Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

Πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου 2005 η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ELBISCO A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ στην έδρα της, στη Κηφισιά Αττικής και παρέστησαν μέτοχοι εκπροσωπούντες το 70,37% (31.526.757 μετοχές επί συνόλου 44.800.000 μετοχών) του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Οι μέτοχοι της ELBISCO A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ενέκριναν το σύνολο των θεμάτων της ημερησίας διάταξης.

Συγκεκριμένα:
1. Ενέκριναν στο σύνολό τους τις οικονομικές καταστάσεις (απλές και ενοποιημένες) της εταιρικής χρήσεως από 01-01-2004 έως 31-12-2004. Η εν λόγω απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 100,00% των εκπροσωπουμένων στη συνέλευση ψήφων.
2. Απήλλαξαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που διοίκησαν την εταιρία κατά την περίοδο από 01-01-2004 έως 31-12-2004, καθώς και τους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως επί των ετησίων οικονομικών καταστάσεων και επί της εν γένει διαχειρίσεως κατά την εταιρική χρήση από 01-01-2004 έως 31-12- 2004. Η εν λόγω απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 100,00% των εκπροσωπουμένων στη συνέλευση ψήφων. 3
. Εξέλεξαν ως ελεγκτή των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2005 της εταιρίας την "PRICEWATERHOUSECOOPERS". Οι Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές στους οποίους ανατίθεται η ευθύνη διενέργειας του ως άνω ελέγχου είναι οι 1) Κούβελας Κωνσταντίνος του Ιωάννη (Τακτικός) και 2) Ριρής Κυριάκος του Γεωργίου (Αναπληρωματικός). Η εν λόγω απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 100,00% των εκπροσωπουμένων στη συνέλευση ψήφων.
4. Αποφάσισαν ότι δεν συντρέχει λόγος λήψεως απόφασης επί του θέματος του καθορισμού των ορίων αποδοχών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθ' όσον στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που θα απασχοληθούν στην εταιρία δεν θα καταβληθούν αποδοχές. Η εν λόγω απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 100,00% των εκπροσωπουμένων στη συνέλευση ψήφων.
5. Ενέκριναν τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2004. Η εν λόγω απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 100,00% των εκπροσωπουμένων στη συνέλευση ψήφων.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο Δ/νων Σύμβουλος, κ. Δημήτριος Ρούσσος και ο Οικονομικός Διευθυντής, κ. Αντώνιος Γουρουντής, αναφέρθηκαν στην πορεία της ΕLBISCO A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ για το έτος που έληξε και ανέπτυξαν τις προτεραιότητες της Διοίκησης για την περαιτέρω ανάπτυξη και τις προοπτικές της εταιρίας για την επόμενη τριετία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα πετυχημένη εμπορική πολιτική της θυγατρικής ELBISCO ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε κατά το 2004, που παρά τους αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες και μέσα σε ένα κλίμα έντονου ανταγωνισμού κατάφερε να διατηρήσει τα μερίδια αγοράς σε όλες τις βασικές κατηγορίες.

Σήμερα, πρόσθεσε, οι εταιρίες τροφίμων του Ομίλου προσφέρουν στους καταναλωτές προϊόντα, που ξεχωρίζουν για την καινοτομία, τη γεύση, την θρεπτική τους αξία και την ανώτερη ποιότητά τους, καθώς παρασκευάζονται από αυστηρά επιλεγμένα υλικά στις πιο σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις.

Σχετικά με τις προοπτικές του Ομίλου για την επόμενη τριετία, ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε στην αναμενόμενη πλήρη απελευθέρωση της λιανικής πώλησης ψωμιού (εντός των Σούπερ Μάρκετ) με τη μέθοδο ψησίματος "bake off" καθώς και στα τεράστια περιθώρια ανάπτυξης εξαιτίας της παραπάνω νομοθετικής αλλαγής για τις ελληνικές αρτοβιομηχανίες στην χώρα μας. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η θυγατρική ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ELITE Α.Ε. είναι έτοιμη να διπλασιάσει την παραγωγή, δίχως ανάγκη επιπλέον επένδυσης.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατά 32.07% θυγατρική εταιρία του Ομίλου, ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε., μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας υλικών συσκευασίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τις Διοίκησης, η Εταιρία αναμένει τη επόμενη τριετία τη δυναμική βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών βασιζόμενη κυρίως στο τριετές επενδυτικό πλάνο της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. για το 2005-2007.

Τέλος, αναφέρθηκε στις στρατηγικές ενέργειες του Ομίλου και κυρίως:
- στη συγχώνευση των θυγατρικών της εταιριών α) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ Α.Β.Ε.Ε., β) Ν. ΒΟΣΙΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε, γ) ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ELITE Α.Ε., και δ) ELBISCO ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε. ΔΙΑΝΟΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου,
- στον εξορθολογισμό της παραγωγικής διαδικασίας και τον ενδεχόμενο επανασχεδιασμό των κτιριακών εγκαταστάσεων των θυγατρικών εταιριών της Εταιρίας.

Κλείνοντας τη σύντομη παρουσίαση, αναφέρθηκε στους τέσσερις βασικούς άξονες στρατηγικής του Ομίλου ELBISCO για την επόμενη τριετία, και συγκεκριμένα: -τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής κατάστασης μέσω της οικονομικής ανάπτυξης και τον συνεχή περιορισμό των δαπανών και λειτουργικών εξόδων σε όλες τις εταιρίες του Ομίλου,
-την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας των βιομηχανικών εταιριών του Ομίλου,
-την αξιοποίηση του συνολικού επιχειρησιακού και ανθρώπινου δυναμικού,
-την διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς των εταιριών του Ομίλου.

"Οι παραπάνω άξονες στρατηγικής, πιστεύει η Διοίκηση της Εταιρίας, αναμένεται να οδηγήσουν στην υγιή ανάπτυξη του Ομίλου ELBISCO στο εγγύς μέλλον."


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων