Εισαγωγή νέων μετοχών από συγχώνευση με απορρόφηση εταιριών

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ ανακοινώνει ότι την 10.4.2006 θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των 2.670.367 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που εκδόθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΑΕ. Βεβαιώνεται ότι, οι νέες μετοχές που προέκυψαν από τη συγχώνευση θα είναι πιστωμένες, βάσει της εγκριθείσας σχέσης ανταλλαγής, από το Κ.Α.Α. στους λογαριασμούς των δικαιούχων μετόχων μέσω του Σ.Α.Τ.,πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών την 10.4.2006. Από την ίδια ημερομηνία, 10.4.2006, η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της αριθ. 35/25.11.2005 απόφασης του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε συνδυασμό με την αριθ. 18/291/22.01.2004 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Σημειώνεται ότι η σχέση ανταλλαγής για τους μετόχους των συγχωνευόμενων εταιριών έχει ως ακολούθως: α) κάθε μέτοχος της ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΙΠΟΙΗΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΑΕ θα ανταλλάσσει 15 μετοχές που κατέχει με 2 νέες Κοινές Ονομαστικές μετοχές της ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, ονομαστικής αξίας 5,00 Ευρώ η κάθε μία β) μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, οι μέτοχοι της Απορροφώσας θα συνεχίσουν να κατέχουν τον ίδιο, όπως και πριν τη συγχώνευση, αριθμό μετοχών της Απορροφώσας, νέας όμως ονομαστικής αξίας 5,00 ευρώ η κάθε μια. Εφόσον κατά την ανταλλαγή των μετοχών προκύψουν κλασματικά δικαιώματα, παρέχεται στους μετόχους εξάμηνη προθεσμία, από την εισαγωγή των μετοχών προκειμένου είτε να τα διαθέσουν, είτε να αποκτήσουν τα υπολειπόμενα κλασματικά υπόλοιπα για το σχηματισμό ακέραιων μονάδων μετοχών. Εάν παρέλθει άπρακτη η παραπάνω προθεσμία, τα κλασματικά δικαιώματα θα εκποιηθούν με επιμέλεια της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το προϊόν της εκποίησης θα αποδοθεί στους δικαιούχους μετόχους.

Μετά τη συγχώνευση, η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης με την υπ αριθμ. πρωτ. Κ2-4813/31.3.2006 απόφασή του, το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ ανέρχεται πλέον σε 1.696.347.060,00 Ευρώ και διαιρείται σε 339.269.412 Κοινές Ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 5,00 Ευρώ η καθεμία.

Το Ενημερωτικό Δελτίο που συντάχθηκε για τη συγχώνευση και εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Χ.Α. στις 5.4.2006 είναι διαθέσιμο στο επενδυτικό κοινό από την 31.3.2006, από το Χ.Α., από τα γραφεία της Εταιρίας, Αιόλου 93 Αθήνα(Μέγαρο Μελά). Επίσης, αντίγραφο του Ενημερωτικού Δελτίου θα υπάρχει καταχωρημένο στην ιστοσελίδα του Χ.Α. στη διεύθυνση www.ase.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Τμήμα Εξυπηρέτησης των μετόχων της Εταιρίας (τηλ. 210-3343411 κ. Μιχάλης Φρούσιος).


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων