Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

Η εταιρεία με την επωνυμία Ιχθυοτροφεία Σελόντα ΑΕΓΕ ανακοινώνει, ότι κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της την 24η Ιουνίου 2005, υπήρξε η απαιτούμενη εκ του Νόμου και του Καταστατικού απαρτία για την συζήτηση όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, πλην του 8ου θέματος, της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης, οι αποφάσεις των οποίων θεμάτων ελήφθησαν στο σύνολο τους ομοφώνως και με παμψηφία των παρευρισκομένων κ.κ. Μετόχων με 10.781.001 εμπροθέσμως δεσμευθείσες και 37.000 εκπροθέσμως κατατεθειμένες, κοινές ονομαστικές μετοχές επί του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας 29.281,594, ήτοι ποσοστό απαρτίας 36,94%, συνοπτικά ως ακολούθως:

-Επί του 1ου θέματος, οι παρασταθέντες και ψηφίσαντες κατά τα ανωτέρω μέτοχοι ενέκριναν τις Οικονομικές Καταστάσεις, καθώς και οι ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρικής χρήσης του έτους 2004 (01.01.2004 - 31.12.2004), μετά των λοιπών Οικονομικών Καταστάσεων και των σχετικών Εκθέσεων Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου και των Πιστοποιητικών Ελέγχου των Ελεγκτών της Eταιρίας, για τα πεπραγμένα της λήξασας εταιρικής χρήσης του έτους 2004.

-Επί του 2ου θέματος, οι μέτοχοι αποφάσισαν τη μη διανομή μερίσματος κατά την χρήση 2004. Η μη διανομή μερίσματος οφείλεται στις απαγορευτικές διατάξεις του άρθρου 44α του Κ.Ν 2190\1920. Σύμφωνα το άρθρο του νόμου δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε διανομή στους μετόχους εφόσον, κατά την ημερομηνία λήξης της τελευταίας χρήσης, το σύνολο των ίδιων κεφαλαίων της εταιρείας, είναι η μετά από τη διανομή αυτή θα γίνει κατώτερο από το ποσό του μετοχικού κεφαλαίου, προσαυξημένου με τα αποθεματικά για τα οποία η διανομή τους απαγορεύεται από το νόμο ή το καταστατικό.

-Επί του 3ου θέματος, οι μέτοχοι επικύρωσαν όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της λήξασας εταιρικής χρήσης 2004, και απαλλάσσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τους Ελεγκτές της εταιρίας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την διαχείριση της Εταιρίας, τις Οικονομικές Καταστάσεις και τις Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις για την Εταιρική Χρήση 2004

-Επί του 4ου θέματος, εξελέγη για την τρέχουσα εταιρική χρήση 2005 ως Τακτικός Ορκωτός Ελεγκτής ο κ. Αναστάσιος Κερατσής, του Επαμεινώνδα, με αριθμό μητρώου ΣΟΕ 10871 και ως και ως Αναπληρωματική την κα Σοφία Μουρατίδου του Ιωάννη, με αριθμό μητρώου ΣΟΕ 13961, εγκρίθηκε δε αμοιβή για 500 ώρες ελέγχου .

-Επί του 5ου θέματος, οι παρασταθέντες και ψηφίσαντες κατά τα ανωτέρω μέτοχοι ενέκριναν τις καταβληθείσες για την περίοδο 2004 αμοιβές και αποζημιώσεις των Μελών των Διοικητικού Συμβουλίου και ενέκριναν την αποζημίωση κάθε μέλους του ΔΣ για παράσταση και συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου για το 2005.

-Επί του 6ου θέματος, εγκρίθηκαν οι συμβάσεις εργασίας και οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ., για την χρήση 2004, όπως αυτές προσδιορίστηκαν από την Γ.Σ. της 29/06/2004 και προσδιορίστηκαν οι μηνιαίες μικτές αμοιβές ή μισθοί των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την χρήση του 2005.

-Επί του 7ου θέματος, οι μέτοχοι Χορήγησαν αδεία σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ.1 του κ. ν. 2190/1920 στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής διεύθυνσης της Εταιρίας, να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στην διεύθυνση (συνδεδεμένων) εταιριών που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

-Επί του 9ου θέματος, οι παρασταθέντες και ψηφίσαντες κατά τα ανωτέρω μέτοχοι ενέκριναν την μεταφορά της έδρας της Εταιρείας στον Δήμο Αθηναίων, και την τροποποίηση του άρθρου 2 του καταστατικού. Η νέα διεύθυνση της εταιρείας θα είναι στην Αθήνα στην περιοχή της Πλάκας , επί της οδού Ναυάρχου Νικοδήμου 30 & Αγίας Φιλοθέης.

-Επί του 10ου θέματος, οι παρασταθέντες και ψηφίσαντες κατά τα ανωτέρω μέτοχοι ενέκριναν την απόκτηση ιδίων μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, συμφώνως προς το άρθρο 16 παρ. 5 του Ν.2190/1920. Η Εταιρεία θα προβεί σε αγορά εντός χρονικού διαστήματος δώδεκα μηνών από την ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 24 Ιουνίο 2005, 2.928.159 μετοχών κατ' ανώτατο όριο, οι οποίες αντιστοιχούν στο 10% του σημερινού ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου. Η κατώτατη τιμή αγοράς καθορίστηκε από τ η Γενική Συνέλευση των μετόχων στο ποσό των 0,40 ευρώ ανά μετοχή και η ανώτατη 2,00 ευρώ ανά μετοχή. Επίσης δόθηκε η έγκριση και εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης της Γ.Σ.

-Επί του 11ου θέματος, οι παρασταθέντες και ψηφίσαντες κατά τα ανωτέρω μέτοχοι ενέκριναν, την χορήγηση αδείας για την κατάρτιση σύμβασης αγοράς μετοχών της θυγατρικής Eurofish Hellas-Αστάρτη ΑΕ από τον Διευθύνων Σύμβουλο κο Ιωάννη Στεφανή και την θυγατρική εταιρεία Επενδύσεις Υδατοκαλλιεργειών ΑΕ. Η αγορά αφορά το 0,35% της ανωτέρω εταιρείας για την κατοχή μετά την αγορά, του 100% της θυγατρικής εταιρείας Hellas-Αστάρτη ΑΕ. Η τιμή θα είναι στην ονομαστική αξία με συνολικό τίμημα το ποσό των 12.102,00 ευρώ

Μετά την πράξη της μεταβίβασης θα ξεκινήσει η διαδικασία της συγχώνευσης με απορρόφηση της ανωτέρω θυγατρικής εταιρείας.

-Επί του 12ου θέματος, οι μέτοχοι επικύρωσαν την εκλογή του κου Βασιλείου Ακριτίδη ως νέου ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση του μη εκτελεστικού μέλους κ. Αλέξανδρου Λέανδρου που παραιτήθηκε και για τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας του.

-Επίσης, υπό του 13ου θέματος δεν έγιναν ανακοινώσεις.

Εφόσον δε, η απαιτούμενη εκ του Νόμου και του Καταστατικού απαρτία για την λήψη απόφασης επί του ογδόου (8) θέματος της ημερήσιας διάταξης δεν επιτεύχθει (απαιτείται, σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ. 3 του Ν.2190/20, απαρτία των 2/3 τουλάχιστον του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας), αποφασίσθηκε να συζητηθεί κατά την Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, εντός της νομίμου προθεσμίας, εάν και εφόσον επιτευχθεί σε αυτήν η εκ του νόμου προβλ επόμενη απαρτία.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων