Αποτελέσματα Α' Τριμήνου 2006

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών των ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε. διαμορφώθηκε στο Α' τρίμηνο του 2006 στα 12,93 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 56,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η μείωση του κύκλου εργασιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη κεφαλαίου κίνησης καθώς και στην σταδιακή διακοπή των ζημιογόνων δραστηριοτήτων του Ομίλου, στα πλαίσια της εξυγίανσής του και της υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου ανάκαμψης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσιάζεται μειωμένος από τα επίπεδα της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, το μικτό αποτέλεσμα του ομίλου το α' τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης είναι οριακά αρνητικό στις 8 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 583 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο α' τρίμηνο της περυσινής χρήσης. Οι ζημίες μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας εμφανίζονται αυξημένες σε 13,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 6,93 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο υψηλό κόστος αδρανείας, λόγω της μη ομαλής λειτουργίας των περισσότερων μονάδων του ομίλου.
Η χρηματοδότηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης από τις κύριες πιστώτριες τράπεζες, καθώς και η υλοποίηση σειράς ενεργειών για την εξυγίανση του ομίλου, μεταξύ των οποίων και η συγχώνευση δι' απορροφήσεως των εταιρειών FANCO A.E., ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ Α.Ε. και GALLOP Α.Ε.Β.Ε. από την μητρική ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε., έχει ως στόχο τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του ομίλου.
Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι η υλοποίηση των ως άνω ενεργειών, η εφαρμογή των οποίων άρχισε σταδιακά από αρχάς Απριλίου, θα επιφέρει αποτελέσματα από το 2ο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων