Δελτίο Τύπου σχετικά με τα εννεάμηνα οικονομικά αποτελέσματα 2006

Ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης εταιρείας ΑΛΛΑΤΙΝΗ στο εννεάμηνο του 2006 ανήλθε σε 26,5 εκ. ευρώ έναντι 28,2 εκ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού εννεαμήνου, σημειώνοντας μείωση κατά 1,7 εκ. ευρώ.
Οι μειωμένες πωλήσεις οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις μειωμένες πωλήσεις ζάχαρης, αλλά και σε μειωμένες πωλήσεις στον κλάδο αλεύρων και κυρίως στις χαμηλές τιμές πώλησης των υποπροϊόντων. Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν βελτίωση και ανήλθαν σε κέρδη 171 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 80 χιλ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού εννεαμήνου. Τα αποτελέσματα προ φόρων είναι κέρδη 680 χιλ ευρώ, έναντι αντίστοιχης περσυνής ζημίας 793 χιλ. ευρώ. Τα μετά φόρων αποτελέσματα είναι κέρδη κατά 397 χιλ. ευρώ έναντι ζημίας 807 χιλ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού εννεαμήνου. Τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα διότι στα εφετινά αποτελέσματα περιλαμβάνεται μέρισμα από την θυγατρική Εταιρεία Δημητριακών Βορείου Ελλάδος ύψους 1,3 εκ. ευρώ και πρόσθετοι φόροι 236 χιλ. Ευρώ από την ολοκλήρωση του τακτικού φορολογικού ελέγχου για τις χρήσεις 2002, 2003 και 2004.
Ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένη βάση της εταιρείας ΑΛΛΑΤΙΝΗ ανήλθε σε 34,7 εκ. ευρώ έναντι 33,1 εκ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού εννεαμήνου, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,6 εκ. ευρώ. Η άνοδος οφείλεται στην προσθήκη των πωλήσεων του κλάδου κατεψυγμένων της εταιρείας ΚΑΤΣΕΛΗΣ που εξαγοράστηκε τον Ιούλιο του 2005. Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) βελτιώθηκαν και ανήλθαν σε 894 χιλ. ευρώ έναντι 303 χιλ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού εννεαμήνου. Τα αποτελέσματα προ φόρων είναι αρνητικά κατά 609 χιλ ευρώ, έναντι 815 χιλ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου, όπως και τα μετά φόρων αποτελέσματα που είναι αρνητικά κατά 969 χιλ. ευρώ έναντι 895 χιλ. ευρώ του αντίστοιχης περσινής περιόδου. Στα φετινά εννεάμηνα αποτελέσματα συμπεριλαμβάνονται σε σχέση με το αντίστοιχο του 2005, επιπλέον φόροι και αποσβέσεις 461 χιλ. ευρώ.
Τα αποτελέσματα του γ'' τριμήνου τόσο της εισηγμένης όσο και σε ενοποιημένη βάση συνεχίζουν να παρουσιάζουν βελτίωση έναντι των αντιστοίχων περσινών τριμήνων και καταβάλλονται προσπάθειες από την διοίκηση της εταιρείας να συνεχιστεί η βελτίωση και στο τελευταίο τρίμηνο του 2006, παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργηθήκαν λόγω πολύ υψηλών τιμών στην διεθνή αγορά των δημητριακών.
Όσον αφορά το οικόπεδο Λασκαράτου που, κατά 50% ανήκει στην Θυγατρική Εταιρεία Δημητριακών Βορείου Ελλάδος, έχει από 19.6.2006 εκδοθεί η απόφαση του ΥΠΠΟ για την χωροθέτηση νέων οικοδομικών μονάδων στον περιβάλλοντα χώρο του διατηρητέου και από 27 Οκτωβρίου 2006 έχει εκδοθεί η άδεια υπογείου γκαράζ χωρητικότητας 387 θέσεων. Έχει ήδη προκηρυχθεί ιδιωτικός διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου του υπογείου γκαράζ, που αναμένεται ότι θα έχει ανατεθεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2006. Ταυτόχρονα έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού η αρχιτεκτονική προμελέτη των ανωδομών.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων