Η Ελληνική αγορά 'γνωρίζει' τις κοίλες διατομές από Χάλυβα με το Συνέδριο που διοργάνωσε η ΣΙΔΕΝΟΡ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο με θέμα 'Κατασκευές με Κοίλες Διατομές από Χάλυβα' που διοργάνωσαν, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2004 στο ξενοδοχείο Athens Imperial Grecotel, από κοινού η ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε., η θυγατρική της, ΠΡΑΚΣΥΣ Α.Ε., και η ΣΙΔΜΑ Α.Ε. σε συνεργασία με το διεθνή οργανισμό CIDECT (Comite' International pour le Developpement et l' Etude de la Construction Tubulaire).

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν, μεταξύ άλλων, η Ελληνική πραγματικότητα στα δομικά έργα από Χάλυβα, οι εφαρμογές των Κοίλων Διατομών στην Αρχιτεκτονική και την Τέχνη αλλά και οι αρχές σχεδιασμού των κατασκευών από Κοίλες Διατομές. Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πλήρωση των Κοίλων Διατομών με σκυρόδεμα σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις Πυροπροστασίας, καθώς και οι ειδικές απαιτήσεις σχεδιασμού σε σχέση με τη σεισμική φόρτιση, οι μέθοδοι παραγωγής των Κοίλων Διατομών, η τυποποίηση και οι ιδιότητές τους, ο έλεγχος της παραγωγής τους και οι τρόποι σύνδεσής τους.

Με τον όρο κοίλες διατομές εννοούνται τα σωληνωτά στοιχεία δομικού χάλυβα, τα οποία μπορούν να πληρωθούν είτε με σκυρόδεμα, αυξάνοντας σημαντικά την αντοχή τους και την αντισεισμική συμπεριφορά τους, είτε με άλλα υλικά (π.χ. νερό) προσφέροντας αυξημένη πυροπροστασία. Αυτά τα στοιχεία προσφέρουν επίσης αυξημένη αντισεισμική προστασία.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων (Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ) κ. Αθανάσιος Κουλουμπής, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση και εξήρε την πρωτοβουλία αυτή της ΣΙΔΕΝΟΡ. Στη συνέχεια, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, ειδικευμένοι σε θέματα κατασκευών με κοίλες διατομές από χάλυβα, όπως ο Dr. M. Eekhout, Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Delft University of Technology στην Ολλανδία, o Dr. Y. Kurobane, Καθηγητής Σιδηρών Κατασκευών του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Sojo University στην Ι απωνία, o Dr. J. Packer, Καθηγητής Σιδηρών Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Τορόντο του Καναδά, ο Dr. J. Wardenier, Καθηγητής Σιδηρών Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Delft University of Technology στην Ολλανδία, ο κ. Γ. Ιωαννίδης, Καθηγητής Σιδηρών Κατασκευών του Ε.Μ.Π., ο κ. Α. Τομπάζης, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με τη χρήση των κοίλων διατομών στις κατασκευές.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών, μεταξύ των οποίων και των ομιλητών αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος σχετικά με τη νέα αλλά γοργά αναπτυσσόμενη αυτή μέθοδο σχεδιασμού


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων