Αποτελέσματα Α' Τριμήνου 2006

- Καθαρά κέρδη 31,1 εκατ. Ευρώ (Euro 0,61 ανά μετοχή)
- Αύξηση κερδών κατά 361% σε σχέση με το α'τρίμηνο του 2005
- Επιπρόσθετη αύξηση της καθαρής θέσης κατά 42,2 εκατ. Ευρώ (Euro 0,83 ανά μετοχή)
- Σημαντική άνοδος όλων των μεγεθών του Ομίλου
- Διανομή Euro 0,42 ανά μετοχή με αποκοπή δικαιώματος στις 7/6/2006 Καθαρά κέρδη μετά από φόρους σε ενοποιημένη βάση και μετά την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας ύψους 31,1 εκατ. Ευρώ δημοσίευσε η MARFIN FINANCIAL GROUP για το α' τρίμηνο του 2006, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 361% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005.Τα κέρδη αυτά αντιστοιχούν σε Euro 0,61 ανά μετοχή έναντι της εκτίμησης (guidance) της Διοίκησης της εταιρίας για συνολικά κέρδη του 2006 Euro 1,6 ανά μετοχή (82 εκατ. Ευρώ).
Επί πλέον αυτών των κερδών, η MARFIN F.G. παρουσίασε κατά το α' τρίμηνο του 2006 καθαρό εισόδημα που αύξησε απευθείας την καθαρή της θέση ύψους 42,2 εκατ. Ευρώ (Euro 0,83 ανά μετοχή), προερχόμενο από τις υπεραξίες των στρατηγικών της συμμετοχών.
Σημειώνεται ότι κατά το α' τρίμηνο του 2006 η MARFIN F.G. ενοποίησε τον ισολογισμό της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ αλλά μόνον τα τρία ενενηκοστά (3/90) των κερδών της, ενώ δεν ενοποίησε ούτε είχε συνεισφορά κερδών από τον ισολογισμό της ΛΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. Και από τις δύο τράπεζες η MARFIN F.G. αναμένει ότι η πλήρης απεικόνιση των κερδών που της αναλογούν θα αρχίσει να εμφανίζεται σταδιακά με τα αποτελέσματα του εξαμήνου 2006.
Παρ' ότι κατ' ουσίαν τα επενδεδυμένα κεφάλαια στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ και στη ΛΑΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ δεν είχαν καμία συνεισφορά στα κέρδη της MARFIN F.G., η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας έφθασε στο 18,7%, ενώ η σχέση κόστους/εσόδων του Ομίλου διαμορφώθηκε κατά το α' τρίμηνο του 2006 στο 17,2%. Προ της ενοποιήσεως των μεγεθών της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ τα χορηγηθέντα δάνεια του Ομίλου έφθασαν τα 617 εκατ. Ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 26% σε σχέση με τις 31-12-05, ενώ οι καταθέσεις πελατών έφθασαν τα 894 εκατ. Ευρώ με αύξηση κατά 20% σε σχέση με τις 31-12-05.
Τέλος το ενεργητικό του Ομίλου από 1,634 δις Ευρώ στις 31-12-05 έφθασε σε ενοποιημένη βάση τα 2,030 δις Ευρώ και με την ενοποίηση του ισολογισμού της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ τα 5,418 δις Ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας ανέρχονται πλέον σε 703 εκατ. Ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η MARFIN F.G. πρόκειται να διανείμει Euro 0,42 ανά μετοχή στους μετόχους της με αποκοπή δικαιώματος στις 7 Ιουνίου 2006 και διανομή από τις 15 Ιουνίου 2006 μέσω της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α' τριμήνου 2006 και τις εξελίξεις στο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MARFIN F.G. κ. Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η σημαντική οργανική ανάπτυξη όλων των μεγεθών της MARFIN F.G. που σημειώθηκε το 2005 συνεχίζεται και εντείνεται κατά το 2006. Παράλληλα η προαναγγελθείσα στρατηγική ανάπτυξη του Ομίλου μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων στο μεσαίο τραπεζικό χώρο υλοποιείται ταχύτατα και με μεγάλη μέχρι στιγμής επιτυχία. Το πρόγραμμα των εξαγορών έχει ήδη ολοκληρωθεί και απομένει το στάδιο των συγχωνεύσεων που αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως και να ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου 2006. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που έχουμε τιμήσει την εμπιστοσύνη των μετόχων μας και ιδίως εκείνων των στρατηγικών και θεσμικών επενδυτών που υπερκαλύπτοντας την κατά 400 εκατ. Euro αύξηση των κεφαλαίων μας στο τέλος του 2005 μας έδωσαν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. H MARFIN F.G. σήμερα, πέρα από την υλοποίηση των συγχωνεύσεων, βρίσκεται στη φάση του εντοπισμού και της αξιοποίησης των συνεργειών που προκύπτουν από τη συνεργασία με τη Dubai Financial, που είναι ο νέος μεγάλος της μέτοχος και την αντίστοιχη διαμόρφωση ή και επέκταση του επιχειρηματικού της σχεδιασμού που θα γίνει, μεταξύ άλλων, και σύμφωνα με τις επενδυτικές δυνατότητες που προκύπτουν από την αναπτυσσόμενη οικονομία της Ελλάδος και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης".
Σημείωση: Για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές το investors' release με τα αναλυτικά αποτελέσματα και τα μεγέθη της εταιρείας έχει δημοσιευθεί στο site www.marfingroup.gr.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων