Σήμερα 30.1.2001 οι Κύριοι Μέτοχοι και οι εκπρόσωποι των Εταιριών «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ Α.Ε.» και «ΚΑΦΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΝΕΟΝ Α.Ε.» προέβησαν στην υπογραφή πρωτοκόλλου συμφωνίας για την συγχώνευση των δύο εταιριών δια της απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη. Η παραπάνω συμφωνία θα ολοκληρωθεί μετά την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων ελέγχων και διαδικασιών.Μετά την συγχώνευση τα ‘Ιδια Κεφάλαια της «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ Α.Ε.» θα φθάσουν το ύψος των 11 δις δραχμών. Προβλέπεται ότι ο ετήσιος κύκλος εργασιών θα υπερβεί τα 12 δις δραχμές ενώ τα κέρδη προ φόρων θα υπερβούν τα 1,8 δις δραχμές.Υπό την προϋπόθεση της τελικής έγκρισης από τις Γενικές Συνελεύσεις των εταιριών η συμφωνία προβλέπει την έκδοση 1.900.000 μετοχών υπέρ των μετόχων της «ΚΑΦΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΝΕΟΝ Α.Ε.». ‘Ετσι το σύνολο των μετοχών της «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ Α.Ε.» θα φθάσει τα 7.640.580.Η «SANYO HELLAS HOLDING S.A.» της οποίας η «ΚΑΦΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΝΕΟΝ Α.Ε.» είναι θυγατρική εταιρεία, πιστεύει ότι με την συγχώνευση αυτή, αποκτά μια σημαντική συμμετοχή (περίπου 10%) σε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρία με ισχυρό management, και με το τρόπο αυτό η συμμετοχή της στον κλάδο της μαζικής εστίασης αποκτά μία υψηλότερη αξία και προοπτική κερδοφορίας.Η «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ Α.Ε.» εκτός από την ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης, την άμεση αύξηση του τζίρου και της κερδοφορίας και την πρόσθετη αναπτυξιακή προώθηση που αποκτά εξασφαλίζει μια νέα μετοχική σύνθεση που της επιτρέπει να διευρύνει τους στρατηγικούς της στόχους.