Οικονομικά Αποτελέσματα εννεαμήνου 2006

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ
- Θεαματική Αύξηση όλων των μεγεθών του Ομίλου Σελόντα
- Υψηλά τα ποσοστά της πραγματικής λειτουργικής κερδοφορίας
- Μεγάλο ποσοστό εξαγωγών
- Ισχυρά διαθέσιμα
- Σε πλήρη ανάπτυξη το business plan της εταιρίας με στόχο τη δημιουργία ενός ακόμη μεγαλύτερου Ομίλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διοίκησης κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Σελόντα για το εννεάμηνο του τρέχοντος εννεαμήνου, τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών, όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας, πετυχαίνοντας, σε σχέση με το περυσινό αντίστοιχο διάστημα θεαματική αύξηση.
Στο ίδιο διάστημα, ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών του Ομίλου Σελόντα διαμορφώθηκε στα 47,51 εκατ. ευρώ, έναντι 31,11 εκατ. ευρώ που ήταν στο περυσινό εννεάμηνο με αποτέλεσμα να παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 52,73%. Σημειώνεται ότι το 70% των συνολικών πωλήσεων αφορά την εξαγωγική δραστηριότητα του Ομίλου Σελόντα.
Στο ίδιο διάστημα, τα Kέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) εμφάνισαν αύξηση της τάξεως του 86,54% φθάνοντας στα 10,71 εκατ. ευρώ στο φετινό εννεάμηνο, έναντι 5,74 εκατ. ευρώ που ήταν στο εννεάμηνο του 2005.
Ειδικότερα τα Κέρδη Προ Φόρων του Ομίλου Σελόντα στο τέλος του φετινού εννεαμήνου διαμορφώθηκαν στα 6,78 εκατ. ευρώ έναντι 5,25 εκατ. ευρώ που ήταν στο περυσινό εννεάμηνο παρουσιάζοντας έτσι αύξηση της τάξεως του 29,18%.
Τα Κέρδη Μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας, τα οποία στο τέλος του πρώτου φετινού εννεαμήνου ανήλθαν σε 5,05 εκατ. ευρώ, έναντι 4,29 εκατ. ευρώ που ήταν στο εννεάμηνο του 2005, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 17,77%. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή ανέρχονται σε 0,17 ευρώ από 0,15 ευρώ το εννεάμηνο του 2005 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13,33%.
Σε ό,τι αφορά στην αύξηση της κερδοφορίας του Ομίλου Σελόντα, συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τα αυξημένα περιθώρια κέρδους ποσοστό EBITDA 23%, ενώ θα πρέπει να τονισθεί ότι αναφερόμαστε σε καθαρά λειτουργική κερδοφορία στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι στις καταστάσεις περιλαμβάνονται για πρώτη φορά στην ενοποίηση οι εταιρείες Interfish Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε., Υδατοκαλλιέργειες Κορωνίς Α.Ε., Πάρκο Πέρδικα Α.Ε. και Βίλλα Πρεσιέ Α.Ε.
Ισχυρά παραμένουν και τα ταμειακά διαθέσιμα που διαθέτει ο Όμιλος Σελόντα, τα οποία στο τέλος του πρώτου φετινού εννεαμήνου διαμορφώνονται στα 14,8 εκατ. ευρώ και τα οποία θα βοηθήσουν την εταιρία να υλοποιήσει το business plan, τα κυριότερα σημεία του οποίου αφορούν: τη διεύρυνση των αγορών, την ανάπτυξη των διεθνών δράσεων, την αύξηση των μεριδίων αγοράς και κερδοφορίας.
Το μερίδιο αγοράς που κατέχει σήμερα ο Όμιλος Σελόντα ανέρχεται σε 17% περίπου, ενώ στόχος της Διοίκησης του Ομίλου είναι να διαμορφωθεί στο 30%, στη επόμενη διετία. Σημειώνεται ότι το επενδυτικό πρόγραμμα για το 2006 - 2008 ανέρχεται συνολικά σε 15,3 εκατ. ευρώ.
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
Για το σύνολο του 2006, οι εκτιμήσεις της Διοίκησης του Ομίλου Σελόντα παραμένουν σταθερές για κύκλο εργασιών ύψους 70 εκατ. ευρώ και για Κέρδη Μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας ύψους 6,3 εκατ. ευρώ. Για το 2007, οι εκτιμήσεις για τον κύκλο εργασιών διαμορφώνονται στα 93 εκατ. ευρώ και για τα Κέρδη Μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας στα 10,7 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τέλος στη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Σελόντα με ποσοστό 10% του στρατηγικού εταίρου Jazan Development Company (Gazadco), σημειώνεται ότι η ελληνική εταιρία ανέλαβε το σχεδιασμό, οργάνωση και εκτέλεση των επενδυτικών σχεδίων ύψους 100 εκατ. ευρώ του ιδίου Ομίλου στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων