Γνωστοποίηση

Η Εταιρεία INTRALOT, ως οργανωτής του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ μέσω της θυγατρικής της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ Α.Ε., ανακοινώνει ότι συμφώνησε με την ΟΠΑΠ Α.Ε. στη λήψη σειράς μέτρων που αφορούν στην αναβάθμιση και βελτίωση του περιεχομένου, των όρων και της υποδομής του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

Η πτωτική πορεία που έχει παρουσιάσει το παιχνίδι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ οφείλεται κυρίως στην αύξηση του μεριδίου αγοράς του παράνομου στοιχηματισμού κυρίως μέσω Internet και στον αυξημένο φόρτο εργασίας του δικτύου τερματικών μηχανών λόγω της εισαγωγής του ΚΙΝΟ με αποτέλεσμα τη δημιουργία συμφόρησης στα πρακτορεία. Η συμφωνία μεταξύ της INTRALOT και της ΟΠΑΠ Α.Ε. αποβλέπει στο να καταστήσει το παιχνίδι περισσότερο ανταγωνιστικό και ελκυστικότερο για τους παίκτες.

Τα κύρια σημεία της συμφωνίας είναι τα ακόλουθα:

1.Πρόσθετες μορφές και γεγονότα στοιχηματισμού, προκειμένου να εμπλουτιστεί το περιεχόμενο του παιχνιδιού:

- Σταδιακή εισαγωγή αγώνων των ελληνικών πρωταθλημάτων ως γεγονότων στοιχηματισμού στο παιχνίδι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2005-2006, σε συνδυασμό με αγώνες ξένων πρωταθλημάτων.

- Στοιχηματισμός over/under δηλαδή πρόβλεψη της υπέρβασης ή μη κάποιων αριθμητικών ορίων κατά τη διάρκεια μιας αθλητικής συνάντησης. Ενδεικτικά αναφέρονται: άθροισμα τερμάτων, κάρτες, penalties (ποδόσφαιρο), άθροισμα και διαφορά πόντων (καλαθοσφαίριση), κλπ.

- Στοιχηματισμός κατά τη διάρκεια διεξαγωγής ενός αγώνα (in-play betting).

- Εισαγωγή και άλλων αθλητικών διοργανώσεων, όπως αντισφαίρισης, πετοσφαίρισης, υδατοσφαίρισης και χειροσφαίρισης, όπου θα ζητείται η πρόβλεψη του νικητή διοργάνωσης, του νικητή ομίλου ή των συμμετεχόντων στην τελική συνάντηση.

- Επέκταση του στοιχηματισμού σε πρόσθετα γεγονότα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

- Εισαγωγή στοιχηματισμού επί μη-αθλητικών γεγονότων, όπως διεθνείς ή καλλιτεχνικές διοργανώσεις, κλπ.

Για την εφαρμογή των παραπάνω πρόσθετων μορφών στοιχηματισμού θα απαιτηθεί έκδοση νέων και τροποποίηση υφιστάμενων κανονισμών του παιχνιδιού και η έγκρισή τους με κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

2.Δεδομένου ότι το ως άνω περιεχόμενο περιλαμβάνει στοιχήματα με αυξημένη απόδοση και με βάση την υπάρχουσα σύμβαση με την ΟΠΑΠ Α.Ε., συμφωνήθηκε η αύξηση του εγγυημένου ποσοστού διανομής κερδών στους νικητές του παιχνιδιού κατά 6% συνολικά για την περίοδο 31-1-2005 μέχρι 29-1-2007. Η συμμετοχή στην αύξηση του 6% του ποσοστού των διανεμόμενων κερδών, θα είναι 90% για την ΟΠΑΠ ΑΕ και 10% για την INTRALOT, ενώ με την εισαγωγή ελληνικών γεγονότων στοιχηματισμού, από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2005 - 2006, η συμμετοχή θα διαμορφωθεί σε 82% για την ΟΠΑΠ ΑΕ και 18% για την INTRALOT.

3.Παράδοση από την INTRALOT προς χρήση στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. καθόλη την διάρκεια ισχύος της σύμβασης, αδαπάνως για την ΟΠΑΠ, 2.000 καινούργιων τερματικών μηχανών για την υποστήριξη κυρίως του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Η εγκατάσταση των νέων τερματικών μηχανών θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την αναβάθμιση της τεχνολογικής πλατφόρμας της ΟΠΑΠ Α.Ε. και θα ολοκληρωθεί εντός 8 μηνών, από τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων που αναφέρονται στην παράγραφο 1. Η αναβάθμιση της τεχνολογικής πλατφόρμας της ΟΠΑΠ Α.Ε. σε συνδυασμό με την εγκατάσταση των νέων τερματικών μηχανών αναμένεται να αποσυμφορήσουν το δίκτυο των πρακτορείων και να επιτρέψουν την ασφαλή και αποτελεσματική διαχείριση της αναμενόμενης αύξησης του τζίρου του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

Η ανωτέρω συμφωνία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σημαντικό μέτρο για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού και αναμένεται να οδηγήσει στην αύξηση του τζίρου και της κερδοφορίας του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων