Αποτελέσματα Α' εξαμήνου 2006

Οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Inform Λύκος δημοσιεύονται σήμερα 31 Αυγούστου 2006, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Δ.Π.Χ.Π.) και περιλαμβάνουν τις εταιρείες: INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε., ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., LYKOS PAPERLESS SOLUTIONS Α.Ε. και TERRANE LTD (με ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις). Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, παρουσιάζεται στα 33,8 εκατομμύρια ευρώ μειωμένος κατά 2,5 εκατομμύρια ευρώ ή 6,8%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2005. Η μείωση των πωλήσεων στο Α εξάμηνο οφείλεται σε συγκυριακή καθυστέρηση έναρξης σημαντικών συμβάσεων. Οι τιμολογήσεις των έργων αυτών έχουν ήδη ξεκινήσει στο Γ τρίμηνο και αναμένεται να καλύψουν πλήρως, μέχρι το τέλος του έτους, την μείωση των εσόδων που εμφανίζεται στο Α εξάμηνο. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αγγίζουν τα 6,3 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,2 εκατομμύρια ευρώ ή 16,1% από το αντίστοιχο διάστημα του 2005. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων ανέρχονται στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 17,2% έναντι των 5,4 εκατομμυρίων ευρώ περίπου που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2005. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρων ξεπερνούν τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένα κατά 0,6 εκατομμύρια ευρώ ή 16% από το αντίστοιχο διάστημα του 2005. Η μείωση της κερδοφορίας που εμφανίζουν τα αποτελέσματα σε σχέση με το 2005, οφείλεται κυρίως στο ιδιαίτερα υψηλό Α' εξάμηνο του 2005 των αποτελεσμάτων της Ρουμανίας και αναμένεται να καλυφθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Η μητρική εταιρία, INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε, στο Α' εξάμηνο του 2006 παρουσιάζει μείωση πωλήσεων με αύξηση όμως της κερδοφορίας, ως αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας μείωσης του κόστους σε όλα τα επίπεδα. Ο κύκλος εργασιών της μητρικής ξεπερνάει τα 18,4 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένος κατά 15,6% από την αντίστοιχη περίοδο του 2005. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αγγίζουν τα 3,1 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 3,6 εκατομμυρίων ευρώ περίπου που ήταν το Α Εξάμηνο του 2005, παρουσιάζοντας μείωση κατά 13,8%. Τα κέρδη προ φόρων υπερβαίνουν τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ βελτιωμένα κατά 2,6% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου όπου ήταν στα 3,1 εκατομμύρια ευρώ. Τα κέρδη ανά μετοχή ανέρχονται στα 0,12 ευρώ, παραμένοντας στο ίδιο επίπεδο με το αντίστοιχο διάστημα του 2005
"Όπως έχουμε αναφέρει, από την αρχή του έτους, ο στόχος μας για το 2006, είναι η διατήρηση της ιδιαίτερα υψηλής κερδοφορίας που πραγματοποιήσαμε το 2005", δήλωσε ο Παύλος Τρυποσκιάδης, Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος. "Με δεδομένη την έναρξη εκτέλεσης σημαντικών συμβάσεων, αναμένουμε ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2006".

ΙNFORM ΛΥΚΟΣ (www.lykos.gr) (LYKr.AT)
Η Inform Λύκος δραστηριοποιείται στην αγορά της διαχείρισης και διακίνησης της πληροφορίας και κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων επιχειρήσεων του κλάδου στην Ευρώπη. Πρωταγωνιστεί στις αγορές συμβατικών και «έξυπνων μηχανογραφικών εντύπων, εμπορικών εκτυπώσεων, προγραμμάτων loyalty, ηλεκτρονικής διαχείρισης λογαριασμών και εγγράφων, παραγωγής και προσωποποίησης καρτών διαφόρων τεχνολογιών, εκτυπώσεων ασφαλείας, εισιτηρίων, ετικετών, direct mailings, έκδοσης λογαριασμών και statements. O Όμιλος οδηγεί τις εξελίξεις που διαμορφώνουν την αγορά η οποία βρίσκεται στην τομή των Γραφικών Τεχνών, της Πληροφορικής, και της Επικοινωνίας στην metaprinting εποχή.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων