Οικονομικά Αποτελέσματα α' εξαμήνου 2005 της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. - Αύξηση πωλήσεων 23% και καθαρών κερδών 35,3%

Ιδιαίτερα σημαντική αύξηση πωλήσεων καθώς και κερδοφορίας σημείωσε ο Όμιλος των Εταιριών S&B το α' εξάμηνο του 2005, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2004. Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 214,1 εκατ. έναντι 174,05 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2004, σημειώνοντας αύξηση 23%. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 21,2% (σε 34,05 εκατ. έναντι 28,1 εκατ.) και τα κέρδη μετά από τους εκτιμώμενους φόρους κατά 35,3%, ανερχόμενα σε 12,65 εκατ. Επίσης, τα κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,40.

Στον τομέα των Βιομηχανικών Ορυκτών, που αντιπροσωπεύουν το 80% περίπου των πωλήσεων του Ομίλου, η αύξηση στις πωλήσεις του α' εξαμήνου ήταν 35,7% (σε 171,67 εκατ. από 126,55 εκατ.) που οφείλεται τόσο στην εξαγορά της STOLLBERG στο τέλος Ιουνίου του 2004, όσο και σε οργανική αύξηση πωλήσεων των Βιομηχανικών Ορυκτών κατά 8,5%. Παράλληλα, τα κέρδη του τομέα αυτού προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 29,7%. Η θετική αυτή εξέλιξη στα αποτελέσματα του α' εξαμήνου, εν μέσω γενικότερης αστάθειας στη διεθνή οικονομία, διατήρησης των ναύλων σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και ραγδαίας αύξησης του κόστους της ενέργειας, οφείλεται κατά βάση στις ισχυρές θέσεις που οι διάφοροι κλάδοι βιομηχανικών ορυκτών της S&B κατέχουν στις αγορές όπου δραστηριοποιούνται.

Οι πωλήσεις του τομέα εμπορικών δραστηριοτήτων (ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. & ERGOTRAK A.E.) σημείωσαν μείωση κατά 10,7% (από 47,49 εκατ. σε 42,43 εκατ.), οφειλόμενη κυρίως στην υστέρηση των αγορών το α' εξάμηνο του 2005 σε σχέση με το 'προ-ολυμπιακό' α' εξάμηνο του 2004. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του α' εξαμήνου του 2005 και στις προοπτικές του έτους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., Ευθύμιος Βιδάλης δήλωσε: 'είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πορεία των μεγεθών του Ομίλου κατά το α' εξάμηνο. Με συνέπεια και σταθερότητα συνεχίζεται η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της S&B με παράλληλη ενίσχυση της κερδοφορίας. Η σταθερά ανοδική πορεία των πωλήσεων, οι σταδιακές αυξητικές αναπροσαρμογές τιμών που επιδιώξαμε και η συγκράτηση των γενικών διοικητικών εξόδων συμβάλλουν στην αύξηση των χρηματορροών, εξασφαλίζοντας έτσι τους αναγκαίους πόρους για περαιτέρω ανάπτυξη. Πιστεύουμε στις προοπτικές μας και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο τη στρατηγική ανάπτυξης και γεωγραφικής επέκτασης που έχουμε χαράξει, ανταμείβοντας με την πορεία του Ομίλου το σύνολο των μετόχων μας'.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων