Εκποίηση ενσώματων μετοχών

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΕ) ΑΕ, ενημερώνει τους Μετόχους του ότι, σύμφωνα με το άρθρο 53 του Νόμου 3371/2005 (ΦΕΚ 178/14-7-2005), οι ενσώματες μετοχές που δεν έχουν κατατεθεί προς αποϋλοποίηση εκποιούνται μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά την παρέλευση δώδεκα (12) μηνών από την έναρξη ισχύος του Νόμου, δηλαδή μετά την 14η Ιουλίου 2006. Κατά συνέπεια των παραπάνω, παρακαλούμε τους κ.κ. Μετόχους της εταιρείας μας να καταθέσουν προς αποϋλοποίηση τους έγχαρτους τίτλους τους, στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων και Διαχείρισης Μετοχολογίου, το αργότερο μέχρι 13 Ιουλίου 2006, ώστε αυτοί να μην εκποιηθούν. Μαζί με τα Αποθετήρια Έγγραφα, οι κ.κ. Μέτοχοι πρέπει να προσκομίσουν και εκτύπωση της μερίδας τους στο Σύστημα 'Aυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.). Ενημερώνουμε δε ότι, αν η προσκόμιση των σχετικών τίτλων είναι αδύνατη λόγω απώλειας ή καταστροφής τους, στο ίδιο άρθρο του παραπάνω Νόμου ορίζεται η διαδικασία καταχώρησης των μετοχών στη μερίδα των Μετόχων στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) χωρίς την προσκόμιση των Αποθετηρίων Εγγράφων, αλλά με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις επικοινωνείτε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων & Διαχείρισης Μετοχολογίου της εταιρίας μας στη Δ/νση: Σταδίου 15, 1ος όροφος, Τ.Κ. 105 61 Αθήνα, Τηλ. 8001130003 (χωρίς χρέωση).

Η διαδικασία εκποίησης των μετοχών που δεν θα έχουν αποϋλοποιηθεί μέχρι 14 Ιουλίου 2006, περιγράφεται αναλυτικά παρακάτω:
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ:
Σύμφωνα με την 1/380/4/5/2006 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με το παρόν σας ενημερώνουμε για τη διαδικασία εκποίησης των ενσώματων ονομαστικών μετοχών που δεν θα κατατεθούν για αποϋλοποίηση εντός της προβλεπόμενης από το Νόμο προθεσμίας. Επίσης, σας ενημερώνουμε για τον τρόπο απόδοσης του προϊόντος της εκποίησης στους δικαιούχους μετόχους. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά από αίτημα της εταιρίας μας, με απόφασή της θα ορίσει το μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών που θα διενεργήσει την εκποίηση, τον αριθμό των προς εκποίηση μετοχών και την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας εκποίησης, η διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 2 μήνες από την ημερομηνία έναρξής της. Τα παραπάνω η εταιρία μας θα τα γνωστοποιήσει στο κοινό με ανακοίνωσή της στον ημερήσιο τύπο, στο διαδικτυακό τόπο και στο ημερήσιο δελτίο τιμών του Χρηματιστηρίου, καθώς και στο διαδικτυακό τόπο της εταιρίας μας. Το μέλος του Χρηματιστηρίου που θα διενεργήσει την εκποίηση, το αργότερο εντός 7 εργασίμων ημερών μετά από κάθε περίοδο αυτής, θα καταθέτει το καθαρό προϊόν της εκποίησης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Παράλληλα, μετά την ολοκλήρωση της εκποίησης, η εταιρία μας θα θέσει στη διάθεση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κατάσταση με τις αναλυτικές θέσεις των δικαιούχων μετόχων. Η εταιρία μας, με καταχώρησή της στα παραπάνω περιγραφόμενα διαδικτυακά μέσα, θα ενημερώνει για το αποτέλεσμα κάθε περιόδου εκποίησης. Προκειμένου για την είσπραξη του ποσού που ο κάθε μέτοχος δικαιούται, ως προϊόν της παραπάνω διαδικασίας, οι δικαιούχοι μέτοχοι θα ενημερωθούν για:
- Το αποτέλεσμα της εκποίησης,
- Το ποσό που βρίσκεται κατατεθειμένο για λογαριασμό τους,
- Τη διαδικασία είσπραξης και
- Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά με προσωπική επιστολή της εταιρίας μας.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων