Απάντηση σε Επιστολή του Χ.Α.

Σε απάντηση της από 28/6/2006 επιστολής του Χ.Α., η εταιρία γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

1. Η Αριστόβουλος Γ. Πετζετάκις Α.Ε. (ΑΓΠ) έχει αναθέσει αφ' ενός μεν στις Calyon Corporate and Investment Bank και Emporiki Bank να τοποθετήσουν εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό υβριδικό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης ύψους έως Euro35 εκ. 7ετούς διάρκειας, αφ' ετέρου δε στις 3 μεγαλύτερες πιστώτριες τράπεζές της τη διοργάνωση και διαχείριση από κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους Euro 70 εκ. 6ετούς διάρκειας, on a best effort basis, που μαζί με το υβριδικό δάνειο θα αναχρηματοδοτήσουν τόσο τα ληξιπρόθεσμα κοινοπρακτικά όσο και όλα τα υφιστάμενα διμερή δάνεια της ΑΓΠ.
Μέχρι σήμερα δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές με την ως άνω αναχρηματοδότηση τελικές συμβάσεις, ώστε να λάβουν χώρα και οι σχετικές εκταμιεύσεις, καθώς είναι ακόμα σε εξέλιξη οι τελικές διαπραγματεύσεις, κυρίως, με μικρή μειοψηφία τραπεζών εκ του συνολικού αριθμού, που θα συμμετάσχουν τελικά στο ως άνω κοινό ενυπόθηκο ομολογιακό δάνειο. Για το λόγο αυτό η τελική έκβαση, καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αναχρηματοδότησης δεν είναι οριστικά, προδήλως δε σε τέτοια περίπτωση η ΑΓΠ θα προβεί σε σχετική ενημέρωση των αρμοδίων εποπτικών αρχών και του επενδυτικού κοινού. Οι προσπάθειες, πάντως, και η στόχευση της διοίκησης της ΑΓΠ αποσκοπούν η ολοκλήρωση της εν λόγω αναχρηματοδότησης να λάβει χώρα άμεσα και να μην παραταθεί πέραν του γ' τριμήνου 2006.

2. Την 30.6.2006 υφίσταντο ληξιπρόθεσμες δόσεις προς τις πιστώτριες τράπεζές της ΑΓΠ συνολικού ύψους Euro 56,1 εκ., ενώ η Εταιρία είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη έναντι του Δημοσίου των ασφαλιστικών οργανισμών.

3. Καμία πιστώτρια τράπεζα δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα σε νόμιμες ή άλλες ενέργειες για την είσπραξη των απαιτήσεών της δυνάμει των δανείων / χρηματοδοτήσεων, που έχει χορηγήσει στην ΑΓΠ, ενώ κατά της ΑΓΠ έχουν ασκηθεί και εκκρεμούν αγωγές λοιπών πιστωτών για απαιτήσεις ύψους Euro 1,17 εκ. Επίσης αναφέρεται ότι, σημαντικό μέρος των εν λόγω τραπεζών, στις οποίες υφίστανται οι ως άνω υπό 2. ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις: (α) έχουν αναλάβει τη διοργάνωση της αναχρηματοδότησης της ΑΓΠ, (β) έχουν λάβει εγκρίσεις για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω αναχρηματοδότηση, και (γ) έχουν ήδη εκταμιεύσει ενδιάμεση χρηματοδότηση στην ΑΓΠ για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών της. Ειδικότερα δε, ομάδα πιστωτριών τραπεζών της ΑΓΠ, αναγνωρίζοντας την πιθανότητα καθυστέρησης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων της εν λόγω αναχρηματοδότησης και για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών της ΑΓΠ, χορήγησε στην ΑΓΠ ενδιάμεση χρηματοδότηση συνολικού ύψους Euro 6,5 εκ., με σκοπό αυτή να αποπληρωθεί με την εκταμίευση της εν λόγω αναχρηματοδότησης.

4. Δεν έχουν παρατηρηθεί ανυπέρβλητες επιπτώσεις από την υφιστάμενη εκκρεμότητα στην αναχρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΑΓΠ, ενώ δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας οποιοδήποτε άλλο γεγονός, που δύναται να επηρεάσει δυσμενώς την περιουσιακή και οικονομική διάρθρωσή της.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων