Το Διοικητικό Συμβούλιο παραθέτει την Έκθεση του προς την Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Σύμφωνα με το άρθρο 289 του Κανονισμού του Χ.Α. το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΟΜΙΛΟΣ ΙΝΤΕΑΛ Α.Β.Ε.Ε.Δ.Ε.Σ. παραθέτει την Έκθεση του προς την Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

1. Απολογισμός χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων από την προηγούμενη αύξηση:
Γνωστοποιείται ότι από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών, που έγινε με την απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων της, της 11/10/99 αντλήθηκαν κεφάλαια (συνολικού ποσού 36.031.607 Ευρώ μείον έξοδα 279.984 Ευρώ) καθαρού ποσού 35.751.623 Ευρώ τα οποία, σε σχέση με τα αναφερόμενα στο Ενημερωτικό Δελτίο και σε σχέση με τις τροποποιήσεις που αποφασίστηκαν κατά τις Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της 30/7/02 και 18/11/04,διατέθηκαν σύμφωνα με τον συνημμένο πίνακα.
Σχετικά με τα αδιάθετα κεφάλαια ύψους Euro 3.417.135, έχει ληφθεί απόφαση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της συνδεδεμένης εταιρείας ADACOΜ με ημερομηνία 11/01/2006, στην οποία η Εταιρεία θα συμμετάσχει με ποσό που θα καλύψει το αδιάθετο τμήμα των αντληθέντων κεφαλαίων. Η διαδικασία της αύξησης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επομένων μηνών, οπότε και θα γίνουν οι αναγκαίες ανακοινώσεις.

2. Επενδυτικό Σχέδιο:
Σκοπός της προκείμενης αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου είναι η κάλυψη της αρνητικής Ενοποιημένης Καθαρής Θέσης με σημαντική μείωση του δανεισμού και αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, ως ακολούθως (σε περίπτωση που η αύξηση καλυφθεί πλήρως):
Το αντληθέν κεφάλαιο θα ανέρχεται σε 53.226.000 Euro τα οποία θα διατεθούν για αποπληρωμή τραπεζικών δανείων ύψους 33.200.000 ήτοι το 63% του συνολικού αντληθέντος κεφαλαίου και 20.026.000 για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ήτοι το 37% του συνολικού αντληθέντος κεφαλαίου.

3. Τιμή Διάθεσης:
Η πρόταση του Δ.Σ. θα είναι, η τιμή έκδοσης να είναι τουλάχιστον η ονομαστική αξία της μετοχής κατά το χρόνο της αύξησης, επομένως η τιμή έκδοσης δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

4. Δεσμεύσεις βασικών μετόχων:
Ο βασικός μέτοχος Thrush Investments Ltd έχει ανακοινώσει την πρόθεση συμμετοχής του στην επικείμενη αύξηση, ασκώντας τουλάχιστον όλα τα δικαιώματα που του αναλογούν και ότι θα διατηρήσει το παρόν ποσοστό του για έξι μήνες μετά.

5. Λόγοι υπαγωγής σε επιτήρηση και αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας και ενέργειες της Εταιρείας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη συνεδρίαση του την 6/3/2003 Α.π. 8572, αποφάσισε την υπαγωγή στην κατηγορία <<Υπό επιτήρηση>> το σύνολο των μετοχών της εταιρίας ΟΜΙΛΟΣ ΙΝΤΕΑΛ Α.Β.Ε.Ε.Δ.Ε.Σ. καθώς στη χρήση 2002 παρουσίασε ζημιογόνα αποτελέσματα μεγαλύτερα από αυτά της προηγούμενης χρήσης και άνω του 20% του κύκλου εργασιών της εταιρείας χωρίς να έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ανάκαμψης. Επιπρόσθετα το Χ.Α. έκρινε ότι έπρεπε να τεθεί στο καθεστώς επιτήρησης διότι από τις σημειώσεις των ορκωτών ελεγκτών προέκυπτε ότι αν λαμβάνονταν υπ' όψιν οι παρατηρήσεις με αριθμ. 4 και 5, οι ζημίες της εταιρίας θα έπρεπε να παρουσιασθούν αυξημένες κατά 3.6 εκατ. ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε η μετοχή της εταιρείας να βγει από το καθεστώς επιτήρησης στο Χ.Α., υλοποιεί πρόγραμμα μείωσης των λειτουργικών εξόδων, συγχωνεύσεων ή πωλήσεων συμμετοχών και διακοπής ζημιογόνων δραστηριοτήτων.
Επιπλέον έχει εισηγηθεί την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με στόχο τη δραστική μείωση του δανεισμού και των τόκων που επιβαρύνουν τα αποτελέσματα, την αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής δομής, αντιμετωπίζοντας και το αίτημα ορισμένων πιστωτικών ιδρυμάτων για μείωση ή ολική αποπληρωμή του τραπεζικού δανεισμού. Το ΔΣ του Χ.Α. κατά τη συνεδρίαση του της 3/3/05 αποφάσισε περαιτέρω την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας, λόγω της αρνητικής καθαρής θέσης η οποία εμφανιζόταν στις οικονομικές καταστάσεις στις 31/12/2004. Στα πλαίσια αυτά έχει υπογραφεί μνημόνιο (το οποίο ισχύει από την 18η Νοεμβρίου 2005) με τις συνεργαζόμενες τράπεζες για την μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους του υφιστάμενου δανεισμού και τη στήριξη των τραπεζών και της μετόχου Thrush Investment Holdings Ltd. στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η επιτυχία της, με στόχο τα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας και των θυγατρικών της, να μεταβληθούν σε θετικά.

Διευκρινίζεται ότι, η μείωση και η αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθούν εξωχρηματιστηριακά, δεδομένου ότι οι μετοχές της εταιρείας τελούν υπό αναστολή διαπραγμάτευσης.Επιπλέον,τα δικαιώματα προτίμησης καθώς και οι παλαιές και νέες μετοχές δεν θα διαπραγματεύονται στο ΧA, μέχρι την λήψη έγκρισης για επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής από το ΧΑ. Οι Χρηματιστηριακές Αρχές και η Διοίκηση της Εταιρείας δεν δεσμεύονται για την επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών ή τον χρόνο που αυτή θα πραγματοποιηθεί.
Σημειώνεται τέλος ότι τα οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας τόσο κατά το έτος 2004 όσο και κατά το εννεάμηνο 2005 έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με τις αντίστοιχες προηγούμενες περιόδους.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων