Δελτίο Τύπου

Την υψηλότερη μερισματική απόδοση του κλάδου της εμφανίζει η εταιρία ΑΙΟΛΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ. Ήδη η εταιρία κατά την διάρκεια του 2006 έδωσε συνολικό μέρισμα 0,30 Euro/μετοχή διαμορφώνοντας την μερισματική της απόδοση στο 10,6% (με βάση το κλείσιμο στις 19/12/06). Παράλληλα η τιμή της μετοχής έχει σημείωση άνοδο από την αρχή του έτους κατά 16% (με βάση το κλείσιμο στις 19/12/06).
Ιδιαίτερα θετικά κλείνει το 2006 για την ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΕΕΧ καθώς η εταιρία σημειώνει αύξηση του ενεργητικού κατά 10,31% από την αρχή του έτους σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών ενώ συνεχίζει να διαπραγματεύεται με σημαντικό discount 20,23% (στοιχεία στις 8/12/06).
Η ΑΙΟΛΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ. κατέχει ένα χαρτοφυλάκιο ευρείας γεωγραφικής και κλαδικής διασποράς προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη δυνατή σχέση απόδοσης προς τον αναλαμβανόμενο επενδυτικό κίνδυνο. Εκτός από την Ελληνική αγορά, η εταιρεία επενδύει στις κύριες ανεπτυγμένες και σε επιλεγμένες αναδυόμενες αγορές, βάσει των εισηγήσεων του Επενδυτικού Συμβούλου της εταιρείας μας που είναι η Eurocorp ΑΕΠΕΥ μέλος του ομίλου Calyon Corporate & Investment Bank - Credit Agricole.
Υψηλή ρευστότητα (της τάξης του 25%) και αναδιάρθρωση σε αμυντικούς κλάδους και μετοχικές επιλογές με ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία χαρακτηρίζουν το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας καθώς πιστεύει ότι το 2007 η σωστή επιλογή μετοχών(stock picking) θα είναι το κλειδί για την επίτευξη υπεράξιας .Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής η εταιρία έχει μείωση σημαντικά την έκθεση της σε αναδυόμενες αγορές και σε ιδιαίτερα κυκλικούς κλάδους.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων