Σχολιασμός Δημοσιεύματος

Η εταιρία ΑΕΓΕΚ, σύμφωνα με το άρθρο 2 της Απόφασης 5/204/2000 της Ε.Κ, το άρθρο 6, παρ. 1δ του Ν.3340/2005 καθώς και τα άρθρα 281, 285, 302 του Κανονισμού του Χ.Α, αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ, το οποίο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Τρίτης 14/3/2006, με τίτλο "ΑΕΓΕΚ: Ανάσα από την πώληση του κτήματος Μέρλιν στην Κέρκυρα", γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

Σχετικά με την αναφορά του εν λόγω δημοσιεύματος για το κτήμα Μέρλιν στη Κέρκυρα, διευκρινίζεται ότι αυτό αποτελεί ιδιοκτησία της εταιρίας ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ, μετά δε την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση της από την ΑΕΓΕΚ θα αποτελέσει πάγιο στοιχείο της εταιρίας , η διοίκηση της οποίας εξετάζει το ενδεχόμενο αξιοποίησης ή πώλησής του.

Σχετικά με τις εν συνεχεία αναφορές του δημοσιεύματος α) στην "αξιοποίηση του λιμανιού και της ιδιωτικής βιομηχανικής περιοχής ΝΑΒΙΠΕ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας", πράγματι υφίσταται ενδιαφέρον από ελληνικές και ξένες εταιρίες για την εγκατάστασή τους στην περιοχή, γεγονός για το οποίο έχει ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό με παλαιότερη ανακοίνωση της εταιρίας προς το Χ.Α., αλλά και για απόκτηση συμμετοχής στην επένδυση, β) στην "πώληση της κατά 37% συμμετοχής του ομίλου ΑΕΓΕΚ στην εταιρία ΕΛ.ΠΕΤ. ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΑΕ διευκρινίζεται ότι στην εν λόγω εταιρία μετέχουν οι συνδεδεμένες ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ (30%) και ΜΕΤΩΝ ΑΕ (7%) και για το ενδεχόμενο πώλησης του ως άνω ποσοστού έχει απαντήσει με πρόσφατη ανακοίνωση της η εταιρία προς το Χ.Α., ενημερώνοντας ότι είναι υπό εξέταση.

Οι προαναφερθείσες προθέσεις αξιοποίησης ή πώλησης εντάσσονται στα πλαίσια της εφαρμογής της στρατηγικής του ομίλου, η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί από τη διοίκηση αυτού και ως στόχο έχει την απομείωση των δανειακών υποχρεώσεων και την αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της μητρικής και των θυγατρικών εταιριών του ομίλου και την επικέντρωση στον κατασκευαστικό κλάδο που αποτελεί το κύριο αντικείμενο δραστηριότητας. Σε κάθε περίπτωση με την επέλευση οριστικών συμφωνιών, η διοίκηση της ΑΕΓΕΚ, θα προβεί στην παροχή άμεσης και ολοκληρωμένης ενημέρωσης με τα πλήρη στοιχεία των εν λόγω συναλλαγών, προς τις χρηματιστηριακές Αρχές και το ευρύ επενδυτικό κοινό.

Τα περαιτέρω αναφερόμενα στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ, σχετικά με την έγκριση της συγχώνευσης των εταιριών ΑΕΓΕΚ, ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ και ΜΕΤΩΝ Α.Ε. από τις Γενικές Συνελεύσεις των εταιριών είναι ακριβή.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων