Παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Τα αποτελέσματα της εταιρίας και τις προοπτικές της, παρουσίασε η Διοίκηση της εταιρίας Ευρωπαϊκή Πίστη σε εκπροσώπους Θεσμικών Επενδυτών στην Ένωση Θεσμικών.
Σύμφωνα με την Διοίκηση της εταιρίας (Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, Γενικός Διευθυντής Χαρτοφυλακίου κ. Νικόλαος Χαλκιόπουλος, Γενικός Διευθυντής Δ.Ο.Υ. κ. Στέφανος Βερζοβίτης) τα αποτελέσματα προ φόρων της χρήσεως 2005 παρουσιάζονται βελτιωμένα κατά 9,9 % έναντι εκείνων της χρήσεως 2004 ενώ του 3μήνου 2006 παρουσιάζονται βελτιωμένα έναντι εκείνων του αντίστοιχου 3μήνου του 2005 κατά 12,1% ανερχόμενα σε 2.112.701 Euro έναντι 1.885.913 Euro. Η παραγωγή του τριμήνου 1/1 - 31/3/2006 παρουσιάζει αύξηση κατά 6,7% ενώ οι δαπάνες εμφανίζονται μειωμένες κατά 0,5% και οι ζημιές του κλάδου αυτοκινήτων κατά 20%. Παρουσιάζοντας τις προοπτικές του κλάδου των ασφαλίσεων και της εταιρίας, η Διοίκηση της εταιρίας προέβη στην εκτίμηση ότι ο όγκος των πωλήσεων ασφαλίσεων θα τριπλασιαστεί στα προσεχή χρόνια σε ποσό άνω των 10 δις Euro φέρνοντας ως παράδειγμα την Πορτογαλία και άλλες ανάλογες με την Ελλάδα αγορές και ανακοίνωσε τον στόχο της εταιρίας για την κατάκτηση μιας εκ των (5) πρώτων θέσεων της αγοράς εντός της προσεχούς 5ετίας, την ανάπτυξή της στις χώρες των Βαλκανίων και στην Κύπρο, την είσοδό της σε όλο το φάσμα των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών καθώς και την υλοποίηση διαχειριστικών και οργανωτικών βελτιώσεων που θα αποφέρουν στην εταιρία σημαντική μείωση των γενικών της εξόδων και ταυτόχρονη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Στα πλαίσια αυτών των τομών, η εταιρία ανακοίνωσε την δημιουργία σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς νέας κάρτας πληρωμής ασφαλίστρων από τους πελάτες της σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, που αποτελεί ταυτόχρονα και κάρτα επιστροφής ασφαλίστρων καθώς και την λειτουργία εντός του 2006 διαδικτυακής πλατφόρμας διαχείρισης του χαρτοφυλακίου της και διοικητικής πληροφόρησης μέσω της οποίας μετατίθεται σημαντικό έργο από τα κεντρικά της εταιρίας στους πελάτες και στο δίκτυο διανομής. Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης μια νέα γενιά ''προϊόντων'' υψηλής προστιθέμενης αξίας, προσανατολισμένων στις ανάγκες της κοινωνίας. Σύμφωνα με τα ''προϊόντα'' αυτά, η εταιρία με συγκεκριμένα συστήματα ασφάλισης και προσιτές τιμές αναλαμβάνει:
(α) Την πληρωμή του εισοδήματος των ασφαλισμένων της ακόμη και στην περίπτωση ανεργίας.
(β) Τις δαπάνες επιβίωσης της οικογένειας των ασφαλισμένων της.
(γ) Την πληρωμή του Φόρου Κληρονομιάς των ασφαλισμένων της.
(δ) Να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασφαλισμένων της.
(ε) Τις σπουδές των παιδιών των ασφαλισμένων της.
(στ) Την συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων της.
(η) Τις δαπάνες νοσηλείας, τη συνταξιοδότηση και την πληρωμή των δαπανών επιβίωσης της οικογένειας των ξένων υπηκόων στην Ελλάδα.

Τέλος η Διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε τους στόχους της για το 2006 σύμφωνα με τους οποίους αναμένει αυξημένη κατά 42% κερδοφορία προ φόρων στα 4,5 εκ.Euro, αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων κατά 22% τουλάχιστον και μείωση των γενικών εξόδων κάτω από 20%.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων