10,6% Αύξηση κερδών για τον Όμιλο ΔΕΛΤΑ - Στοιχεία τριμήνου με βάση τα ΔΠΧΠ

Στο πρώτο τρίμηνο του 2005 και σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2004 τα οικονομικά στοιχεία του Ομίλου των εταιρειών ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, εκφρασμένα και στις δύο περιπτώσεις με βάση τα ΔΠΧΠ, παρουσίασαν την ακόλουθη εικόνα:

  • Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν στα ΕΥΡΏ 12,5 εκατ. από ΕΥΡΏ 11,3 εκατ., εμφάνισαν δηλαδή άνοδο της τάξεως του 10,6%.
  • Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 10, 9% από ευρώ 25 εκατ. στα ευρώ 27,8 εκατ.
  • Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) ανήλθαν σε ευρώ 20,5 εκατ. από ευρώ 15,6 εκατ., αυξήθηκαν δηλαδή κατά 31,4%.

Τα αποτελέσματα αυτά επιτεύχθηκαν παρά τη μείωση των πωλήσεων κατά 3,9%, από ευρώ 152 εκατ. στα ευρώ 146 εκατ., γεγονός που οφείλεται στη συνεχή μείωση του κόστους και στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας για τον Όμιλο συνολικά.

Η πτώση των πωλήσεων εξηγείται από τη γενικότερη επιβράδυνση της καταναλωτικής δαπάνης κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς και από την παραδοσιακή εποχικότητα που πάντα παρατηρείται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όχι μόνο στην αγορά του παγωτού, αλλά και σε άλλα προϊόντα του Ομίλου. Έτσι, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι οι εξελίξεις στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αντιπροσωπεύουν την προοπτική του Ομίλου για όλο το έτος.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, η τάση αυτή έχει ήδη αντιστραφεί, ενώ, παράλληλα, οι εταιρείες του Ομίλου εισήγαγαν μία σειρά από νέα προϊόντα τόσο στην αγορά γάλακτος όσο και στην αγορά μαζικής εστίασης. Με τις εξελίξεις αυτές η διοίκηση του Ομίλου βάσιμα θεωρεί ότι θα υλοποιηθούν οι προβλέψεις της για ετήσια άνοδο των πωλήσεων της τάξεως του 5% και για άνοδο του EBITDA που θα υπερβεί το 10%.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων