Αποφάσεις Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Ανακοινώνεται από την εταιρεία ότι στις 29 Σεπτεμβρίου 2006, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 π.μ., πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΒΕΤΕ. Κατόπιν νομίμου και εμπροθέσμου προσκλήσεως των μετόχων, παρέστησαν 7 μέτοχοι εκπροσωπούντες ποσοστό (73,49%) του μετοχικού κεφαλαίου, οι οποίοι ενέκριναν παμψηφεί και εν ομοφωνία τα ακόλουθα θέματα της ημερησίας διατάξεως:
1. Ενέκριναν την απόσχιση του βιομηχανικού κλάδου παραγωγής πλακιδίων που ευρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή Σταυροχωρίου Κιλκίς και την εισφορά στην θυγατρική εταιρεία της Κεραμεία Αλλατίνη ΑΒΕΤΕ με την επωνυμία MIΛΚ ΤΙΜ ΑΒΕΤΕ. Η απόσχιση και εισφορά του κλάδου, γίνεται με βάση το σχέδιο σύμβασης απόσχισης που συντάχθηκε και εγκρίθηκε από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών, το οποίο προβλέπει ότι η απόσχιση και εισφορά του κλάδου, διενεργείται με βάση τις διατάξεις του Ν.2166/93 όπως ισχύει, των άρθρων 67-79 του Κ.Ν 2190/20, ΤΗΝ ΚΕΊΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΉ ΝΟΜΟΘΕΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘΜΌΝ 4307/ΝΝ319/Ν.1892/90/30.5.1995/3.8.2006 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Ως ημερομηνία μετασχηματισμού, ήτοι σύνταξης της απογραφής των στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού και της λογιστικής κατάστασης της αξίας του αποσχιζόμενου κλάδου ορίστηκε η 30.06.2005. Η καθαρή λογιστική αξία του αποσχιζόμενου και εισφερόμενου βιομηχανικού κλάδου, σύμφωνα με την έκθεση της ορκωτής ελέγκτριας κ .Ιωάννας Γκόγκου διαμορφώνεται στο ποσό των 2.000.000 Ευρώ. Το μετοχικό κεφάλαιο της λήπτριας εταιρίας μετά την εισφορά και την αύξηση του θα διαμορφωθεί στο ποσό των 2.058.699,80 Ευρώ και θα διαιρείται σε 70.167 κοινές ανώνυμες μετοχές ονομαστικής αξίας της κάθε μίας 29,34 Ευρώ. Με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προς στρογγυλοποίηση του οποίου θα κατατεθεί από την εισφέρουσα εταιρία και ποσό 19,80 Ευρώ σε μετρητά, η Λήπτρια εταιρεία θα εκδώσει 68.167 κοινές ανώνυμες μετοχές, στην ονομαστική αξία εκάστης 29,34 Ευρώ, τις οποίες στο σύνολό τους θα λάβει η εισφέρουσα τον κλάδο εταιρεία μας. Κατόπιν της εισφοράς και αυξήσεως, η μετοχική σύνθεση της Λήπτριας εταιρείας θα διαμορφωθεί ως ακολούθως: Η Κεραμεία Αλλατίνη ΑΒΕΤΕ, θα κατέχει 70.127 μετοχές στις οποίες αντιστοιχεί ποσοστό 99,94% του μετοχικού κεφαλαίου της Λήπτριας και ο κ. Αχιλλέας Κων. Κώτσιας θα κατέχει 40 μετοχές στις οποίες αντιστοιχεί ποσοστό 0.06% του μετοχικού κεφαλαίου.
Ιδιαίτερα πλεονεκτήματα για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους τακτικού ελεγκτές δεν προβλέπονται από τα Καταστατικά τους ή τις Γενικές Συνελεύσεις τους, ούτε παρέχονται από την εγκριθείσα σύμβαση απόσχισης. Επίσης δεν υπάρχουν μέτοχοι στις δύο εταιρείες που να έχουν ειδικά δικαιώματα ούτε μέτοχοι κατέχοντες άλλους τίτλους πλην μετοχών.
Με την συμβολαιογραφική πράξη της εισφοράς του κλάδου τροποποιείται η επωνυμία της Λήπτριας εταιρείας από ΜΙΛΚ ΤΙΜ ΑΒΕΕ σε ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Επίσης με την πραγματοποιηθείσα Γενική Συνέλευση, εγκρίθηκε η τροποποίηση της επωνυμίας της εταιρείας μας από ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σε ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, με τον διακριτικό τίτλο ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ. Τροποποιήθηκε τέλος ο σκοπός της εταιρείας μας, ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες δραστηριότητες, προβλέποντας τη συμμετοχή της εταιρείας σε υφιστάμενες ή ιδρυόμενες βιομηχανικές επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας πάσης φύσεως και μορφής κεραμικών ή άλλης ύλης προϊόντων και ειδών παρεμφερών προς αυτά στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, ενώ διατηρήθηκαν οι προβλεπόμενες στο σκοπό της εταιρείας λοιπές δραστηριότητες.
Εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Κωνσταντίνος Κώτσιας για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης απόσχισης και εισφοράς του κλάδου καθώς και για την διενέργεια κάθε άλλης προβλεπόμενης από τον νόμο πράξης και προβλέφθηκε ως χρόνος ολοκλήρωσης το βραδύτερο η 31/12/2006.
Ενημερώθηκαν οι μέτοχοι για την κρατούσα κατάσταση και τις προοπτικές στο χώρο του Real Estate και της κτηματαγοράς και ιδιαίτερα σε σχέση με την περιοχή των αστικών ακινήτων της εταιρείας και τον προβλεπόμενο τερματικό σταθμό του μετρό στα όρια της ιδιοκτησίας της εταιρείας μας και εγκρίθηκαν όλες οι μέχρι σήμερα ενέργειες και πράξεις του Διοικητικού Συμβουλίου με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες τόσο σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης με τα συναρμόδια υπουργεία.
Γνωστοποιήθηκε τέλος στην γενική συνέλευση η έκδοση της υπ αριθμ.2246/4.9.2006 απόφασης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς, του άρθρου 24 Ν.1892/90 περί εγκρίσεως συνάψεως δικαιοπραξιών μεταβιβάσεως ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές στις οποίες εμπίπτουν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις του αποσχιζόμενου κλάδου.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων