Ανακοίνωση της EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ ΑΕ σχετικά με την αγορά μετοχών της εισηγμένης ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ.

Ανακοίνωση της EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ ΑΕ σχετικά με την αγορά μετοχών της εισηγμένης ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ.

Η εταιρεία EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΕ, μέλος της EXPERT ΕΛΛΑΣ ΑΕ, η οποία αποτελεί τον ελληνικό οργανισμό της EXPERT INTERNATIONAL στον ελλαδικό χώρο, με σημαντική θέση στην Ελλάδα, ανακοινώνει την πρόθεσή της να αγοράσει το 34,541% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρείας ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ, ήτοι 1.801.330 κοινές μετά ψήφου μετοχές. Η EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ προτίθεται να αγοράσει τις μετοχές αυτές από τους νυν βασικούς μετόχους της εταιρείας ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ κκ Μουστακαλή Κωνσταντίνο και Γαρμπή Κωνσταντίνο.

Η μεταβίβαση των πωλούμενων μετοχών θα πραγματοποιηθεί μέσω του ΧΑ με την μορφή προσυμφωνημένης συναλλαγής (πακέτο) εντός του διαστήματος 28.6.2005-27.9.2005 έναντι συνολικού τιμήματος 630.465,50 το οποίο αντιστοιχεί σε 0,35 ανά μετοχή, μέσω της CFS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ. Η EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι είναι ήδη κάτοχος 184.040 κοινών μετά ψήφου μετοχών, ήτοι κατέχει το 3,529% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ. Εφόσον ολοκληρωθεί η παραπάνω συναλλαγή στο ακέραιο και με το πέρας αυτής, η EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΕ θα καταστεί βασικός μέτοχος της εισηγμένης, με ποσοστό 38,070%, ήτοι 1.985.370 μετοχές.

Πληροφορίες για την EXPERT ΕΛΛΑΣ ΑΕ ΚΑΙ ΤΗΝ EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΕΕ:
ΟΡΟΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ EXPERT INTERNATIONAL
Η EXPERT INTERNATIONAL περιλαμβάνει στο δυναμικό της 16 εθνικούς ευρωπαϊκούς οργανισμούς και συγκεκριμένα εταιρείες ? μέλη στις χώρες Ελλάδα, Ελβετία, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία. Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, καθώς επίσης και τον εθνικό οργανισμό της Αργεντινής, Η.Π.Α., Καναδά, Αυσταλία, Ν. Ζηλανδία. Αριθμεί συνολικά 8.000 σημεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε όλο τον κόσμο, με κύκλο εργασιών 16 δις .

EXPERT ΕΛΛΑΣ Α.Ε. - Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Η EXPERT ΕΛΛΑΣ Α.Ε. αποτελεί τον Ελληνικό οργανισμό EXPERT INTERNATIONAL, ο οποίος εκπροσωπεί επάξια το όνομα EXPERT στον Ελλαδικό χώρο, καθώς συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις 3 μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Κατέχει ήδη ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 10,5% και στόχος της εταιρείας είναι η αύξηση του μεριδίου σε 15%.

Η EXPERT ΕΛΛΑΣ Α.Ε, διαθέτει τις θυγατρικές:
- EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ, η οποία προήλθε από την απόσχιση του εμπορικού κλάδου της EXPERT
- ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ Α.Ε., εταιρεία ανάπτυξης δικτύου καταστημάτων ηλεκτρικών συσκευών
- OIKOSET Α.Ε., εταιρεία επίπλου και επίπλου κουζίνας στην οποία συμμετέχει με 40%

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οικονομικές καταστάσεις για το έτος 2004, ελεγμένες σύμφωνα με τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα, η EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. είχε πωλήσεις ύψους 113,3 εκ και κέρδη προ φόρων ύψους 548,3 χιλ. Τα ίδια κεφάλαια στις 31.12.2004 ανέρχονταν στα 2,02 εκ.

ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ EXPERT
Η EXPERT διαθέτει ήδη ένα δίκτυο καταστημάτων που αριθμεί 116 σημεία λιανικής πώλησης και μέσω αυτού έχει επιτύχει την κάλυψη του 85% του Ελλαδικού χώρου με ομοιόμορφα και σύγχρονα καταστήματα, στα οποία απασχολούνται 1.000 περίπου εργαζόμενοι. Στην εταιρία συμμετέχουν 90 μέτοχοι με ποσοστά συμμετοχής που δεν ξεπερνούν το 7% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η EXPERT προβαίνει στην εξαγορά ποσοστού της εταιρείας ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αλλαγές στην ελληνική αγορά, όπως ενδεικτικά αναφέρονται η είσοδος νέων πολυεθνικών επιχειρήσεων αλλά και η αδυναμία των ανταγωνιστικών μονάδων. Στόχος της EXPERT είναι, εφαρμόζοντας τη διεθνή τεχνογνωσία της EXPERT INTERNATIONAL, να ενισχύσει τη θέση της ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ αλλά και τη δική της θέση στην αγορά, προασπίζοντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα μετόχων και εργαζομένων.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων