τα αποτελέσματα του Α' εξαμήνου του 2006 είναι μεγάλη, από τη στιγμή που υπερβαίνουν τις αρχικές εκτιμήσεις μας. Tους τρεις τελευταίους μήνες, η INTRALOT υπέγραψε συμβάσεις για τρία σημαντικά έργα στη Μαλαισία, τη Γερμανία και το Αϊντάχο των Η.Π.Α, ενώ έχει ήδη αναδειχθεί προτιμητέος ανάδοχος από τους Κρατικούς Οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών της Νότιας Αφρικής και της Δυτικής Αυστραλίας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια κερδίζουμε πάνω από το 50% των διαγωνισμών στους οποίους συμμετέχουμε, μαζί με τους κυριότερους ανταγωνιστές του κλάδου. Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου λοιπόν, η INTRALOT κατάφερε όχι μόνο να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των έργων της αλλά και να εδραιώσει την παρουσία της στις πολλά υποσχόμενες αγορές της Ασίας και της Ωκεανίας. Επιπλέον, το Μουντιάλ που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία το καλοκαίρι που μας πέρασε, αποτέλεσε μακράν το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Είναι φανερό πως το ενδιαφέρον για το αθλητικό -και όχι μόνο- Στοίχημα, είναι ένα φαινόμενο που έχει παγκόσμιες διαστάσεις και σαφώς αυξανόμενες τάσεις, κι αυτός είναι ένας παράγοντας που προσμετρά για την μεσοπρόθεσμη δραστηριοποίησή της INTRALOT στο χώρο του Στοιχήματος, στον οποίο ήδη έχει ηγετική θέση. Η θέση της INTRALOT στην παγκόσμια αγορά και οι ολοκληρωμένες λύσεις που μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της την καθιστούν ηγέτιδα στην παγκόσμια αγορά και σηματοδοτούν την περαιτέρω ανάπτυξή της".


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων