Η RILKEN ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 2005

Σήμερα, η Rilken A.E. δημοσιεύει τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2005, καθώς επίσης και τις Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις του Ομίλου Rilken για το έτος 2005.

Η εταιρία προετοίμασε για πρώτη φορά τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2005 σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Τα ποσά του αντίστοιχου έτους του 2004 έχουν προσαρμοστεί ανάλογα προκειμένου να είναι συγκρίσιμα με αυτά του 2005. Οι επιπτώσεις από τη μετάβαση στα Δ.Λ.Π. θα παρουσιαστούν στις σημειώσεις των οικονομικών καταστάσεων.

Οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 25.687 χιλ. ευρώ έναντι 26.030 χιλ. ευρώ του προηγούμενου χρόνου.
Οι εγχώριες πωλήσεις παρουσιάζουν μία μικρή μείωση λόγω της γενικότερης πτωτικής τάσης της αγοράς των καταναλωτικών προϊόντων. Ο τομέας των εξαγωγών επηρεάστηκε αρνητικά από τις μεταβαλλόμενες δομές των αγορών και τις δυσμενείς νομισματικές ισοτιμίες.
Τα μικτά αποτελέσματα εμφανίζονται μειωμένα κατά 5,7% λόγω κυρίως του υψηλού κόστους πρώτων υλών και ανήλθαν σε 15.175 χιλ. ευρώ έναντι 16.099 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Τα κέρδη προ φόρων σχεδόν τριπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 1.288 χιλ. ευρώ λόγω των μειωμένων λοιπών λειτουργικών εξόδων. Τα έξοδα αυτά στην προηγούμενη χρήση ήταν αυξημένα κατά 2.927 χιλ. ευρώ από τις προβλέψεις που είχαν γίνει για την αναδιοργάνωση της εταιρίας.

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους παρέμειναν περίπου στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο χρόνο. Αυτό οφείλεται στους αυξημένους φόρους που καταβλήθηκαν εντός του 2005 που ήταν αποτέλεσμα του φόρου εισοδήματος προηγούμενων χρήσεων και στην αύξηση του αναβαλλόμενου φόρου κυρίως λόγω της χρησιμοποίησης των προβλέψεων για έξοδα αναδιοργάνωσης που είχαν σχηματιστεί την προηγούμενη χρήση.

Οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου RILKEN περιλαμβάνουν τη μητρική εταιρεία RILKEN Α.Ε. και τις θυγατρικές εταιρείες SCHWARZKΟPF & RILKEN ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.Κ. και ZAO RILKEN MOSCOW.
Καμία από τις δύο παραπάνω εταιρίες που περιλαμβάνονται στις Οικονομικές Καταστάσεις δεν ασκεί εμπορικές δραστηριότητες. Η μεν πρώτη θα τεθεί σύντομα σε εκκαθάριση η δε δεύτερη βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο.
Ο Όμιλος Rilken παρουσίασε μείωση πωλήσεων σε ενοποιημένη βάση κατά 1,2% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, φθάνοντας τα 28.928 χιλ. ευρώ λόγω κυρίως της μείωσης των εξαγωγών.
Η Rilken Α.Ε., είναι εταιρεία παραγωγής και εμπορίας Καλλυντικών προϊόντων που ειδικεύεται στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και εδρεύει στην Αθήνα. Η Εταιρεία είναι μέλος του ομίλου της Henkel που είναι ο κύριος μέτοχος της Rilken A.E. μέσω της θυγατρικής του εταιρείας Henkel Ελλάς.

Για πληροφορίες:
Μπουκιά Βίβη
Τηλ.: (+30) 210 48 97 205
Fax: (+30) 210 48 97 102
e-mail: rilken@otenet.gr


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων