Παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση της στρατηγικής και του action plan 2006 της ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΒΕΕ στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε τη στρατηγική της για την επόμενη τριετία, με στόχο 100 εκ. ευρώ κύκλο εργασιών, 100 εκ. ευρώ κεφαλαιοποίηση. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση της εταιρείας στόχο έχει τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων βιομηχανικής αρτοποιίας, καθώς και την αύξηση των πωλήσεων με αντίστοιχη βελτίωση του μεριδίου αγοράς.

Οι βασικοί άξονες για την επίτευξη των στόχων της είναι:
(i) H επέκταση της γκάμας των τυποποιημένων ειδών και η δημιουργία προϊόντων "functional" με μετακίνηση του προιοντικού μείγματος σε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, καθώς και η περαιτέρω διείσδυση στην αγορά του private label.
(ii) Η απελευθέρωση της αγοράς του bake off και η τεχνογνωσία της εταιρείας Κατσέλης φέρνουν συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για άμεση κάλυψη των αναγκών της αγοράς και συνεπώς σημαντική βελτίωση του τζίρου της εταιρείας.
(iii) Η ανάπτυξη, 8 ανά χρόνο, επιλεκτικών σημείων διανομής (αλυσίδας snackers place)
(iv) Η πιθανότητα εξαγορών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε συνέχεια των συμμετοχών της σε Ρουμανία και Νιγηρία.

Για τη χρήση του 2006, θα κυκλοφορήσουν 4 νέοι κωδικοί στην κατηγορία των τυποποιημένων ειδών, ενώ ολοκληρώνεται το τμήμα τού προς επιδότηση επενδυτικού σχεδίου που αφορά την αύξηση της διατηρησιμότητας των προϊόντων και την μείωση των επιστροφών. Τέλος, η εταιρεία προχωρά σε αναδιοργάνωση του κλάδου της λιανικής με δημιουργία εταιρείας holding, με παράλληλη αποκόμιση σημαντικού φορολογικού οφέλους.

Από τα παραπάνω, η εταιρεία αναμένει τη διατήρηση της κερδοφορίας στα επίπεδα της χρήσης 2005, η οποία αναμένεται να κλείσει με ρυθμό μεγέθυνσης των μετά φόρων κερδών, ανάλογο με αυτόν του εννεαμήνου 2005 (60%).

Οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 1/1-31/12/2005 θα δημοσιευθούν την Τρίτη 28/02/2006.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει πρόγραμμα αγοράς 900.000 ιδίων μετοχών με βάσει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης 12/05/2005. Επιπλέον, πρόθεση της διοίκησης είναι να συνεχίσει την ίδια μερισματική πολιτική για τη χρήση του 2005 (μέρισμα χρήσης 2004 0,14 ευρώ ανά μετοχή).


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων