Αύξηση Μεγεθών Κερδοφορίας

Αύξηση παρουσίασαν τα μεγέθη κερδοφορίας της FEEDUS Α.Ε.B.E. το 2004, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή ιχθυοτροφών και ζαχαρωδών προϊόντων, και προέκυψε μετά από συγχώνευση των FEEDUS A.E.B.E και της εισηγμένης ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Ε.Β.Ε. η οποία ολοκληρώθηκε το έτος 2004.

Κατά τη χρήση 2004, τα μεγέθη της FEEDUS Α.Ε.Β.Ε. εμφανίστηκαν σταθεροποιημένα σε πωλήσεις ενώ σημειώθηκε αύξηση τόσο των λειτουργικών, όσο και των προ φόρων κερδών της. Πιο συγκεκριμένα, ο Κύκλος Εργασιών της διαμορφώθηκε σε 38,2 εκ. Ευρώ από 38,1 εκ. Ευρώ το 2003, τα δε προκύπτοντα Λειτουργικά Κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 10,9% και ανήλθαν σε 7,96 εκ. Ευρώ από 7,17 εκ. Ευρώ, ενώ τα Κέρδη προ Φόρων αυξήθηκαν κατά 21,7%, από 4,53 εκ. Ευρώ σε 5,51 εκ. Ευρώ αντίστοιχα. Τα παραπάνω προκύπτουν, από το δημοσιευθέντα Ισολογισμό της χρήσης 2004 αν σε αυτόν προστεθούν τα αντίστοιχα αποτελέσματα του 1ου 3μήνου 2004 του ισολογισμού μετασχηματισμού της Εταιρείας FEEDUS A.E.Β.Ε. (απορροφηθείσας). Τα συγκριτικά στοιχεία του 2003 προκύπτουν από την συνενωμένη κατάσταση αποτελεσμάτων των δύο εταιρειών, η οποία περιλαμβάνεται στο Ενημερωτικό Δελτίο συγχώνευσης των δύο εταιρειών.

Στην παρούσα χρήση 2004, η FEEDUS A.E.B.E., αναπροσάρμοσε την αναπόσβεστη αξία της 31/12/2004 των κτιρίων και εγκαταστάσεων κτιρίων και της αξίας των εδαφικών εκτάσεων στην εύλογη αξία, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, όπως αυτή προσδιορίστηκε από επαγγελματίες εκτιμητές και προέκυψε υπεραξία αναπροσαρμογής συνολικού ποσού Ευρώ 1.155.660,55, η οποία μεταφέρθηκε στο λογαριασμό του Παθητικού υπό στοιχεία Α-III-2 «Διαφορές από αναπροσαρμογή αξίας λοιπών περιουσιακών στοιχείων.

Η Διοίκηση της Εταιρείας εκτιμά ως ιδιαίτερα θετικές τις προοπτικές για το έτος 2005.

Ο κλάδος των ιχθυοτροφών αναμένεται να επιδείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα αφού η προϋπολογισμένη για το έτος 2005 παραγωγή (ίδια ή μέσω συμφωνιών με τρίτους) σε ιχθυοτροφές ανέρχεται σε περίπου 64.000 τόνους προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της μητρικής εταιρίας ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.

Ο κλάδος των ζαχαρωδών ο οποίος χαρακτηρίζεται απο την ανάπτυξη υψηλής τεχνογνωσίας παραγωγής στα παραδοσιακά προϊόντα, έχει εμπλουτίσει τα τελευταία χρόνια την γκάμα προϊόντων του με νέα προϊόντα χωρίς τη χρήση συντηρητικών και με προϊόντα μικρότερης περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Στο έτος 2005 ανεμένεται να ολοκληρωθεί και το νέο εργοστάσιο τσίχλας στην Χίο με την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του να τοποθείται στο δεύτερο εξάμηνο του 2005, με την παραγωγή των πρώτων τριών κωδικών με γεύση μαστίχας.
Αντίστοιχα, ο νεότερος τέλος κλάδος των τροφών για κατοικίδια ζώα (pet food), αναμένεται να κινηθεί συντηρητικά κατά το έτος 2005 ουσιαστικά πρώτο έτος εμπορικής λειτουργίας του, επιδιώκοντας μέσα απο την είσοδο όλο και περισσότερων νέων κωδικών και καταστώντας τα προϊόντα του αναγνωρίσιμα απο τους καταναλωτές, να κινηθεί ανοδικότερα ουσιαστικά απο το δεύτερο έτος εμπορικής λειτουργίας του.

Οι ιδιαίτερα θετικές συνέπειες της σημαντικότατης αυτής επένδυσης στον κύκλο εργασιών και στα αποτελέσματα του κλάδου, αναμένεται να γίνουν αισθητές το έτος 2006, αφού κατά το πρώτο ουσιαστικά παραγωγικό εξάμηνο μέσα στο έτος 2005 η επένδυση θα λειτουργεί σε συνθήκες νεκρού σημείου.

Στο σημείο αυτό ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει για την πρόθεση των εταιριών "FEEDUS A.E.B.E" και "ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε." να συγχωνευθούν, με απορρόφηση της πρώτης απο τη δεύτερη όπως αυτή εκφράστηκε στις συνεδριάσεις των Διοικητικής Συμβουλίων των δύο εταιρειών στις 29/12/2004. Η συγχώνευση αυτή πραγματική πρόκληση και για τις δύο εταιρείες, θα ολοκληρωθεί μετά και την έγκριση των αρμόδιων αρχών μέσα στο έτος 2005.

Η περαιτέρω καθετοποίηση που αυτή συνεπάγεται, αναμένεται με τις συνέργειες, οικονομίες κλίμακος καθώς και την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση που θα επιτευχθεί, να οδηγήσει στην δημιουργία ενός ισχυρότατου σχήματος με υψηλή κερδοφορία, το οποίο θα διασφαλίζει καλύτερες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων