Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ

Το μέρισμα ανέρχεται στα 0,40 Ευρώ ανά μετοχή

Η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου στην έδρα της Εταιρίας στη Λυκόβρυση Αττικής. Οι μέτοχοι της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ ενέκριναν την Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρίας για το έτος 2004. Επίσης, ενέκριναν τη διανομή μερίσματος 0,40 Ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2004.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της Εταιρίας στη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την 17η Ιουνίου 2005. Ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος ορίσθηκε η 22α Ιουλίου 2005. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Albert Corcos, Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Γ.Ε.Τ ΗΡΑΚΛΗΣ τόνισε ότι: 'Το 2004, ως ανεμένετο, έδειξε μία υστέρηση στην αγορά, μετά από επτά χρόνια σημαντικής ανάπτυξης. Ειδικότερα καθ? όσον το 2003 ήταν ένα έτος σταθμός λόγω των Ολυμπιακών έργων και των έργων υποδομής. Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στη βελτίωση του κόστους και της ανταγωνιστικότητάς μας καθώς και στην ενδυνάμωση των εξαγωγών μας για την απορρόφηση πλεονάζουσας δυναμικότητας που δεν καταναλώνεται στην εγχώρια αγορά. Αυτή είναι η συνεπής πολιτική μας στο πλαίσιο της Αειφόρου Ανάπτυξης για την Εταιρία και όλους τους Συμμετόχους μας.'

Για το 2004, οι πωλήσεις της Εταιρίας ανήλθαν στα 592,5 εκατομμύρια Ευρώ, μειωμένες κατά 2,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα προ τόκων και φόρων ανήλθαν σε 115,7 εκατομμύρια Ευρώ, έναντι 127,6 εκατομμυρίων ευρώ του προηγούμενου έτους.

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του Ομίλου Lafarge, διαθέτει τρία εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου στην Ελλάδα: το Εργοστάσιο Βόλου, που είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στην Ευρώπη, το Εργοστάσιο Χαλκίδας και το Εργοστάσιο Μυλακίου. Η συνολική παραγωγική δυνατότητα του Ομίλου φθάνει τα 9,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως, γεγονός που τον καθιστά το μεγαλύτερο παραγωγό τσιμέντου στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στον κλάδο αδρανών υλικών και παραγωγής και εμπορίας σκυροδέματος .Ο Όμιλος Lafarge κατέχει παγκόσμια ηγετική θέση στα Δομικά Υλικά και απασχολεί 77.000 υπαλλήλους σε 75 χώρες. Ο Όμιλος κατέχει κυρίαρχες θέσεις και στους 4 Τομείς Δραστηριότητάς του: Τσιμέντο, Αδρανή Υλικά & Έτοιμο Σκυρόδεμα, Υλικά Στεγών και Γύψο. Το 2004, η Lafarge ανακοίνωσε πωλήσεις 14,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων