Παρουσίαση της εταιρίας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Τα συνολικά οικονομικά μεγέθη, την παραγωγική δομή, τα προϊόντα της, τα αποτελέσματα του 2005 και τις προοπτικές ανάπτυξης της, παρουσίασε σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ), η εταιρία ΣΙΔΕΝΟΡ ΑΕ. Η ΣΙΔΕΝΟΡ κατέχει ανταγωνιστική θέση στην αγορά επιμήκων προϊόντων χάλυβα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η ολοκλήρωση σημαντικών επενδύσεων ύψους 370 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση και επέκταση του εξοπλισμού της, προσδίδει στην εταιρία σημαντικό πλεονέκτημα στο κόστος παραγωγής. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρίας, όπως η ευελιξία στην παραγωγή, η ευνοϊκή γεωγραφική κατανομή των μονάδων της και το εκτεταμένο δίκτυο διανομής και πωλήσεων, η ταχύτατη και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς και η ποιότητα και καινοτομία που χαρακτηρίζει το μεγάλο εύρος των επώνυμων προϊόντων SD, καθιστούν τη ΣΙΔΕΝΟΡ έναν από τους πιο σημαντικούς και αποδοτικούς παραγωγούς χάλυβα στην περιοχή. Συνεπής με την προσήλωσή της σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, η ΣΙΔΕΝΟΡ ολοκλήρωσε πρώτη από τον χαλυβουργικό κλάδο, την πιστοποίηση των κύριων μονάδων παραγωγής της κατά ISO 14001. Το 2005 οι ενοποιημένες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,5% και σε όγκο πλησίασαν τους 2 εκατ. τόνους προϊόντων χάλυβα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου τριπλασιάστηκε, ενώ οι πωλήσεις εκτός Ελλάδος αντιπροσωπεύουν πλέον πάνω από το 50% του συνολικών πωλήσεων του Ομίλου. Στην εγχώρια αγορά, παρά την αυξανόμενη ένταση του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, η εταιρία διατήρησε - και κατά τομείς αύξησε - τα μερίδιά της. Τα ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων της ΣΙΔΕΝΟΡ το 2005, ανήλθαν σε 31 εκατ. έναντι 62 εκατ. του 2004, ενώ τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) σε 104 εκατ. έναντι 132 εκατ.. Η συνολική τάση παραμένει αυξητική αν συνυπολογιστεί η επίπτωση από τις διακυμάνσεις της τιμής του "σκραπ" στα αποτελέσματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές το τέταρτο τρίμηνο του 2005, όπου σε συνδυασμό και με την ανάκαμψη του χαλυβουργικού κλάδου, όλα τα μεγέθη είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με το 2004, σε όλους τους τομείς δραστηριότητας.

Αναφέρθηκαν επίσης οι βασικοί στόχοι της ΣΙΔΕΝΟΡ για το άμεσο μέλλον, οι οποίοι είναι:
- η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της σε όλους τους τομείς, μέσω κυρίως της περαιτέρω βελτίωσης της κοστολογικής βάσης και της ανάπτυξης προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας με υψηλούς αναμενόμενους ρυθμούς ανάπτυξης,
- η περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης της στην ελληνική αγορά,
- η ενίσχυση της παρουσίας της στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των Βαλκανίων, κυρίως μέσω της θυγατρικής STOMANA INDUSTRY. Στα πλαίσια αυτά, ο Όμιλος έχει ήδη ανακοινώσει την έναρξη κατασκευής νέου ελάστρου επιμήκων προϊόντων δυναμικότητας 800.000 τόνων στις εγκαταστάσεις της θυγατρικής STOMANA, στη Βουλγαρία, καθώς επίσης και την ενοικίαση και αποκλειστική χρήση, με δικαίωμα μελλοντικής εξαγοράς, εγκαταστάσεων ελάστρου επιμήκων προϊόντων δυναμικότητας 200.000 τόνων στο Nikolic Δοϊράνης, στη FYROM,
- η ανάπτυξη της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, λόγω της σημαντικής βελτίωσης της αποδοτικότητας των παραγωγικών της μονάδων και των ιδιαίτερα ευνοϊκών συνθηκών των ενεργειακών αγορών παγκοσμίως.

Οι νέες επενδύσεις της ΣΙΔΕΝΟΡ σε συνδυασμό με τη δραστική άνοδο του βαθμού απασχόλησης του παραγωγικού δυναμικού της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, θα ενισχύσουν σημαντικά τις πωλήσεις τελικών προϊόντων χάλυβα από τη ΣΙΔΕΝΟΡ που εκτιμάται ότι στα μέσα του 2007 θα φθάσουν τους 250 χιλ. τόνους ανά μήνα. Στα πλαίσια αυτά, το 2008 οι συνολικές πωλήσεις της ΣΙΔΕΝΟΡ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 3 εκατ. τόνους από περίπου 2 εκατ. το 2005, ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο 1,5 δισεκατ. έναντι 957 εκατ. το 2005.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων