Απάντηση σε Επιστολή του Χ.Α.

Σε απάντηση της από 21/1/2005 επιστολής του Χ.Α., σχετικά με δημοσίευμα του οικονομικού τύπου, στο οποίο παρουσιάζονται εκτιμήσεις επενδυτικής τράπεζας του εξωτερικού για τιμή στόχο της μετοχής του ΟΠΑΠ, βασιζόμενες σε προβλέψεις μεγεθών της εταιρίας για τη χρήση 2004, ο ΟΠΑΠ ΑΕ με επιστολή του προς το Χ.Α. ανακοινώνει τα εξής:

'1. Τα στοιχεία που διαλαμβάνονται στο site EURO2DAY της 20/1/05-καθώς και σε μεταγενέστερα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου- και αναφέρονται στις πωλήσεις, στα καθαρά κέρδη και στο μέρισμα της Εταιρίας περιλαμβάνονται στην ανάλυση της Credit Suisse στις 19/1/2005.

2. Τα μόνα γνωστά σε εμάς μέχρι σήμερα οριστικά οικονομικά στοιχεία της Εταιρίας μας είναι το ύψος των πωλήσεων του 12μήνου.

3. Το ύψος των πωλήσεων της Εταιρίας μας είναι δυνατό να προσεγγισθεί με βάση:


Α) Τα δημοσιευμένα αποτελέσματα 9μήνου 2004 (Δελτίο Τύπου προς Χ.Α. της 11/11/2004).
Β) Τα Δελτία Τύπου που ακολουθούν μετά από κάθε κλήρωση των παιχνιδιών μας.

4. Δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί, μέχρι και σήμερα, η επεξεργασία των οικονομικών στοιχείων του 2004 δεν έχουμε εκ των πραγμάτων γνώση περί του ακριβούς ύψους των καθαρών κερδών και ως εκ τούτου ούτε του ύψους του πιθανού μερίσματος, όπως αυτό θα προταθεί προς έγκριση στην προσεχή Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

5. Πρέπει ωστόσο να ληφθεί υπόψη ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ έχει ακολουθήσει τα προηγούμενα χρόνια μία σταθερή μερισματική πολιτική που συνιστά γνωστή πρακτική προς το επενδυτικό κοινό και βεβαίως στους αναλυτές προς την κατεύθυνση της διανομής του μέγιστου δυνατού ποσοστού των καθαρών κερδών. Επιπρόσθετα είναι γνωστό από τους κανονισμούς των διεξαγόμενων παιχνιδιών το μεικτό περιθώριο κέρδους για καθένα από αυτά έτσι ώστε- με βάση τα παραπάνω δεδομένα-είναι δυνατό στους αναλυτές να προβαίνουν στις κατά την κρίση τους εκτιμήσεις για τα αναμενόμενα καθαρά κέρδη συνεπώς δε και για το μέρισμα ανά μετοχή.

6. Γενικώς πρέπει να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών που καλύπτουν την Εταιρία μας δεν εμφανίζουν σημαντικές μεταξύ τους αποκλίσεις.

7. Σε κάθε πάντως περίπτωση πρέπει να καταστεί απόλυτα σαφές ότι οι εν λόγω εκτιμήσεις δεν αποτυπώνουν το ακριβές ύψος των οικονομικών μεγεθών της Εταιρίας. Ειδικότερα σε ότι αφορά στις σχετικές αναλύσεις της Credit Suisse αυτές δεν έχουν αλλάξει από τις 27/11/2004, οι οποίες και τότε ήταν περίπου ίδιες με την τελευταία ανάλυση.

8. Πρέπει πλέον να σημειωθεί ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. όπως είναι γνωστό, έχει ήδη διανείμει προμέρισμα ύψους 0,55 Euro βάσει των αποτελεσμάτων του 9μήνου, το οποίο με βάση την ισχύουσα νομοθεσία δεν μπορεί να υπερβεί το 50% των καθαρών κερδών της περιόδου. Συνεπώς προκύπτει ως δυνατότητα διανομής για το σύνολο της χρήσης τουλάχιστον επιπλέον ποσό 0,55 Euro προς τους μετόχους στο οποίο θα πρέπει να προστεθούν και τα εκτιμώμενα καθαρά κέρδη του τελευταίου τριμήνου.

9. Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση των πραγματικών οικονομικών μεγεθών της Εταιρίας μας θα ανακοινωθεί με την οριστικοποίηση και έγκριση του Ισολογισμού και της κατάστασης των αποτελεσμάτων της χρήσης του 2004 στις προβλεπόμενες από το νόμο προθεσμίες.'


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων