Με καθαρή αύξηση της συνολικής παραγωγής του χαρτοφυλακίου κατά 6,4% έκλεισε το εννεάμηνο Ιανουαρίου · Σεπτεμβρίου 2000 για της Αγροτικής Ζωής έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 1999.Παρά τις δυσμενείς εξελίξεις που παρατηρούνται, κατά κύριο λόγο στη χρηματαγορά και οι οποίες οδήγησαν σε μείωση του χαρτοφυλακίου πολλών ασφαλιστικών εταιριών, η Αγροτική Ζωής πέτυχε αύξηση της παραγωγής από 12.270 εκατ.δρχ. σε 13.050εκατ.δρχ. Πέτυχε επίσης αύξηση κατά 16,3% της νέας παραγωγής ατομικών ασφαλιστηρίων, η οποία ανήλθε από 1.750 εκατ.δρχ. σε 2.050 εκατ.δρχ.Αύξηση εμφανίζουν το εννεάμηνο του 2000 και τα κέρδη της εταιρίας κατά 2,5% αγγίζοντας τα 2.035 εκατ.δρχ. έναντι 1.987 εκατ.δρχ. το εννεάμηνο του 1999.Κατά το διάστημα αυτό: rΕγκρίθηκε από την κεφαλαιαγορά η εξαγορά του 40% της Εταιρείας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, VOTTAS INTERNATIONAL ΑΕΠΕΥ, που κατείχε ο Ομιλος Τράπεζας Πειραιώς. rΕγκαταστάθηκε στο Ντίσελντορφ κλιμάκιο στελεχών το οποίο έχει αναλάβει την οργάνωση λειτουργίας των υποκαταστημάτων στη Γερμανία. rΟλοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ίδρυση εταιρίας στη Ρουμανία και αναμένεται η έγκριση από τις Ρουμανικές αρχές. rΕχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η εξυπηρέτηση πελατών και μέσω CALL CENTER σε θέματα διαχείρισης χαρτοφυλακίου.