Νέο έργο της PROFILE για Βασιλεία ΙΙ - Η Eurobank EFG επέλεξε την λύση SunGard και PROFILE για Basel II

Την μηχανογραφική κάλυψη των απαιτήσεων της Eurobank EFG σε σχέση με το νέο πλαίσιο κεφαλαιακής επάρκειας πιστωτικών ιδρυμάτων (Basel II) ανέλαβε η PROFILE. Η Eurobank EFG επέλεξε το σύστημα SunGard Basel II Capital Manager, την κορυφαία επιλογή των μεγάλων τραπεζών, για τον υπολογισμό και τη διαχείριση εποπτικού και οικονομικού κεφαλαίου καθώς και για την παραγωγή των σχετικών αναφορών προς την Τράπεζα της Ελλάδας. Η λύση είναι συνολική και καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις των Πυλώνων 2 και 3 του Συμφώνου της Βασιλείας II. Το SunGard Basel II Capital Manager είναι ολοκληρωμένη λύση για την μοντελοποίηση και ανάλυση της Διαχείρισης Κινδύνων, η οποία υποστηρίζει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις κανονιστικής συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της Βασιλείας II. Τονίζεται ότι η συμφωνία αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την PROFILE καθώς αφορά την συνεργασία της με τη 2η μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση Τράπεζα της χώρας. Η Eurobank EFG επέλεξε το Basel II Capital Manager ως την πλέον προβεβλημένη λύση διεθνώς καθώς και για την υποστήριξη που παρέχει η PROFILE ως στρατηγικός συνεργάτης της SunGard στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης.

Για την PROFILE:
Η PROFILE παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής στον χρηματοοικονομικό και τον ευρύτερο επιχειρηματικό χώρο μέσω δυο διακριτών επιχειρησιακών μονάδων με παρουσία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κύπρο και την Ρουμανία. Συγκεκριμένα, η επιχειρησιακή μονάδα PROFILE Financial Solutions προσφέρει λύσεις στους τομείς του Investment Management, Treasury & Risk, Brokerage & Trading, Market Data & Analytics, Shareholders Management και Banking. H επιχειρησιακή μονάδα PROFILE Business Solutions παρέχει λύσεις πληροφορικής και ολοκλήρωσης συστημάτων στο χώρο του CRM, του e-Business, της ακτοπλοΐας-ναυτιλίας, του τουρισμού, του systems integration και της εκπαίδευσης. Δικτυακή σελίδα: www.profile.gr

Για την SunGard:
Με ετήσιο τζίρο της τάξεως των 4 δις δολαρίων η SunGard είναι παγκοσμίως η ηγετική εταιρία στον χώρο του software και των λύσεων επεξεργασίας για τον χρηματοοικονομικό τομέα και τον δημόσιο τομέα. Η SunGard βοηθά επίσης ανεξάρτητες εταιρίες από κάθε χώρο να διασφαλίσουν την συνέχιση των εργασιών της με ειδικές λύσεις business continuity. H SunGard εξυπηρετεί πλέον των 25,000 πελατών σε περισσότερες από 50 χώρες, μεταξύ των οποίών συγκαταλέγονται και οι 50 μεγαλύτερες εταιρίες οικονομικών υπηρεσιών. www.sungard.com.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων