Παρουσίαση της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2006 πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τον Οικονομικό Διευθυντή της κ. Γιάννη Παπαβασιλείου, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.
Ξεκινώντας την παρουσίαση ο κ. Λαυρεντιάδης πραγματοποίησε μια σύντομη αναφορά στο κύριο αντικείμενο εργασιών του ομίλου ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ, το οποίο αφορά στην διανομή χημικών πρώτων υλών και στην παραγωγή απορρυπαντικών για πολυεθνικές επιχειρήσεις και private labels.
Στην συνέχεια, ο κ. Λαυρεντιάδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιχειρηματικές εξελίξεις οι οποίες βρίσκονται ήδη σε διαδικασία υλοποίησής τους. Συγκεκριμένα, η ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ, προβαίνει σε αλλαγή της επιχειρηματικής της δομής, συγχωνεύοντας 14 θυγατρικές της και στοχεύοντας μέσω της μείωσης των διοικητικών της εξόδων και την εφαρμογή αποτελεσματικότερου tax planning, στην βελτίωση των μηνιαίων ταμειακών ροών για το 2007.
Επιπλέον, με τη συγχώνευση των θυγατρικών της, Λάμδα Ντιτέρτζεντ Α.Β.Ε.Ε. και Lamda Cosmetics Α.Ε., ο Όμιλος θα επιταχύνει σημαντικά την είσοδό του στην αγορά των καλλυντικών προϊόντων και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για το 2007, είναι να αυξηθούν οι εκτιμώμενες πωλήσεις κατά 12-15% και τα κέρδη μετά φόρων κατά 18-20%.
Τέλος, έγινε αναφορά στην συμφωνία εξαγοράς κατά 100% που υπέγραψε η ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ με την INTERKEM Α.Ε. Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της πλήρωσης των προβλεπόμενων στο σχετικό προσύμφωνο. Η ΙΝΤΕΡΚΕΜ λειτουργεί μονάδα χημικών στην Αυλίδα, όπου η ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ έχει ήδη δικό της κέντρο logistics. Η εξαγορασθείσα εταιρεία θα αποτελεί την πρώτη μονάδα επικάλυψης με σκόνη του Ομίλου ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ . Η εξαγορά αυτή θα συντελέσει επίσης στη μείωση των εξόδων διάθεσης, θα ανοίξει δρόμους για νέους πελάτες και θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς στην ελληνική αγορά χημικών.
Επίσης, στα πλαίσια ανάπτυξης του Ομίλου στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η εταιρεία έχει συμμετάσχει από τις 17/11/2006 στις διαδικασίες δύο πλειοδοτικών διαγωνισμών, που γίνονται στην Σερβία και αφορούν στην ιδιωτικοποίηση δύο μονάδων παραγωγής λιπαντικών και χημικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας FAM KRUSEVAC μέσω της πώλησης 70% του μετοχικού κεφαλαίου της και για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας Rainerija nafte Beograd μέσω της πώλησης 70% του μετοχικού κεφαλαίου της.
Συνεχίζοντας την παρουσίαση ο Οικονομικός Διευθυντής κ. Παπαβασιλείου, αναφέρθηκε στα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη που σημειώθηκε στο 9μηνο του 2006, επιβεβαίωσε τον Επιχειρηματικό Σχεδιασμό του Ομίλου. Η εταιρεία σημείωσε αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης όσον αφορά τις πωλήσεις οι οποίες ανήλθαν σε 183 εκ.Euro, σημειώνοντας αύξηση κατά 95,3% σε σχέση με το εννιάμηνο του 2005, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 38 εκ. Euro, αυξημένα κατά 94,9% και τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 63 εκ.Euro, αυξημένα κατά 624% σε σχέση με αυτά του 2005, στα οποία συμπεριλαμβάνονται 48,9 εκ.Euro από το placement μετοχών της θυγατρικής εταιρείας ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑΒΕΕ.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων