Συνέχεια ανοδικής πορείας και για το 2005 - Θετικές εκτιμήσεις για το 2006

1. Ανοδικά οικονομικά μεγέθη και στη χρήση 2005, τόσο σε εταιρικό όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο εμφάνισε η εταιρεία βαριάς προκατασκευής ΒΕΤΑΝΕΤ Α.Β.Ε.Ε. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις δημοσιευθείσες Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις που αναρτώνται στον πρόσφατα αναβαθμισμένο διαδικτυακό τόπο της εταιρείας www.betanet.gr τα επί μέρους στοιχεία έχουν ως εξής:

α) Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε κατά το 2005 σε Euro 16,52 εκ. έναντι Euro 14,29 εκ. το 2004, σημειώνοντας αύξηση 15,60%, ενώ σε επίπεδο ομίλου ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε Euro 29,21 εκ. έναντι Euro 26,16 εκ., σημειώνοντας αύξηση κατά 11,66 %. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία, αν ληφθεί υπόψη ότι επιτεύχθηκε σε μια πτωτική εν γένει για το χώρο των Δημοσίων Έργων χρονιά. Σημειώνεται επίσης, ότι τόσο η εταιρεία όσο και ο Όμιλος πέτυχαν την αύξηση του κύκλου εργασιών με αύξηση που προέρχεται βασικά από τα έργα του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος (τομέας) έφτασε για μεν την εταιρεία να αντιπροσωπεύει το 85% του κύκλου εργασιών της, και σε επίπεδο Ομίλου το 75% αντίστοιχα .
β) Τα λειτουργικά εταιρικά αποτελέσματα πριν από την αφαίρεση των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων, φόρων & τόκων (EBIT), ανήλθαν σε Euro 4,67 εκ. έναντι Euro 4,28 εκ. το 2004 σημειώνοντας αύξηση κατά 9,12 %, ενώ σε επίπεδο Ομίλου ανήλθαν σε Euro 6,82 εκ. έναντι Euro 5,54 εκ. το 2004 σημειώνοντας αύξηση κατά 23,10%.
γ) Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας το 2005, σε σχέση με τα τελικά αντίστοιχα του 2004, διαμορφώθηκαν σε Euro 5,04 εκ. έναντι Euro 5,22 εκ. το 2004, και σε επίπεδο Ομίλου ανήλθαν σε Euro 5,12 εκ. έναντι Euro 6,14 εκ. το 2004 λόγω μειωμένων συμμετοχών σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Υπενθυμίζεται ότι στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις ενσωματώνονται η κατά 100% θυγατρική της ΒΕΤΑΝΕΤ κατασκευαστική-τεχνική εταιρεία ΕΚΑΤ ΕΤΑΝ ΑΤΕ με τη μέθοδο της ολικής ενοποίησης, καθώς και η βιομηχανική εταιρεία ΣΥΠΡΟ ΑΒΕΕ στην οποία η ΒΕΤΑΝΕΤ συμμετέχει κατά 25% με τη μέθοδο της καθαρής θέσης.

2. Με βάση τα προαναφερθέντα αποτελέσματα και τα ισχύοντα μέχρι σήμερα δεδομένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προτίθεται να εισηγηθεί στη προσεχή Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας που έχει προγραμματισθεί να συγκληθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2006 την διανομή μερίσματος για τη χρήση 2005 Euro 0,14 ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε καθαρή μερισματική απόδοση της τάξεως του 4% περίπου με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής την 30/12/2005, καθώς και τη διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της Εταιρείας σε αναλογία (4) νέων για κάθε (10) παλαιές μετοχές που προέρχονται από κεφαλαιοποίηση αποθεματικού από έκδοση μετοχών "υπέρ το άρτιον".

3. Η ΒΕΤΑΝΕΤ Α.Β.Ε.Ε. με τα δύο παραγωγικά κέντρα που διαθέτει στην Νότια και στη Βόρεια Ελλάδα (Σχηματάρι και ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής αντίστοιχα), παρήγαγε το 2005 πλήθος προκατασκευασμένων στοιχείων από μπετόν υψηλής αντοχής για εκτεταμένες εφαρμογές σε κατοικίες, ξενοδοχεία, εκπαιδευτικά κέντρα, βιομηχανικούς χώρους, πολυώροφα κτίρια, κ.λ.π. σε όλη την επικράτεια, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα η θυγατρική ΕΚΑΤ-ΕΤΑΝ Α.Τ.Ε., πέραν των σημαντικών ιδιωτικών έργων και των Δημοσίων έργων υποδομής, εξετέλεσε και σημαντικό πλήθος επισκευαστικών και αναστηλωτικών έργων ιδιαίτερου χαρακτήρα. Σημειώνεται ότι η γεωγραφική κατανομή των έργων σε επίπεδο Ομίλου αντιστοιχεί σε 55% για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και 45% για την υπόλοιπη περιφέρεια.

4. Οι εκτιμήσεις της Διοίκησης για το 2006 με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι θετικές και βασίζονται στην μέχρι σήμερα πορεία της Εταιρείας, στις σοβαρές υποδομές που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο οργάνωσης παγίων, εξοπλισμού, τεχνογνωσίας, προβολής και αναγνωρισιμότητας των έργων της στο ευρύτερο κοινό, δηλαδή στα στοιχεία εκείνα που αποτελούν τις βάσεις για την περαιτέρω αύξηση των εταιρικών και οικονομικών της μεγεθών.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων