Δελτίο Τύπου - Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ASPIS BANK ATE

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Μαΐου 2006, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ASPIS BANK, στην οποία παρευρέθηκαν Μέτοχοι εκπροσωπούντες το 73,0365% των δικαιωμάτων ψήφου. Κατά την παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων, ο κ. Κωνσταντίνος Καρατζάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, υπογράμμισε ότι το 2005 η ASPIS BANK πέτυχε την ιστορικά υψηλότερη καθαρή της κερδοφορία, ως αποτέλεσμα της συνέπειας που επέδειξε η Διοίκηση στην υλοποίηση της στρατηγικής της, ήτοι ενίσχυση της παρουσίας της Τράπεζας στον Ελληνικό Τραπεζικό Χώρο, διατήρηση του ρυθμού αύξησης εσόδων σε υψηλά επίπεδα, και παράλληλη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας. Αναφερόμενος στην εξέλιξη των δραστηριοτήτων της Τράπεζας και των θυγατρικών της κατά το 2005, ο κ. Κωνσταντίνος Καρατζάς, σημείωσε ότι η Τράπεζα ενίσχυσε περαιτέρω την παρουσία της στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να διαθέτει δίκτυο 67 Καταστημάτων σε 26 πόλεις εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, με πρόβλεψη να ανέλθει σε 70 Καταστήματα μέχρι το τέλος του 2006. Συνεχίζοντας, ο κος Καρατζάς, αναφέρθηκε στην εξέλιξη των βασικών μεγεθών του Ομίλου της ASPIS BANK και σημείωσε ότι οι χορηγήσεις, οι οποίες αποτελούν τον κύριο τροφοδότη των εσόδων, αυξήθηκαν κατά 16% και διαμορφώθηκαν σε 1,6 δις. Υπογράμμισε επίσης, την αύξηση των χορηγήσεων προς επιχειρήσεις κατά 22% - έναντι αντίστοιχης αύξησης για το σύνολο του τραπεζικού κλάδου κατά 8,7% - και την περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης της Τράπεζας στον σημαντικό αυτόν τομέα. Τόνισε δε, ότι ο προσανατολισμός σε αμιγώς τραπεζικές εργασίες οδήγησε στην αύξηση των λειτουργικών εσόδων κατά 13%, τα οποία προέρχονται κυρίως από επαναλαμβανόμενες πηγές εσόδων. Το δεδομένο αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 4%, ως αποτέλεσμα συγκεκριμένων ενεργειών βελτίωσης των υποδομών και της αποτελεσματικότητας, οδήγησαν στη διαμόρφωση των κερδών μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σε 11,2 εκατ.

Στη συνέχεια ανέπτυξε τους στόχους που έχει θέσει η Διοίκηση της Τράπεζας για το 2006, ως ακολούθως:
- Έμφαση σε τομείς με υψηλά περιθώρια κέρδους και ανάπτυξης.
- Αξιοποίηση των περιθωρίων για περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα της διαχείρισης κεφαλαίων.
- Μεγιστοποίηση των συνεργιών μεταξύ της Τράπεζας και των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, με σκοπό τη συνεχιζόμενη αύξηση των σταυροειδών πωλήσεων.
- Συνεχή ανάπτυξη νέων προϊόντων με έμφαση στην παροχή ολοκληρωμένων τραπεζικών λύσεων βασισμένων στις ανάγκες της πελατείας της Τράπεζας.
- Περαιτέρω διεύρυνση του Δικτύου Καταστημάτων με σκοπό την παρουσία της ASPIS BANK σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της επικράτειας.
- Επένδυση σε νέες τεχνολογίες με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Τράπεζας.
Καταλήγοντας ο κ. Κωνσταντίνος Καρατζάς διαβεβαίωσε τους Μετόχους ότι η πορεία ανάπτυξης και κερδοφορίας της Τράπεζας, βασιζόμενη στους ήδη υπάρχοντες υψηλούς στόχους, θα συνεχιστεί και το 2006. Ανέφερε επίσης ότι η Διοίκηση προτίθεται να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών Μετόχων. H Γενική Συνέλευση εξέλεξε ως νέο μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας τον κύριο Γεώργιο Γαλανάκη του Εμμανουήλ.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων