Οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου 2004

Αύξηση κατά 45,16% παρουσιάζουν τα προ φόρων κέρδη της μητρικής εταιρείας Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε. κατά το εννεάμηνο του 2004 φθάνοντας τα 67 χιλ ευρώ έναντι 46 χιλ ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η ενίσχυση του μικτού περιθωρίου κέρδους, η παύση ζημιογόνων δραστηριοτήτων και η αναδιάρθρωση των θυγατρικών συνέβαλαν στην βελτίωση των μεγεθών τόσο σε εταιρικό, όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο.

Η πολιτική αναδιάρθρωσης και η δυναμική εμπορική πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία το τελευταίο διάστημα οδήγησε στην βελτίωση των ολικών αποτελεσμάτων εκμετάλλευσης, τα οποία ανήλθαν στα 246 χιλ. ευρώ έναντι ζημίας 74 χιλ ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 2003.

Το περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 39% από 36% πέρυσι γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς ο συγκεκριμένος δείκτης αποτελεί την σταθερή και ουσιαστική βάση στην οποία στηρίζεται η δραστηριότητα και η ανάπτυξη της επιχείρησης.

Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων στο τέλος Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε σε 7,3 εκατ ευρώ έναντι 7,1 εκατ ευρώ στο τέλος του αντίστοιχου μήνα του προηγούμενου έτους. Ως συνέπεια αυτού, η περαιτέρω βελτίωση της χρηματοοικονομικής διάρθρωσης, με την σχέση (Ιδια /Ξένα κεφάλαια) να διαμορφώνεται σε 1,01. Η παύση των ζημιογόνων δραστηριοτήτων οδήγησε στην μείωση του κύκλου εργασιών κατά 5,02% φθάνοντας τα 7,7 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη, μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας , στο εννεάμηνο του 2004 ανήλθαν σε 182 χιλ ευρώ σημειώνοντας αύξηση 10,44% έναντι του εννεαμήνου του 2003 που είχαν ανέλθει σε 165 χιλ ευρώ. Τα ολικά αποτελέσματα εκμετάλλευσης παρουσιάζονται ενισχυμένα φθάνοντας τα 466 χιλ ευρώ έναντι 144 χιλ ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2003.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων