Δελτίο Τύπου - Τακτική Γενική Συνέλευση

Η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, που θα ικανοποιούν τους πελάτες της Εταιρείας, ο σταθερός περιβαλλοντικός προσανατολισμός, που υλοποιείται μέσα από την προστασία των υδατικών πόρων και του περιβάλλοντος και η διατήρηση και διεύρυνση μιας αμφίδρομης εποικοδομητικής και επωφελούς σχέσης μεταξύ της Εταιρείας και των εργαζομένων, η οποία έχει ως κοινό στόχο την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της ΕΥΔΑΠ, επισημάνθηκαν - μεταξύ άλλων - στη σημερινή Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ Κωνσταντίνος Κωστούλας, τόνισε ότι η Εταιρεία εφαρμόζει μια σύγχρονη αναπτυξιακή στρατηγική, που στοχεύει στη διατήρηση και στη συνεχή αύξηση της κερδοφορίας, στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πελάτες της, στον διαρκή επιχειρησιακό εκσυγχρονισμό με υπευθυνότητα για την αειφορία των υδατικών πόρων και γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, ο κ. Κωστούλας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για την ενιαία διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλη την Αττική, με τη σταδιακή παραλαβή και επέκτασή τους από την ΕΥΔΑΠ. Παρουσίασε, τέλος, τους κύριους άξονες του επενδυτικού προγράμματος της Εταιρείας, όπως σειρά τεχνικών έργων, με κυρίαρχα τα έργα συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων στο Θριάσιο Πεδίο και τα εργοστάσια συμπαραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας στην Ψυττάλεια. Ο διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Βαρθολομαίος επιβεβαίωσε τη δυναμική εξέλιξη και την αναπτυξιακή πορεία της ΕΥΔΑΠ, διατηρώντας - παράλληλα - τον κοινωνικό της χαρακτήρα και αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία όλων των βασικών οικονομικών μεγεθών, που χαρακτηρίζουν την ευρωστία της Επιχείρησης για το έτος 2005. Αναλυτικά:
1) O κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 6,6% (+21,7 εκατ. ευρώ) και διαμορφώθηκε στα 349 εκατ. ευρώ από 327 εκατ. ευρώ το 2004.
2) Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) διαμορφώθηκαν στα 62,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 11,8% ή 6,6 εκατ. ευρώ.
3) Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατ. ευρώ (+9,8%) και διαμορφώθηκαν στα 37 εκατ. ευρώ από 33,7 εκατ. ευρώ το 2004.
4) Τα μετά από φόρους κέρδη ανήλθαν στα 20 εκατ. ευρώ από 5 εκατ. ευρώ το 2004.

Ο κ. Βαρθολομαίος διευκρίνισε, επίσης, ότι βασική προτεραιότητα της Διοίκησης είναι ο εκσυγχρονισμός και η υψηλή απόδοση της Εταιρείας, που βασίζεται στη βελτίωση της υποδομής των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης, στην αύξηση της κερδοφορίας μέσω της γεωγραφικής επέκτασης, στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών μέσω του πελατοκεντρικού προσανατολισμού της Επιχείρησης, στη μείωση του λειτουργικού κόστους, στον εκσυγχρονισμό των διοικητικών δομών και των εσωτερικών διαδικασιών με ανάπτυξη και εφαρμογή εξελιγμένων πληροφορικών συστημάτων και στην υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού.
Η Γενική Συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 72,86% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, ήτοι μετοχές 77.594.980 επί συνόλου 106.500.000, ενέκρινε ομόφωνα τα πεπραγμένα του Δ.Σ., τις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση 2005, τις εκθέσεις διαχείρισης του Δ.Σ. και ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών, την απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη για αποζημίωση για την εταιρική χρήση του 2005, τις αμοιβές του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των μελών του Δ.Σ. και την τροποποίηση - κωδικοποίηση του Καταστατικού και εξέλεξε τους ορκωτούς ελεγκτές για το 2006. Ενέκρινε, τέλος, τη διανομή μερίσματος στους μετόχους, ποσού 0,07 ευρώ ανά μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών στο κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 3/7/2006.
Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Κουρής και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Τρυφωνίδης.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων