Ο Ομιλος εταιριών EVEREST στην ημερίδα επενδυτικής παρουσίασης 'ΧΡΗΜΑ' στη Λαμία

Σε παρουσίαση η οποία έλαβε χώρα χθες στο ξενοδοχείο ΣΑΜΑΡΑΣ στη Λαμία και στα πλαίσια της τακτικής ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, έγινε αναλυτική παρουσίαση της δομής, των οικονομικών αποτελεσμάτων και των προοπτικών ανάπτυξης του ομίλου everest.

Στα παρουσίαση περιελάμβανε αφενός μεν την υφιστάμενη διάρθρωση αφετέρου δε την στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου, ως προς την εκμετάλλευση των επιμέρους επιχειρηματικών μονάδων (business units). Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διαφοροποίηση των εκμεταλλεύσεων και την επίτευξη συνεργιών και οικονομιών κλίμακας, δεδομένο το οποίο αποτελεί στρατηγική επιλογή του ομίλου.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι προβλέψεις οικονομικών μεγεθών του ομίλου για τη τρέχουσα χρήση, η οποία αφορά το χρονικό διάστημα 1/7/04 - 30/6/05. Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η Olympic Catering) αναμένεται να ανέλθει στο ποσό των 76 εκατ., ενώ τα κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας, θα κυμανθούν στο ποσό των 6,2 εκατ. αυξημένα κατά 12% σε σχέση με τη προηγούμενη χρήση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα εν λόγω αποτελέσματα, περιλαμβάνονται έκτακτα έξοδα ύψους 680 χιλ., τα οποία είναι απόρροια της απόφασης διαιτησίας στο θέμα της εμπορικής συνεργασίας με την εταιρεία ANATRON (pizza Domino's). Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, τα κέρδη προ φόρων αναμένονται να κυμανθούν στα ίδια με πέρυσι επίπεδα των 3,7 εκατ., ενώ χωρίς την προαναφερθείσα επιβάρυνση με έκτακτα αποτελέσματα, θα παρουσίαζαν αύξηση κατά 18,5% σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Με τον τρόπο αυτό τερματίστηκε, έ στω και με κάποιο πρόσκαιρο κόστος, μια δικαστική διαμάχη στην οποία είχαν εγερθεί εναντίον του ομίλου απαιτήσεις άνω των 5 εκατ. και πλέον.

Στρατηγική του ομίλου, παραμένει η περαιτέρω ανάπτυξη στον ευρύτερο κλάδο της εστίασης και τροφοδοσίας. Ο όμιλος everest χαρακτηρίζεται διαχρονικά, από ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση.

Με βάση τις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης (1/7/04 - 30/6/05), o ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 22,1 εκατ. έναντι 21,5 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, τα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) σε 4,3 εκατ., έναντι 3,32 εκατ., ήτοι αύξηση κατά 29,4% και τέλος, τα κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας, ανήλθαν στο ποσό των 1,9 εκατ., έναντι 1,63 εκατ., παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 15,4%. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πλήρως τις εκτιμήσεις του επιχειρηματικού σχεδίου της διοίκησης, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων