Σχολιασμός Δημοσιεύματος

Σύμφωνα με την Απόφαση EK 5/204 Αρθρο 5 παρ. 1α η εταιρία μας προβαίνει σε διάψευση πληροφοριών όπως δημοσιεύτηκαν στον οικονομικό τύπο (ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΚΕΡΔΟΣ) της 12ης Ιανουαρίου 2006 και στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ της 14ης Ιανουαρίου 2006.

Η ΕΒΖ διευκρινίζει τα κάτωθι:
Σε απάντηση του από 12/1/2006 αρ πρωτ 1476 εγγράφου σας με το οποίο μας ζητήσατε την επιβεβαίωση η μη των δημοσιευμάτων του οικονομικού τύπου (ΗΜΕΡΗΣΙΑ-ΚΕΡΔΟΣ) της 12ης Ιανουαρίου 2006 και στα πλαίσια της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού όπως αυτή απορρέει από τα άρθρα 285 και 302 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου, σας γνωρίζουμε ότι όπως αναγκέλθηκε με σχετικό Δελτίο τύπου την 13η Ιανουαρίου 2006 προς το Χρηματιστήριο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας μας (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΕ) αποφάσισε την λειτουργία και των πέντε εργοστασίων της (ΛΑΡΙΣΑΣ - ΠΛΑΤΕΟΣ - ΣΕΡΡΩΝ - ΞΑΝΘΗΣ- ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ) κατά την παραγωγική περίοδο 2006. Σε απάντηση σχετικού δημοσιεύματος της Εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ φύλλο της 14ης/1/2006 για το κόστος προσαρμογής της ΕΒΖ ΑΕ στην νέα Κ.Ο.Α Ζάχαρης, σας γνωρίζουμε ότι δεν έχει εκτιμηθεί το ποσό του κόστους αναδιάρθρωσης το οποίο θα καθορισθεί ύστερα από σχετική μελέτη της Εταιρίας Deloitte & Touche Consultihg AE στην οποία και ανετέθη σχετική μελέτη.
Η Εταιρία μας στα πλαίσια του διαμορφωθέντος νέου Κανονισμού για την Ζάχαρη από την Ε.Ε καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες να διατηρήσει την καλή ανταγωνιστικότητά της στην Ευρωπαϊκή αγορά γιαυτό αποφάσισε να προβεί άμεσα στις παρακάτω ενέργειες.
1. Να επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών από την υιοθέτηση της νέας Κοινής Οργάνωσης Αγοράς για την Ζάχαρη προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος της εταιρίας , στα πλαίσια του προγράμματος βελτιώσεων που ήδη εγκρίθηκε.
2. Για τον σκοπό αυτό θα δοθεί εντολή στην εταιρία Deloitte & Touche Consultihg AE η οποία βρίσκεται σε διαδικασία κατάρτισης του επιχειρησιακού σχεδίου της εταιρίας, να ολοκληρώσει την μελέτη της λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα.
3. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης θα προωθηθούν δράσεις επέκτασης της Εταιρίας σε νέες συμπληρωματικές παραγωγικές δραστηριότητες όπως βιοκάυσιμα ή βιοαιθανόλη κ.λ.π.
4. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας η Διοίκηση της ΕΒΖ θα εκπονήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού της με πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν σε αυτά. 5. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα επιλέξει την προσφορότερη περίοδο αναφοράς για την ΕΒΖ και τους Τευτλοκαλλιεργητές για την καταβολή της αποσυνδεδεμένης ενίσχυσης καθώς και τις δυνατότητες αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων