Πρόταση τροποποίησης Καταστατικού

Η εταιρεία μας σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 3 του ΠΔ 350/1985 ανακοινώνει στην Διοικούσα Επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών ότι προτίθεται να τροποποιήσει το άρθρο 6 παρ. 1 του καταστατικού της έτσι ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτό η δυνατότητα του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας να αποφασίζει την έκδοση ομολογιακού δανείου σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003.

Μετά την τροποποίηση το άρθρο 6 παρ.1 θα διαμορφωθεί ως εξής :

'Αρθρο 6ο
Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου1.
Με την επιφύλαξη της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού, κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας από τη σύσταση της εταιρείας το Διοικητικό Συμβούλιο έχει το δικαίωμα με απόφαση του, για την οποία χρειάζεται τουλάχιστον πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του :
α) Να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο μερικά ή ολικά με έκδοση νέων μετοχών, για ποσό που δεν μπορεί να υπερβεί, το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο.
β) Να εκδίδει ομολογιακό δάνειο με την έκδοση ομολογιών μετατρέψιμων σε μετοχές, για ποσό που δεν μπορεί να υπερβεί το μισό του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 3α του Κ.Ν. 2190/1920 όπως ισχύει.
γ) Να αποφασίζει την έκδοση ομολογιακού δανείου σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003.

Οι πιο πάνω εξουσίες μπορούν να εκχωρούνται στο Δ.Σ. με απόφαση της Γ.Σ., η οποία υπόκειται στις διατυπώσεις δημοσιότητας του άρθρου 7β του Κ.Ν. 2190/1920. Στην περίπτωση αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο έχει το δικαίωμα με απόφαση του, για την οποία χρειάζεται η παραπάνω πλειοψηφία, να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο μέχρι το ποσό του κεφαλαίου που είναι καταβεβλημένο κατά την ημερομηνία που χορηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο η εν λόγω εξουσία, να εκδίδει ομολογιακό δάνειο το ύψος του οποίου δεν μπορεί να υπερβαίνει το μισό του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου κατά την ίδια ημερομηνία και να εκδίδει ομολογιακό δάνειο σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003.

Οι πιο πάνω εξουσίες του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούν να ανανεώνονται από τη Γενική Συνέλευση για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει την πενταετία για κάθε ανανέωση και η ισχύς τους αρχίζει μετά την λήξη της κάθε πενταετίας. Οι αποφάσεις αυτές των Γενικών Συνελεύσεων υπόκεινται στις διατυπώσεις δημοσιότητας του άρθρου 7β του Κ.Ν. 2190/1920.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων