Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των κ.κ. Μετόχων της εταιρίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας εισηγείται στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας κατά Euro 2.150.457,96 και την έκδοση 3.644.844 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, με ταυτόχρονη κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων επί των νέων εκδοθεισομένων μετοχών.

Η παραπάνω εισήγηση συνίσταται στην δυνατότητα απόκτησης σημαντικού πλειοψηφικού ποσοστού και έως εκ τούτου την ενίσχυση της ιδίας συμμετοχής στη θυγατρική ΔΙΕΚΑΤ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε. με πρόσφορο, εύλογο και δίκαιο τρόπο αφενός μεν με την εισφορά μετοχών της θυγατρικής ΔΙΕΚΑΤ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε. εκ μέρους των μετόχων κ.κ. Θ. Τσοκά, Μ. Κανταρτζόπουλο και Ν. Τόλη, αφετέρου δε με την απόκτηση από αυτούς μετοχών ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.
Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στην από 29 Νοεμβρίου 2005 συνεδρίασή του συζήτησε και κατέληξε στην ανάγκη αύξησης του ποσοστού συμμετοχής στη θυγατρική εταιρεία ΔΙΕΚΑΤ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε. λόγω της ανοδικής πορείας που παρουσιάζει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια και της συνεισφοράς της στα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου. Στη συνέχεια με την από 2 Δεκεμβρίου 2005 επιστολή του, το Διοικητικό Συμβούλιο υπέβαλλε στους μετόχους της μειοψηφίας της ΔΙΕΚΑΤ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε., πρόταση απόκτησης νέων μετοχών ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. έναντι της εισφοράς από μέρους τους των μετοχών που κατέχουν στην ΔΙΕΚΑΤ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε..
Την 3 Δεκεμβρίου 2005, τρεις εκ των μετόχων της ΔΙΕΚΑΤ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε. και συγκεκριμένα οι κ.κ. Θεμιστοκλής Τσοκάς, Μιχαήλ Κανταρτζόπουλος και Νικόλαος Τόλης, οι οποίοι αποτελούν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε., με σχετικές επιστολές τους, αποδέχτηκαν την παραπάνω πρόταση, ενώ ο κ. Μιχαήλ Ματτές την απέρριψε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αιτήθηκε με την από 7 Δεκεμβρίου 2005 επιστολή, τον διορισμό εμπειρογνωμόνων, κατά τα οριζόμενα από το άρθρο 9 του Κ.Ν.2190/20, ως αρμόδια αρχή για τη διενέργεια της αποτίμησης της αξίας των εισφορομένων μετοχών της εταιρείας ΔΙΕΚΑΤ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε. και κατ' επέκταση του προσδιορισμού του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, βάσει της προτεινόμενης σχέσης ανταλλαγής.
Σε συνέχεια της από 16 Ιανουαρίου 2006 Έκθεσης Εκτίμησης της Επιτροπής του άρθρου 9 του Κ.Ν.2190/1920 του Υπουργείου Ανάπτυξης που αποτίμησε την Καθαρή Θέση της ΔΙΕΚΑΤ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε. σε Euro 15.014.783,35, ήτοι Euro 51,03250408 ανά μετοχή, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά Euro 2.150.457,96 και την έκδοση 3.644.844 νέων κοινών ονομαστικών μετόχων ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε., οι οποίες θα δοθούν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της και μετόχους μειοψηφίας της ΔΙΕΚΑΤ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε. κατ? αναλογία 39,0993748697 νέες μετοχές ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. για κάθε μία (1) εισφερόμενη μετοχή της ΔΙΕΚΑΤ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε., με ταυτόχρονη κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων επί των νέων μετοχών, λαμβάνοντας υπόψη για τον προσδιορισμό της σχέσης ανταλλαγής, τον μέσο όρο των τιμών κλεισίματος της μετοχής της ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε., κατά τις συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά το τελευταίο ημερολογιακό εξάμηνο, ο οποίος διαμορφώθηκε σε Euro 1,3052 ανά μετοχή.

Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής ήτοι 39,0993748697 νέες μετοχές ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. για κάθε μία (1) εισφερόμενη μετοχή της ΔΙΕΚΑΤ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε. κρίνεται ως δίκαιη, εύλογη και ανταποκρινόμενη στα συναλλακτικά ήθη. Η κατάργηση του δικαιώματος απόκτησης νέων μετοχών από τους παλαιούς μετόχους είναι σύμφωνη με το Καταστατικό και το Νόμο, εξυπηρετεί το εταιρικό συμφέρον χωρίς να θίγει τα συμφέροντά τους, καθώς η Εταιρεία θα αποκτήσει δια της εισφερόμενης περιουσίας μεγάλο πλειοψηφικό ποσοστό στην «ΔΙΕΚΑΤ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε.?, εταιρεία του Ομίλου, η οποία κατέχει πτυχίο ΜΕΕΠ 6ης τάξης και δραστηριοποιείται σε κατασκευές δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Πέραν τούτου, προτείνεται όπως οι νέες μετοχές που θα προκύψουν από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, στερούνται δικαιώματος απόληψης μερίσματος για την χρήση 2005.
Συγκεκριμένα εκ των 3.644.844 νέων μετοχών "ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.", που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο κ. Θεμιστοκλής Τσοκάς θα λάβει 2.312.376 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. έναντι εκχώρησης 59.141 μετοχών (ήτοι ποσοστό 20,10%)«ΔΙΕΚΑΤ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε., ο κ. Μιχαήλ Κανταρτζόπουλος θα λάβει 1.235.697 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. έναντι εκχώρησης 31.604 μετοχών (ήτοι ποσοστό συμμετοχής 10,74%) ΔΙΕΚΑΤ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε. και ο κ. Νικόλαος Τόλης θα λάβει 96.771 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ΔΙΕΚΑΤ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε. έναντι εκχώρησης 2.475 μετοχών (ήτοι ποσοστό συμμετοχής 0,84%) ΔΙΕΚΑΤ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε..
Κατόπιν των παραπάνω το Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέρχεται σε Euro 10.557.487,14 και θα διαιρείται σε 17.894.046 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας Euro 0,59 εκάστη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, στα πλαίσια της διαχειριστικής του εξουσίας, αφού μελέτησε την αναγκαιότητα για τη λήψη απόφασης περί αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας από την Γενική Συνέλευση των μετόχων που αποτελεί και το μόνο αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει επί του παραπάνω θέματος, επιφυλάσσεται όπως προβεί σε κάθε ενέργεια που κρίνεται σκόπιμη προς υλοποίηση του παραπάνω σκοπού.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων