Εκθεση του Δ.Σ. προς την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των κ.κ. Μετόχων της εταιρείας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ενημερώνει τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων ότι κατά την πρώτη εφαρμογή των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης στην Εταιρεία, λόγω της αλλαγής των Λογιστικών Αρχών, προέκυψαν λογιστικές ζημίες ύψους Euro38.824.696,98, ποσό το οποίο υπερβαίνει τα Ίδια Κεφάλαια της Εταιρείας.
Σύμφωνα με το άρθρο 212 του Κανονισμού του Χ.Α., προβλέπεται ότι η εμφάνιση συσσωρευμένων ζημιών σε επίπεδο μεγαλύτερο από τα Ιδια Κεφάλαια της Εταιρείας αποτελεί ένα από τα κριτήρια για την ένταξη των μετοχών μιας εταιρείας στη κατηγορία Επιτήρησης.
Ως εκ τούτου, κρίνεται αναγκαία οποιαδήποτε ενέργεια για την εξάλειψη των ζημιών και κατ'' επέκταση την ενίσχυση της Καθαρής Θέσης της Εταιρείας ώστε οι συσσωρευμένες ζημιές να καταστούν μικρότερες των Ιδίων Κεφαλαίων της Εταιρείας.
Για την εξάλειψη των παραπάνω ζημιών και την εξυγίανση της οικονομικής εικόνας της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται στη Γενική Συνέλευση των μετόχων α) την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας με κεφαλαιοποίηση μέρους των ήδη φορολογηθέντων Εκτακτων Αποθεματικών και Αποθεματικών από Έκδοση Μετοχών Υπέρ το Αρτιο με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και β) τη μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας με συμψηφισμό συσσωρρευμένων ζημιών παρελθουσών χρήσεων και ζημιών μετάβασης στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, με σκοπό την εξυγίανσή της, δια μειώσεως της ονομαστικής αξίας της μετοχής.
Συγκεκριμένα, προτείνεται:
α) Η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας κατά Euro 32.567.163,72 με κεφαλαιοποίηση ποσού Euro 10.658.940,89 των ήδη φορολογηθέντων Έκτακτων Αποθεματικών και ποσού Euro 21.908.222,83 των Αποθεματικών από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από Euro 0,59 σε Euro 2,41.
β) Η μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας κατά Euro32.567.163,72 με συμψηφισμό σωρρευμένων ζημιών παρελθουσών χρήσεων και ζημιών μετάβασης στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από Euro2,41 σε Euro0,59.
Κατόπιν των παραπάνω το Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέρχεται σε Euro 10.557.487,14 και θα διαιρείται σε 17.894.046 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας Euro 0,59 εκάστη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, στα πλαίσια της διαχειριστικής του εξουσίας, αφού μελέτησε την αναγκαιότητα για τη λήψη απόφασης περί αύξησης και αντίστοιχης μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας από την Γενική Συνέλευση των μετόχων που αποτελεί και το μόνο αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει επί του παραπάνω θέματος, επιφυλάσσεται όπως προβεί σε κάθε ενέργεια που κρίνεται σκόπιμη προς υλοποίηση του παραπάνω σκοπού.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων