Σχολιασμός Δημοσιευμάτων

Αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα που εμφανίσθηκαν πρόσφατα στον τύπο σχετικά με το σύστημα τιμολόγησης, τα αποτελέσματα 8μήνου 2001 (1-1 έως 31-8-2001) και τις επενδύσεις στην Ρουμανία του ΟΤΕ και σύμφωνα με τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από την απόφαση 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και συγκεκριμένα τα άρθα 5 και 7, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Η θέση της Εταιρείας μας και των Εταιρειών του Ομίλου μας είναι πως τα δημοσιεύματα αυτά περιέχουν ανακρίβειες και σαν αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

2. Πάγια τακτική του ΟΤΕ και των Εταιρειών του Ομίλου του είναι η ορθή ενημέρωση των μετόχων του και των αρμοδίων αρχών. Αυτή η τακτική υλοποιείται με την επίσημη δημοσίευση ανακοινώσεων και επίσημη παροχή των οικονομικών στοιχείων που προβλέπονται από τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς και την παροχή απαντήσεων, διευκρινήσεων και πρόσθετων πληροφοριών όταν και όπου κρίνεται απαραίτητο προς αποφυγή κινδύνων παραπληροφόρησης.

Μετά την ανωτέρω επιφύλαξη διευκρινίζουμε ότι ιδίως αναφορικά με τα δημοσιεύματα σχετικά με τα αποτελέσματα του 8μήνου που αναφέρονται σε εσωτερικά, μη ελεγμένα στοιχεία που είναι μέρος του Συστήματος Πληροφοριών Διοίκησης (MIS) , η διοίκηση του ΟΤΕ ερευνά την διαρροή τους, δεδομένου ότι αυτά τα στοιχεία δεν είναι δημοσιεύσιμα και το κυριότερο δεν αντικατοπτρίζουν την Οικονομική κατάσταση του ΟΤΕ στο προαναφερθέν διάστημα, με αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση του επενδυτικού κοινού.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η παρούσα επιστολή μας.

Ως γνωστό ο ΟΤΕ είναι ο ‘Ομιλος με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και συγχρόνως είναι εισηγμένος στα Χρηματιστήρια του Λονδίνου (μέσω GDRs) και της Νέας Υόρκης (μέσω ADRs).

Οποιαδήποτε δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ενδέχεται να δημιουργήσουν στρεβλώσεις και τεχνητές συνθήκες για την μετοχή του ΟΤΕ. Λόγω δε της αυξημένης συμμετοχής του ΟΤΕ στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου, στρεβλώσεις της τιμής της μετοχής του ΟΤΕ έχουν άμεση επίπτωση στην γενικότερη εικόνα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, έμμεση δε επίπτωση και στη τιμή των μετοχών των λοιπών Εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, με την ενδεχόμενη δημιουργία κλίματος αμφισβήτησης της αξιοπιστίας των οικονομικών στοιχείων που δημοσιεύουν οι Εισηγμένες Εταιρείες.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων